GÜNCEL

Tunca Bengin : ABD YPG’yi anında satar!..

Tarih
28 Kasım 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Tunca Bengin

ABD ile terör örgütü YPG/PKK’nın kirli ilişkisi, iç içe geçmiş faaliyetleri sır değil, aleni... Pervasızca silahlandırdıkları teröristlerle ABD’li generaller, komutanların, terör örgütü karargâhında, mevzilerde kol kola, yanak yanağa fotoğrafları var. Münbiç’te YPG/PKK’lı teröristlerle birlikte şov yapan bir ABD’li general “Türkiye bizi vurursa agresif karşılık veririz” küstahlığında dahi bulunmuştu. Koskoca ABD’nin önceki başkanı da hiç utanmadan terörist başına “General” payesi bile verdi! Dolayısıyla terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik her harekât öncesinde olduğu gibi teröristlerin hayali aynı:

ABD devreye girer, bir şekilde Türkiye’ye engel olur...

TSK tepelerine binip gerçekle yüzleştiklerinde ise söyledikleri şu:

Amerika bizi sattı...

Hep bildik hikâye yani...Mesela; 2018’deki Zeytin Dalı Harekatı öncesinde ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Twitter hesabından silahlı terörist görüntüleri paylaşırken “TSK buraya gelemez, Afrin mezarları olacak” diye atıp tutuyorlardı. Hesaplarına göre; ABD onları yüz üstü bırakmayacak ve her türlü korumayı sağlayacaktı. Ne oldu? ABD’ye rağmen teröristlerin tepesine binen TSK, önce dağları, köyleri temizledi ardından da şehir merkezinde çocuk, kadın demeden sivilleri canlı kalkan olarak kullanan teröristleri tek tek ayıkladı. O günlerde Afrin’den Kandil’e giden mesajlar da “Amerika bizi sattı, bastırsa harekâtı engellerdi” şeklindeydi.

Yine 2019’da Fırat’ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı’nın konuşulduğu günlerde de terör örgütü YPG/PKK/PYD sırtını dayadığı ABD’ye o kadar güveniyordu ki “ABD, TSK’nın müdahalesine kesinlikle izin vermez” havasındaydılar. Rağmen yapılırsa da hava sahasını kapatır beklentisi vardı. Orada da durum malum. Harekâtın başladığı ilk andan itibaren Türk savaş uçakları nokta atışlarıyla hedefleri vurdu. İHA ve SİHA’lar havada cirit attı. Komandolar da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi Fırat’ın doğusunda terörist temizliği yaptı, zoru görenler de tüydü… Hatta dönemin ABD Başkanı Trump da tavsiye niteliğindeki “Umarım çekilirler çünkü yenmek çok zor” sözleriyle gerçeği açık açık teröristlerin kafalarına soktu. Bir kez daha beklentileri hayalden öteye geçmeyen teröristlerden de yine aynı ses çıktı:

Amerika bizi sattı...

Şimdilerde de bu nakarat dillerinde. Hatta DAEŞ’e karşı faaliyetlerini durdurma gibi tavır alma tehditleri var. Yahu durdur, durdurma kimin umurunda. Sen de teröristsin o da terörist. Neticede ikinizin ipi de patronunuz ABD’nin elinde. Kafasına göre birinizi oynatıyor, diğerine yakala, tut diyor. Yani ABD kirli planları doğrultusunda işine geleni kolluyor, diğerini anında satıyor. Her an başlaması olası kara harekâtında olacak olan da bu... Uzmanlık alanı psikolojik harp ve istihbarat olan emekli Albay Coşkun Başbuğ anlatıyor:

Zaten hava harekâtından sonra örgütün içerisinde ABD hava sahasını bilerek açtı bizi sattı kavgası var. Bu yapılar parayla satın alındığı için ABD’de onu satar, o da ABD’yi satar. Asla bir manevi bağ, güven yok, her şey menfaat üzerine kurulu. İş sıkıya geldi mi ABD zoru gördü mü anında satar. Bunun örnekleri Irak’ta var. Kandil ekibini komple sattılar. Destek yok oraya eskiden olduğu gibi arkandayız yanındayız hikayeleri de söz konusu değil. Kaderine terk ettiler. Onlarda da ‘ABD bizi sattı’ diye panik başladı.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;