SİYASET

Zekeriya Say : “Dişi kurt” iki günde “süt dökmüş kedi”ye döndü!

Tarih
11 Mart 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Zekeriya Say

Merhum Necmettin Erbakan Hoca, “Başbakan” olduğu dönemde, muvazzaf bir subayın galiz küfrünü, ülkenin huzuru bozulmasın diye sineye çekmişti.

Küfürbaz subay ise ilk YAŞ toplantısında terfi ile taltif edilmişti.

Kartel medyası, sözde “vatanperverlik” adına ülkenin başbakanına sinkaflı küfürler savuran ağzı bozuk paşayı “kahraman(!)” ilan ederken, dönemin Genelkurmay Başkanvekili de “Ağzı fermuar mı ki, zincirini çekelim” diyerek, generalin hakaretine sessiz kalarak, dolaylı destek vermişti.

Süleyman Demirel ise “cumhurbaşkanı” sıfatıyla yaptığı açıklamada, “Paşa boşalma hakkını kullanmış” diyerek, milli iradeyi temsil eden Başbakan Erbakan’a yönelik hakaretlere sahip çıkmıştı.

O günlerde diğer bir cuntacı paşa da benzer bir şımarıklıkla, dönemin Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e yönelik, “Bakanlığın önüne kazık diker, oturturum” tehdidini savurmuştu.

Meral Hanım ise bu tehdidi sineye çekmek yerine, “Kazıklı Voyvoda da eşcinseldi” diyerek, ağzı ve ahlakı bozuk cuntacı paşaya haddini bildirmişti.

*

Türkiye’nin ilk ve tek kadın İçişleri Bakanı unvanına sahip olan…

Milliyetçi görüşlerinden dolayı, üniversite yıllarından beri “dişi kurt” anlamına gelen ‘Asena’ lakabıyla anılan…

28 Şubatçı paşalara “homo” iması yapacak kadar cesaretli davranan ve “Türkiye’nin Demir Ladysi” olarak bilinen Meral Akşener…

Son olarak, ‘Saraçhane buluşması’ üzerinden başlayan tartışmalar sonrası, “Saçmalık, ahmaklık, geri zekâlılık. Aynı işte geri zekâlılık her tarafta mevcut onun için böyle oluyor” hakaretleriyle, CHP’li yöneticilere dümdüz gitti.

Akabinde, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylık dayatmasına kızarak, zehir zemberek açıklamalarla 6’lı masayı dağıttı.

Tabii ne olduysa ondan sonra oldu.

Düne kadar Meral Akşener’i “kahraman” ilan eden ve ondan çekinen CHP ve avaneleri, sırf masadan kalktığı için topyekûn taarruza geçtiler.

Kendisine yönelik hakaretleri cezasız bırakmayan ve bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişiye “hakaret davası” açan Meral Hanım’a, dava açılması ihtimaline rağmen demediklerini bırakmadılar.

 “Kadın hakları” denildiğinde mangalda kül bırakmayan seküler yobazlar ve paralı trolleri, Meral Aşener’in de “bir kadın” ve “bir anne” olduğunu anında unutarak, tam da 8 Mart’ın arefesinde, her türlü hakareti savurdular.

“Satılmış” diyeninden tutun da…

“Tarih seni lanetle anacak”

“Yüzüne tükürmek istiyorum”

 “Kasetin mi var Erdoğan’ın elinde, açıkla”

“Yine güzelim bir planın içine bir kadın s…yor”

“Senin rengin belliymiş.. Sormaya kalkma kah… rengi” şeklinde hakaret edenler oldu.

Hatta daha da ileri giderek, edep ve ahlaka sığmayacak ifadeler kullandılar.

Ekşi Sözlük’te, “Meral’in kaseti olma ihtimali” şeklinde başlıklar açarak, itibar suikastı yaptılar.

*

Tabii CHP medyası ve sözde “tarafsız” sanatçılar da  “Masadan çekilme noktasına geldiği” için Akşener’e yönelik başlatılan linç kampanyasına kayıtsız kalmadılar.

CHP Şişli Belediye Meclisi Üyesi Tiyatrocu Levent Üzümcü, “Böyle olur rejim muhafızının şükranı” dedi.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, “Masayı dağıtan seçimi AKP ve MHP’ye hediye eder.  

Bu arada İYİ PARTİ’nin artık siyaseten hiçbir iddiası da kalmadı. Meral Hanımın Başbakanlık iddiası da sona ermiş oldu. Partisi hem oy kaybedecek hem de parlamentoda etkili olamayacak. İYİ PARTİ kurmayları, partinin adeta pimini çektiler. Acaba ne uğruna? İlginç bir siyasi akıl." diyerek, Akşener’i sattı.

Şirin Payzın, “CHP’yi bölerek, Genel Başkan ile Belediye Başkanlarını karşı karşıya getirerek  masayı devirdi.. Bravo … Tarih yazacak kesin ama nasıl yazacak .. Seçime 2 ay kala bu karar  bir ülkenin kaderiyle oynamak demek.. AKP ile koalisyon hayali mi var diye düşünmeden edemiyor insan” paylaşımı yaptı. 

İrfan Değirmenci, “Tarih olacaksınız. Haydi uğurlar ola” diyerek, sepet havası çaldı.

Pelin Batu, “Bu toprakların kaderinde Truva atları var maalesef!” şeklinde ağır ithamda bulundu.

Merdan Yanardağ , “İyi Parti, kendinden menkul ‘ulvi nedenlerle’ Millet İttifakı'na, demokrasi güçlerine, kendisine bağlanan umutlara ve halka ihanet etmiştir.. Türkiye' nin geleceğini yeniden Erdoğan-AKP  kliğine, dinci-faşizan bir bloka teslim etmeye hazırlanıyor.. CHP'nin içine kama sokuyor” diyerek, Akşener ve partisini “ihanet”le suçladı.

“Medya Mahallesi”nin ablası Ayşenur Arslan, “Meral Akşener tarih oldu!!” dedi.

Bir hafta önce Başkan Erdoğan’a yönelik “idam” imasında bulunan Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu , “İyi parti inandırıcılığını kaybetti.  Kimlik arayışı süreçlerinde eriyecek, dağılacak, Akşener siyaset sahnesinden büyük olasılıkla silinecektir.” varsayımında bulundu.

CHP’nin kanalı Halk TV’de, “Yazıklar olsun Meral Akşener” sloganları atıldı.

Cumhuriyet gazetesi, çizdiği karikatür ile Akşener’in kolunu kırdı.

Marjinal örgütlerin temsilcisi konumundaki Birgün gazetesi, “Meral’den Saray’ı kurtarma hamlesi” şeklinde manşet attı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • mehmet Ari

    12 Mart 2023 21:42
    0 0
    Disi Cakal
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;