DÜNYA

Serdar TURGUT : Türkiye hakkında yalanlar çok artacak

Tarih
09 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Virginia Eyaleti'nde açılmış ve sürmekte olan 18 cr-457 sayılı bir dava var."ABD Refeikan’a karşı" (US vs Rfiekan) adlı davada gerçek soyadı Refiekan olan ama Bijan Kian olarak bilinen kişi Türk-Amerikan İş Konseyi eski Başkanı Ekim Alptekin ile birlikte yargılanıyor.

Getirilmek istenen suçlama Amerika’da Türkiye için yasadışı lobicilik faaliyetinde bulunmak.

Bir sonuç çıkması beklenmeyen oynak zemin üzerine zorlamayla inşa edilmeye çalışılan bir dava bu.

 

YALAN ÜRETEN BİR SİSTEM

 

Ancak Türkiye aleyhine olumsuz seslerin çıkacağı bir ortam oluşturacağı da kesin! Hatta davanın sadece bu nedenle açılmış olması da ihtimaller içinde.

Başkan Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı ve Türkiye’nin de çıkarlarını savunması için bir ara tutmuş olduğu Michael Flynn’in davada sanıklar aleyhine şahit olmayı kabul ettiği ortaya çıkınca bazılarının Türkiye aleyhine ses çıkarma amacının olması olasılığı daha da arttı.

 

SİSTEMİ İYİ TANIYALIM 

 

Bu aşamada ABD adalet sisteminde var olan haksızlık ve adaletsizlik üreten çarpık sistemi bir defa daha anlamak gerekiyor ki olayları manipüle etmek isteyenlerin bu çarpık sistemi nasıl kullandıklarını, nasıl istedikleri gibi sömürdüklerini daha iyi anlayabilelim.

Şimdi özel savcı Ruslarla işbirliği yaptığı gerekçesiyle uzunca süredir Başkan Trump’ın yakın çevresinden birçok kişiyi sorguladı. Sistem şöyle çalışıyor; savcı önce kişiye suçlamalar getiriyor ve alabileceği uzun cezayı anlatıyor sonra da "Eğer benimle işbirliği yaparsan, istenilen şekilde konuşursan bu işten kurtulursun özgür insan olarak evine dönersin"deniliyor.

Bu sistem suçlananların kurtulmak için yalanlar söylemesine yol açan bir çarpık sistem.

İşte bu yüzden Başkan'ın eski avukatı Michael Cohen ve eski kampanya yöneticisi Paul Manafort’un yalan söyledikleri ortaya çıktı ve şimdi ikisi de bu yüzden hapse giriyorlar.

Bunlar gibi bazıları yakalanıyor yalan söylemeye çalışırken ama bazları da yalan söyleyip suçsuz insanları ve kurumları suçlayıp  kurtulabiliyor.

 

 

TÜRKİYE ALEYHİNE KONUŞ BASKISI

 

Benim konuştuğum bazı uzmanlar şimdi Michael Flynn’in de kendinden isteneni yapıp, Türkiye aleyhine konuşup, asılsız suçlamalar getirip kurtulmayı deneyeceğini söylüyorlar.

Gelen bilgilere göre özel savcı Trump’ın Rusya ile işbirliği suçlamasına yönelik bir sonuç alamadı ve bu defa da sorguya çektiği insanlara başka konularda baskı yapmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de Michael Flynn. Ona da Rusya ile ilişkiler konusunda sorular soruldu ama sonuç tam alınamadığından savcı bu defa da Türkiye ile ilgili sorular sorup onu o açıdan sıkıştırmaya başladı.Eğer Türkiye nedeniyle onu çok sıkıştırırsa Rusya konusunda istediği cevapları alabileceğini düşünmüş olmalı. Savcı istediği cevapları alırsa ondan, Michael Flynn’i cezasız bırakma ihtimali var.

 

ASILSIZ LAFLARA HAZIR OLALIM

 

İşte bu tuzağa düşmüş olan bir kişi bugünlerde Türkiye aleyhine ne istenirse söylemeye hazır mahkemede şahitlik yapacak; ülkemiz ve onun için çalışanlara kendisini kurtarmak için asılsız laflar etmeye başlayacak.

Yakında Türkiye aleyhine sesler çok artabilir ama şaşırmaya ve paniğe gerek yok çünkü bunun arkasında asılsız yalanlar olduğu gün gibi açık.

 

TÜRKİYE SAĞLAM DURMALI

 

Demokrat Parti eğilimli sistem ve savcıları, Trump’ı ne kadar bu yapı ile sıkıştırmaya uğraşsalar da o da karşı mücadelesini sürdürüyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;