TARİH

Şevki Karabekiroğlu : Araplar Bize İhanet Etti mi?

Tarih
31 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Şevki Karabekiroğlu
1. Araplar arasında sadece Serif Hüseyin ve adamları İngilizlerin vaadi sonucunda isyan etmiştir. Bu isyan Mekke - Maan hattında meydana gelmiştir ve burası ana cephe değildir. Genel Arap nüfusu içerisinde %1 e bile tekabül etmez.

2. Arapları bize karşı kışkırtmak için İngilizlerin has adamı olan Cemal Paşa Filistinde yüzlerce Arap lideri öldürtmüş, buna rağmen Araplar bu cephede bize var güçleri ile yardım etmişler İngilizlere karşı Gazze zaferleri bu sayede kazanılmıştır.

3. Meşhur Kut ül Emare zaferinin en büyük sebebi Basra girişini tutan Arapların Kut bölgesine İngilizlerin takviye göndermesini önlemeleri olmuştur.

4. Milli Kurtuluş Savaşımızda Suriye'de kurulan "Arap Milli Komiteleri " yardım teklifinde bulunmuş ama Türkiye buna ihtiyaç olmadığını söyleyerek teklfi kabul etmemeiştir

5. Hatay Bağımsız Devletinin ilk CB olan Tayfur Sökmen "Suriye'deki savaşlarda Fransız ordusunda bulunan Arapların asla kendilerine nışan almadığını hep karavana attıklarını hatıralarında anlatmıştır.

6. Müslüman devletlerden birini boğarken diğeri yardıma gelmesin diye İngilizler ırkçılık propagandası yapmış, bize "Ne Arabın yüzü, ne Şam'ın şekeri" lafını ezberletirken onlara da "etrak-ı bi idrak" yani anlayışsız Türk lafını ezberletmiştir.

7. Bütün dinlerin bir merkez karargahı varken Müslümanlar böyle bir merkezden mahrumdur. Hilafet sembolik bile olsa birliği temsil ediyordu. Hilafetin ilgası ile Müslümanlar imamesi koparılmış tespih taneleri gibi dağıldı ve güçlü devletler tarafından yutuldu.

Haberseyret.com
31 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Zeki Bostancı

    02 Ocak 2017 02:22
    0 0
    Fransız ordusundaki araplar bana nişan almadı ifadesi kendi kendinizi yalanlıyor ...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;