GÜNCEL

Zekeriya Say : Tanju Özcan’ın “pavyon muhabbeti” bardağı taşırdı!

Tarih
30 Ocak 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Zekeriya Say

2007’nin son günleriydi.

Dönemin Bolu Mudurnu Müftüsü Osman Şener’in, Cuma vaazında, “Nikâh düşen kişinin elini öpemezsin. Peygamberimiz hiç kadınların elini öpmedi. Yanlış işler bunlar” dediği iddia edildi.

Bu haklı sözlerin üzerine harekete geçen CHP’nin o dönemki avukat kökenli Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, “Kadın eli öpmeyin” dediği için Müftü Şener hakkında Bolu Valiliği’ne “Bu durum kabul edilemez" içerikli bir şikâyet dilekçesi verdi.

Ulusal medya genişçe yer alan ve ne kadar “laik” olduğunu ispatlayan bu dilekçe CHP’li Tanju Özcan’a önce 2009 yılında Bolu belediye başkan adaylığını, ardından 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde milletvekilliğinin kapısını araladı.

Tam 34 yıl sonra Bolu’dan çıkan CHP’li ilk vekil olan Özcan, parlamentodaki görevi sırasında ise “müftülere nikâh kıyma yetkisi” veren ‘Nüfus Hizmetleri Yasası’ değişikliğine karşı çıkarak, düzenlemenin “dini nikâha” dönüşeceğini savundu.

Hıristiyanlıkta “evlendirme yetkisi” olan papazlarla imamların aynı kategoriye konamayacağını söyleyen Özcan, Fransa gibi din adamlarının nikâh kıymadığı laik ülkeleri örnek göstermeyi de ihmal etmedi.

Oysa “din adamlarının” nikâh kıymasından rahatsız olan Özcan, bu olaydan tam bir sene önce O.Y.A. adındaki danışmanı, TBMM Halkla İlişkiler Bölümünde memur olarak görev yapan evli Ş.B’ye yönelik cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 75 gün hapis ve 1500 TL para cezasına çarptırıldığında başını kuma gömmüştü.

2019 yılında, bu defa CHP’nin “Bolu Belediye Başkanı” seçilen Tanju Özcan’ın başka bir özelliği deşifre oldu.

Evli ve bir çocuk babası olan, her köşeye sıkıştığında “Annem tesettürlü, babam hacı benim” diyerek zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışan Özcan’ın, 20 yıl boyunca cüzdanında şarkıcı Şevval Sam’ın fotoğrafını taşıdığı ortaya çıktı.

Bununla yetinmeyen CHP’li Özcan, “Bolu’daki bir parka Şevval Sam isminin verilmesini ben arzu ettim” diyerek, tek başına aldığı kararla Sam’ın ismini “Çıkınlar Mahallesi Sıraevler sokakta” bulunan bir parka verdi.

Yetmedi…

30 Ağustos Zafer Bayramı bahane ederek 2021 yılında Bolu Belediyesi’nin bütçesiyle gerçekleştirdiği konserde “platonik aşkı” Şevval Sam ile sahnede düet yaparak, “Ben her gece sarhoşum derdinden böyle” şarkısını söyledi.

*

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra adeta zulmüyle nam salan “Bolu Beyi” gibi hareket ederek kentteki muhacirlere hayatı zindan eden CHP’li Özcan, iğrenç söylemleriyle de bir “ahlak sorunu” haline geldi.

2020 yılında, belediyeye kendisini ziyarete gelen eşi Meral Hanım’ın fotoğrafının çekilmesi üzerine deliye dönen ve “Bu tip çukur adamlar sizlerle ilgili de bu tip haberler yapabilir. Bugün bu haberlere suç duyurusunda bulunmaz, tepki göstermezseniz sizin de başınıza gelebilir. Herkese çağrım var; bu çukur adamlarla ilgili suç duyurusunda bulunun!” çağrısı yapacak kadar “edep” ve “namus” timsali bir profil çizen Özcan…

Tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım talebinde bulunan tesettürlü bir kadın ile ilgili anısını aktarırken rezil bir imada bulunarak mide bulandırdı.

Tanju Özcan'ın ihraç kararı kesinleşti - 09.10.2023, Sputnik TürkiyeBelediye Meclisi’ndeki AK Partili üyelere yönelik ise “İlaçlı gazoz kime denk geldi”, “Uykun mu geldi. Geldi ise ara verelim”, “Kırmızı yanaklarımla Nuri Alço’ya da benziyorum” şeklinde iğrenç espriler yaptı.

Emrindeki bir belediye çalışanının uygunsuz görüntüleri gündeme geldiğinde ise gerekeni yapmak yerine, “Artık zapt edemiyorum. Belediyenin su şebekesine şap katalım” diyerek yine konuyu bel altına indirdi.

Yine Belediye Meclisi’nde “performans” ile ilgili konuşma yapan CHP’li Özcan, pornografi oyuncusu Şahin K.’yı örnek göstererek büyük bir skandala imza attı.

CHP’li Özcan’ın, belediye meclisi toplantısındaki oylama sırasında elini kaldıran AK Partili bir kadın belediye meclis üyesine hitaben, “Bana neden el sallıyorsunuz hanımefendi, ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım” şeklindeki rezil sözleri ise Türk siyaset tarihine, benzeri görülmemiş bir “çukur” örneği olarak geçti.

Bu skandaldan basit bir “uyarı cezası” ile yırtan fakat Kemal Kılıçdaroğlu’na meydan okuduğu gerekçesiyle CHP’den önce bir yıl, ardından kesin ihraç edilen Özcan…

Yeni Genel Başkan Özgür Özel’in “Herkesi baba ocağına davet ediyoruz” çağrısı sonrası CHP’ye geri döndüğü halde yine rahat durmadı.

“Sayın Erdoğan 2023'te bir kez daha seçilirse, 2024'te şansım yüzde 100 olsa Bolu Belediye Başkanlığına aday olmayacağım!” şeklindeki sözüne rağmen dansözlere taş çıkaran bir çarkla yeniden CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı olan Tanju Özcan, son olarak dün “İnci Taneleri” adlı dizinin tanıtım fragmanında kullanılan “pavyon sahnesini” paylaşarak bir kez daha “kadın bedeni” üzerinden siyaset yaptı ve bardağı taşırdı.

Konu “kadın haklarından” açıldığında mangalda kül bırakmayan CHP, arka bahçesi konumundaki feminist oluşumlar ve sözde kadın dernekleri dünkü rezalet sonrası bir kez daha başını kuma gömdü.

Tanju Özcan'dan Dilber'e çağrı, sonra geri adım! - bolununsesi GazetesiYandaşlarının suskunluğundan cesaret alan Özcan, kamuoyundan gelen tepkiler sonrası paylaşımını silmek zorunda kalsa da “Ben klasik bir siyasetçi değilim. Siyasetin esprili yönünü öne çıkararak zaman zaman böyle paylaşımlar daha önce de yaptım, yapmaya da devam edeceğim” diyerek yaptığı rezilliği savundu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;