SİYASET

Zekeriya Say : Gül’ü tarife ne hacet, ne çiçektir biliriz!

Tarih
01 Eylül 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Zekeriya Say

2018 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olmak isteyen fakat İP lideri Meral Akşener’in engeline takıldığı için, ‘gereken mutabakat sağlanamadı” diyerek hevesi kursağında kalan Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bahane ederek yayınladığı video ile koltuk hırsının dinmediğini bir kez daha gösterdi.


Seçimlere 10 ay kala, Beykoz Kavacık’ta 10 dönüm bahçe içinde yer alan 3 bin 500 metrekarelik malikânesinden başını çıkaran Gül, hem cumhurbaşkanı olduğu dönemde ulusal bayramlara katılmadığı yönündeki eleştirilere cevap verdi hem de henüz ortak aday çıkaramayan 6’lı masaya “buradayım” mesajı göndererek yeniden ‘çatı adaylığa’ soyundu.

Laikçi kesime kendisini kabul ettirmek için, “gereken tüm bayramlara katıldım” diyen Gül’ün açıklamasını görünce, aklıma geçmişte reddettiği davetler geldi.

Zira!..

Sırf futbol milli takımımızın maçını izlemek için Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın davetlisi olarak Ermenistan’a giden…

Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği görevinin ardından, “ev eşyası” beyanıyla bin kadar şişe şarabı yurda soktuğu ve “makam aracı” ödeneğinden kendisine “üstü açık spor BMW” aldığı gerekçesiyle “nitelikli zimmet” suçundan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile yargılanan Daryal Batıbay adlı monşerin Strasbourg’daki Timsahlı restoranda ,“Kayseri usulü Perigord kuzusu” eşliğinde verdiği yemeğe katılan.. 

Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki “Joan Miro  Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisini gezen..

“Türkiye’ye özgü bir başkanlık sisteminin olamayacağının” tartışıldığı Boğaziçi Üniversitesi’ndeki derse eşiyle birlikte iştirak eden..

Yaşar Kemal’in, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazında, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş ile birlikte omuz omuza saf tutan..

 “Başörtülüler Arabistan’a gitsin” diyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenaze törenine katılan…

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu’nun kızının 9 Eylül 2017’deki düğününde hazır bulunan.. 

28 Aralık 2017’de ise, Karar gazetesini ziyaret ederek yazar ve yöneticilerle görüşen..

24 Nisan 2018’de de Uğur Dündar, Levent Gültekin ve Ruşen Çakır gibi Erbakan’la uzaktan yakından ilgisi olmayan kimselerin davet edildiği “Erbakan Ödülleri” töreninde arzı endam eden Abdullah Gül…

Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldığı 28 Ağustos 2014’ten beri, her fırsatta ‘kurucusu olmakla’ övündüğü AK Parti’nin bütün davetlerini geri çevirdi.

*

Gül, “Aktif siyasette olmadığım için mitinge katılmayacağım” diyerek, 2015’te düzenlenen ve 2 milyon kişinin katılımıyla gerçekleşen Yenikapı’daki “Fetih Şöleni”ne katılmadı.

Ak Parti Kayseri mitingine katılmayı, yine “siyasetin içinde değilim” gerekçesiyle reddetti.

Hemşehrisi ve dönemin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın oğlunun Kayseri›deki düğününe gitmedi.

22 Mayıs 2016’da, Binali Yıldırım’ın “Genel Başkanlık” görevini devraldığı, “AK Parti Olağanüstü Kongresi”ne davet edildiği halde icabet etmedi.

Binali Yıldırım’ın, “Başbakan”lıktaki 100. günü münasebetiyle Çankaya Köşkü’nde eski AK Partililere verdiği “akşam yemeği”ne davet edildi fakat oralı olmadı.

Bu kez AK Partili eski milletvekillerini külliyede ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 23 Şubat 2017’deki davetini geri çevirdi.

İki gün sonra, yani 25 Şubat’ta Ankara Arena’da düzenlenen “16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu” tanıtım toplantısına, 40 bin Ak Partili katılırken, Gül tenezzül bile etmedi. 

20 Mart 2017’de, bu kez Başbakan Binali Yıldırım’ın Ak Partili eski bakanlar için düzenlediği “kahvaltılı toplantı” davetini umursamadı.

Erdoğan’ın, 33 aylık aradan sonra kurucusu olduğu AK Parti’ye, “Cumhurbaşkanı” kimliğiyle yeniden döndüğü  2 Mayıs 2017’deki törende, gözler en çok Gül’ü aradı.

14 Ağustos 2017’de, “kurucusu” olduğundan sitayişle bahsettiği Ak Parti’nin 16. yıldönümü etkinliklerine, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından telefonla aranarak davet edildiği halde, bu özel daveti geri çevirdi.

7 Ekim 2017’de, Afyonkarahisar’da düzenlenen Ak Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ için yapılan daveti de “es” geçti.

*

Örneklerden de anlaşılacağı gibi…

Cumhurbaşkanlığı süresince milli bayramlara sürekli iştirak eden, Anıtkabir ziyaretlerini aksatmayan Gül, sadece bir kez katılmadığı tören yüzünden nedamet getirirken…

Kendisine “kardeşim” diyen AK Partilileri her seferinde yüzüstü bıraktı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;