DÜNYA

Serdar Turgut : Suriye'den gelen son önemli istihbarat

Tarih
27 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Bölge üzerine çalışan casusların Washington’da konuştukları konu dün Washington Post’da gazetenin bölgedeki istihbarat kaynakları iyi olan Beyrut Büro Şefi Liz Sly tarafından yazıldı.

Bu son gelen bilgiye göre, Suriye rejiminin elitleri olarak nitelendirilebilecek ve tüm savaş sürecini nispeten zarar görmeden geçirmiş olan Esad destekçisi kesim arasında bile rejime karşı muhalif duygular yükselmekteymiş.

Bu, rejimin ve yeni Suriye'nin geleceği ile ilgili olan tüm istihbaratçıların iyi okuyup anlaması gereken bir dinamik. Bu üzerinde çalışılabilecek düzeyde önemli bir bilgi.

İÇ SAVAŞTAN AKLIMDA KALAN KARE

İç savaş yılları boyunca Suriye'den gelen birçok fotoğrafı haber ipuçları bulmak amacıyla dikkatle inceledim. Çoğu doğal olarak korkunçtu ve yaşanan insanlık dramlarına üzülmemek imkansızdı.

Ancak gördüğüm yüzlerce ve belki de binlerce fotoğraf arasında beni etkileyen ve beynime kazmış kare başkaydı.

O karede ülkede savaş ve yıkım tüm dehşetiyle sürerken Şam’ın merkezince lüks bir evde verilmekte olan bir havuz partisi görülüyordu. Mayolu kadın ve erkekler ellerinde içki bardaklarıyla neşeli sohbet ederken arka planda ise yeni bombalandığı görülen banliyölerden duman ve alevler yükseliyordu.İç savaşın ve rejimin acımasızlığını gösteren mükemmel bir kareydi bu. Bu yazıya eklemek için ne kadar aradıysam da bulamadım kusura bakmayın.

O havuz partisine katılanlar gayet tabii ki Esad rejiminin destekçileri ve Esad’ın arkasında duran insanlardı.

Her savaş sürecinde olduğu gibi bu kadar yıkıcı bir savaşta bile savaş zengini olan bir kesim oluşmuş. Bunların ve yeni zenginlerin Esad desteği hiç azalmadı bugüne kadar.

Rejim gayet tabii ki muhaberatı ve polisi ile baskıyla ayakta duruyor ama bu kesimin de desteğine de ihtiyacı var.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;