SİYASET

Zekeriya Say : Günaydın Ahmet Hoca!

Tarih
06 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Zekeriya Say

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP, 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler öncesi başlattığı seçim kampanyasında, “Mart’ın sonu bahar”  sloganını kullanmış ve hazırlanan reklam filminde, “Başkanlarımız ayrım yapmaksızın halkı kucaklayacak. Çünkü Türkiye daha iyisini hak ediyor” ifadelerine yer vermişti.

Yapılan kirli ittifaklar neticesinde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bazı büyükşehirler CHP’lilerin eline geçti…

İstanbul halkı olarak bizler, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun gelişiyle, baharı görmeden kara kışa tutulduk…

Türkiye şimdi de 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. 

7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu seferki kampanyasının sloganını, “sana söz yine baharlar gelecek” diye belirledi. 

Devletin şerefli bürokratlarına parmak sallayan, hükümet yetkililerini “yargılayacağız” sözleriyle tehdit eden Kılıçdaroğlu, önce Trabzon mitinginde, ardından Twitter’daki profil fotoğrafında, sözde baharı simgeleyen ve kırmızı beyaz iplikten yapılan “marteniçka” isimli bir urgan kullandı. 

ResimUrgana atılan “düğüm” ise oldukça manidardı.

CHP’nin cemaziyülevvelini bilenler, “gardırop devrimleri” yüzünden binlerce Müslüman’ın idam edildiğini unutmayanlar, “darağacı” izlenimi veren bu paylaşımla, muhaliflere örtülü mesajlar verildiğini öne sürüyor.

“Helalleşme’ tiyatrosuyla yürütülen bu seçim kampanyasının ardından maazallah iktidara gelirlerse, Kılıçdaroğlu ve adamlarının çok büyük bir “hesaplaşma” içerisine girecekleri söyleniyor.

Üstelik bu “sır” değil.. 

Bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu, hizmetle geçen 21 yıllık AK Parti iktidarıyla hesaplaşacaklarını, milli iradenin temsilcilerini, “Hapislerde çürüteceğiz, ağır cezalar getireceğiz” sözleriyle, zindanlarda çürüteceklerini dillendiriyor.

Tabii Bay Kemal konuşur da avanesi boş durur mu? 

“Oğlum” dediği Ekrem İmamoğlu’nun, iktidara yönelik, “akıllarını başlarından alırım” şeklindeki efelenmeleri…

Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın, Başkan Erdoğan’ı hedef alan, “Sen benim için ‘kaygılanmayı’ bırak da kendi vereceğin hesabı düşün” şeklindeki tehdit içerikli ifadeleri…

Tabela partisi DP’nin Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, “devr-i sabık yaratacağız” çıkışı…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Recep Tayyip Erdoğan mahkûm olacaktır, hesap verecektir! And olsun! And olsun! And olsun!” yemini…

Türk ordusuna “satılmış” diyen ve mahkeme bastığı için dokunulmazlığı kaldırılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, “Ama bir kişi özel yargılanacak. O Süleyman Soylu. Ona asla af yok” sözleri..

CHP’li eski asker Dursun Çiçek’in, başsavcıların kendisine ‘Onları iktidardan indirin bakın nasıl yargılıyoruz göreceksiniz” dediklerini, anlatması..

Terör partisi HDP çatısı altından Meclis’e giren TİP’li Ahmet Şık’ın, “Muhalefeti de AK Parti ve MHP’ye bırakmayacağız. AK Parti kapatılacak. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak” şeklindeki küstah tehdidi…

Yine CHP’li Meclisi üyesi Müslim Sarı’nın, “Hesaplaşacağımız kitleler mutlaka olacak” demesi…

Son olarak CHP’li emekli Amiral Türker Ertürk’ün, “Bakın artık iktidar değişecek. Ama acılı ama acısız, bu iktidar değişecek. Onun için herkes aklını başına devşirmeli” şeklindeki kan donduran ifadeleri…

Metin Akpınar ve Ataol Behramoğlu gibi sanatçı bozuntularının, cumhurbaşkanımıza yönelik “idam” göndermeleri…

Besleme anketlerle iktidar rüyası görmeye başlayan zillet paydaşlarının, mütedeyyin kesime yönelik nasıl bir nefret beslediklerini ve seçime sayılı günler kala gözlerini iyice kararttıklarını gözler önüne seriyor…

Tabii 7’li koalisyon ortakları şimdiden millete ve milli iradenin temsilcilerine yönelik zulüm fırtınası estireceklerini aleni şekilde deklare edince, tabanları da boş durmadı…

Onlar da seçimi beklemeden, mübarek Ramazan ayında harekete geçtiler…

İstanbul Kadıköy’de yapılan bir sokak röportajı sırasında, Tülay K. adlı bir laikçi yobaz,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikten sonra, hiçbir suçu günahı olmayan torunları için ağza alınmayacak ifadeler kullanacak kadar pespayeleşti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;