SİYASET

Zekeriya Say : İmamoğlu konuştu ben utandım!

Tarih
03 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Zekeriya Say

Seçimden önce “israfa son vereceğim” diyerek tasarruftan bahsetti.

Güya “cam gibi şeffaf” olacaktı.

Göreve geldikten sonra katıldığı bir canlı yayında, “Ben size bi’şey söyleyeyim mi? İstanbul bir nimet” diyerek, aklından geçenlerin sinyalini verdi.

 

Başkanlık makamındaki ilk gününde, “musakka- antrikot” şovuna imza attıktan sonra soluğu İstanbul’un en pahalı restoranlarında aldı.

Çırağan Palace Kempinski’de yenilen 1 adet Akşam Yemeği’ne tam 603 bin 336 lira 80 kuruş ödedi.

Eşi ve çocukları boğaz manzarası görsün diye “Hisar Üstü Konağı” olarak bilinen tarihi yapıyı belediye kasasından 20 milyon 39 bin 962 TL harcayarak, konuta çevirdi.
Çözüm üretemediği trafikte zaman kaybetmemek için sefer maliyeti 12 bin TL olan İBB iştiraki İSTAÇ’a bağlı “Çevre 1” isimli tekneyi “makam aracı” olarak kullandı.

Çevre 1'i kendine makam aracı olarak tahsis eden Ekrem İmamoğlu İhtiyacımız var diyerek yeni tekne yaptırdı - Takvim“Para yok” diyerek hastane yolunu yapmayan kendisi değilmiş gibi eşiyle Haliç’in üzerinde özel tenis maçı yapmak için tek kullanımlık “yüzer kort” inşa etti. 

*

Emrindeki yöneticilere cep telefonu alımı için 3 milyar 700 bin TL’lik ihale düzenledi.
Sadece yurtdışı uçak biletlerine 4 milyon 505 bin 500 lira harcadı. 

İSTAÇ, İGDAŞ, İSTON, İSPARK ve KİPTAŞ gibi çok sayıda iştirak şirketinin tepe yöneticilerine ve aile fertlerine belediye imkânlarıyla geniş kapsamlı özel sağlık sigortası yaptığı Sayıştay raporlarına yansıdı.

Seçimden önce “araç israfı” var diyerek algı yürüten kendisi değilmiş gibi, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Özel Kalem Müdürlüğü’ne 89 binek araç tahsis ederek yandaş personelin ayağını yerden kesti.

Piyasada 240 TL’ye satılan orkide çiçeği, onun yönetiminde belediyeye 4 bin 752 liraya fatura edildi. 

Sanki belediyenin böyle bir görevi varmış gibi açık arttırmaya katılarak, ressam Bellini'nin olduğu ispatlanamayan Fatih Sultan Mehmet tablosuna  935 bin 250 sterlin ödedi. Yetmedi, yapılan incelemelerde 11 bin 250 İngiliz sterlini + KDV fazla ödenerek kamunun zarara sokulduğu tespit edildi.

 Paranın ödemesini nereye yaptınız? “Sahte tablonun sorumluları hesap vermeli!” - Son Dakika Haberler

İstanbul’un nimetlerinden yandaşlarını da mahrum bırakmadı.

Pandemi döneminde tanesi bir liradan satılan maskeyi, CHP’li Hülya Sarıgöl’ün sahip olduğu Işık Ambalaj adlı firmadan 3 liraya satın aldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için açılan 8 ihalenin en büyüğünü, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer’in kardeşi Sayım Seçkin Özer’in 23 Haziran tekrar seçimlerinden sadece 4 gün önce kurulan firmasına pasladı.

Kendisine yakın sanatçıları semirtmek için düzenlenen 66 konser ve dinletiye KDV hariç toplamda 36 milyon 8 bin 500 TL kaynak aktardı.

Seçim sürecinde kampanya direktörlüğünü yürüten ve “Kahramanın Yolculuğu” adlı bir de kitap yazan Necati Özkan’ı da unutmadı. Özkan’ın Öykü Ajansı’na yüz binlerce liralık ihaleler verdi.

Seçim ekibinde yer alan Can Dağdelen'in büyük ortağı olduğu Parametre Araştırma şirketi de seçimden sonra İBB’den ihale kaptı. 

Kültür A.Ş.’nin başında bulunan Serdal Taşkın’a ait Elapro Ajans’a ise 1 milyon 69 bin liralık ihale servis edildi.

Yetmedi..

İBB’nin içme suyunu bile İBB iştirakı Hamidiye A.Ş.’den temin etmek yerine Serdal Taşkın’a ait firmadan çok daha yüksek bir maliyetle satın aldı.

İBB iştiraklerinin mali koordinatörlüğünü yürüten Ertan Yıldız’ın sahip olduğu Erta İnşaat’ın adresi gösterilerek kurulan Formelnet ve Winnet Bilgisayar firmalarına ise toplamda 60 milyon lira tutarında bilişim ihaleleri verildi.

İstanbulluya hayatı zehir eden ve her biri birer “yürüyen tabut”a dönen İETT’nin otobüs ve metrobüslerinin bakım-onarım işleri için Mercedes’i "yeterli değil" diye reddederken, ihaleyi CHP’li Özgür Karabat’ın hamisi olduğu ve teknik şartnameye aykırı şekilde orjinal parça yerine yan sanayi ürünleri kullandığı öne sürülen şirkete pas etti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un oğluna ise 39 milyon 957 bin 893 TL'lik inşaat ihalesi verdi. Oğlunun aldığı ihale sonrası sevinçten dört köşe olan CHP’li Erol, sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafın altına, “Teşekkürler Sayın Genel Başkanım, teşekkürler Sayın Ekrem İmamoğlu” notunu düşerek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 EHA MEDYA on Twitter: "40 milyonluk teşekkür❗️ ▪️CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile bir fotoğrafını paylaştı. ▫CHP'li Erol'un oğluna ait şirketin İBB'den 39.957.893,54 TL'lik ihale aldığı

Bu arada…

Çok değil, daha geçen hafta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun elinde İBB’den ihale kovalayan uzun bir CHP’li milletvekilleri listesi olduğu iddia edildi.
*
İstanbul’un nimetlerinden istifa edenler bununla sınırlı değil elbet..

İBB Başkanının kırdığı potları toparlamakla görevli Murat Ongun, İBB Mali Denetçisi Ertan Yıldız, İBB Danışmanı Yiğit Oğuz Duman gibi isimler de birden fazla maaş alarak belediye kasasından bol huzurlu hayat süren isimler arasında yer alıyor.

Tabii, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) başta olmak üzere birçok seküler dernek ile Halk TV, Tele 1 ve KRT isimli yandaş televizyonlar ile Sözcü, Cumhuriyet, Birgün gibi fondaş gazetelerin de kamu parasıyla ihya edildiğini unutmamak lazım..
*
İstanbul’da yaşayan ve CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili az çok fikir sahibi olan herkesin bildiği yukarıdaki rezaletleri neden mi hatırlattım?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HÜSEYİN SÖNMEZ

    04 Ocak 2023 10:23
    0 0
    ** SAECE YUH EMEK YETER. ****
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;