DÜNYA

Serdar Turgut : Washington’un yeni hedefi Türkiye mi?

Tarih
14 Haziran 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut
 Bir buçuk ay önce “Katar’a operasyon hazırlığı var ve bunun için İngiliz MI-6 ile bağlantılıyız” diyen kaynağımın dediklerini aşırı temkinden dolayı yazmadığımdan bu yana onun ve benzer kişilerin anlattıkları hakkında daha dikkatliyim.

Konuşulanları dikkatle dinledikçe Washington’un yeni hedefinin Türkiye olduğu konusunda endişem artıyor.

Sorularıma direkt cevap alamıyorum, kimse “Evet, sırada Türkiye var” da demiyor.

Ancak Washington’da Türkiye’ye yönelik çok yönlü bir kıskaç operasyonunun planlanmakta olduğunu hissediyorum.

Duyduklarımı yazacağım ve varacağım sonucu şimdiden söylemeliyim: “Türkiye önümüzdeki günlerde çok, çok dikkatli olmalı.”

TÜRKİYE’YE OPERASYON

1- Bölge için yeni haritaların çizilmekte olduğu şu günlerde İngiltere ile birlikte Amerika, Katar Emiri El Tani’nin gerekirse devrilmesi için çalışıyorlar. Ondan sonra yerine getirilecek yönetim şimdiden oluşturulmuş bile ve onlar da ilk iş olarak Katar’ın ABD’nin şikâyetine konu olan finansman ve desteği hemen durduracakları sözünü verdiler. İngiltere ve Amerika, Katar Emiri’ne “Ya bizim dediklerimizi yap ya da yönetimden düşürüleceksin” diyeceklermiş. İngiltere’nin kontrolü altında olan ve orada yaşayan emirin babası da “Denilenleri yap” baskısı kuracakmış oğluna. El Tani, denileni yapmazsa emirin ailesinden insanların da bulunduğu yeni yönetim getirilecekmiş.

2- Yeni yönetim, Türkiye ile olan ilişkileri de ele alacakmış. Bu arada ülkede bulunan ve İngiltere ve ABD tarafından oluşturulan teröristler listesine alınan bazı isimler Türkiye’ye gönderilecekmiş. Washington’a göre gönderilecekler arasında Yusuf el Karadavi de varmış ve İstanbul’da Muhammed Şevki el İstanbouli tarafından karşılanacakmış. İkisi de ABD ve İngiltere tarafından terörist listesine alınan bu kişileri iade edin çağrısına Türkiye uymazsa ülkemizi de Katar gibi terörizme yardımcı olan ülke olarak ilan edeceklermiş. Kâğıt üzerinde plan anladığım kadarıyla bu.

3- Bu arada merkezde ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni dönemde insan hakları konusunda ilk eleştirel tavrı Türkiye hakkında resmi olarak gösterdi. Şimdi aynı bakanlık Kongre’den gelen talepler yüzünden Türkiye’nin Washington büyükelçisinin akreditasyonunu iptal etmek için çalışıyor.

4- Bir süredir söyleniyor, duyuyorum Washington’da; sözde New York Times Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefleyen çok sert bir yazı üzerinde çalışıyormuş. Bu yazı Türkiye’ye operasyon zamanı yayınlanacakmış.

5- Kavga olayı nedeniyle sesle oylamanın yapıldığı Kongre’de daha sonra oylar resmen verildi ve kınama kararının 397’ye sıfır oyla çıktığı görüldü. Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’yi savunmak için oluşturulmuş “Turkish caucus”unun (Türkiye Kurulu) 160 üyesi var. Oylama sonucundan görüldüğü üzere bunlardan bir tanesi bile o gün “Hayır” oyu veremedi. Bu da Kongre’deki Türkiye ile ilgili havayı göstermeli bize. Şu anda Kongre, Türkiye aleyhine gelecek her kararı onaylayacak durumda.

6- Dışişleri Bakanı Tillerson çözüm için diplomasi öneriyor, ancak o Beyaz Saray tarafından ikinci plana itildi. Şimdi Katar’a yönelik operasyonu ve eğer Türkiye’ye de sıra gelirse onu da, Beyaz Saray’daki İslamofobik ve Erdoğan düşmanı ekip yönetecek, bunu da bilmek gerekiyor.

7- Bu arada Katar’daki Amerikan üssünü Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşımak için fikir cimnastiği de yapılıyor Washington’da.

Habertürk
14 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asena

    14 Haziran 2017 16:17
    1 0
    .... ve tam bu planlar yapilirken, Amerikada buyuk bir deprem oluyor ve cehennemi boyluyorlar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;