DÜNYA

Serdar Turgut : PKK’nın Rakka stratejisi

Tarih
03 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut
 Yaklaşık 20 yıldır tanıdığım, sürekli bölgedeki Kürt stratejilerini takip eden istihbaratçı kaynağım, “Şu anda Rakka’da sahneye konulan oyunu anlamak için belli başlı Amerikan kanallarının Rakka’ya göndereceği muhabirlere bakmalısın” dedi. Listeye baktığımda gördüğüm hakikaten ilginçti. Başlıca kanalların gönderdiği muhabirlerin çoğu kadındı. Bu tercihin, PKK’nın bölgede yaklaşık 5 yıldır uygulamaya çalıştığı stratejiye çok uyduğunu söyledi, istihbaratçı kaynağım.

2011 yılında Öcalan’ın “Demokratik konfederalizm” başlıklı 47 sayfalık bir broşür yayınladığını anlatan kaynağım, “O yıldan itibaren PKK-YPG, yalanlara dayalı uluslararası bir imaj oluşturma stratejisi uygulamaya başladılar” dedi. Stratejiye göre PKK-YPG artık bir Marksist örgüt değil, özellikle kadın haklarına değer veren seküler demokratik bir güçtü. Bu yalan sürekli tekrarlandı.

Aynı kaynağım, yıllar içinde bölgede Öcalan’ın artık Marksist kitaplar değil Amerika’nın saygın bilim insanı Noam Chomsky’yi okuduğu yalanını yaydıklarını, PKK’nın da “Occupy Wall Street” göstericilerini desteklediğini uluslararası arenada anlattıklarını söyledi.

KADINLAR ÖNE ÇIKARILIYOR

Bu propaganda taktiğine göre, bölgedeki YPG, kadın hakları ve demokrasi için mücadele eden bir örgüttü.

Propaganda yaptıkları internet sitelerinde Kürt kadın militanlarının fotoğrafları kullanılıyor ve YPG’nin kadın birliği olan YPJ ön plana çıkarılıyordu. İstihbaratçı kaynağım, YPJ’nin komuta kademesinde YPG’den bir erkek ile bir kadının birlikte olduğunu söylüyor.

Bu tür yalanlar global düzeyde ısrarla tekrarlanıyor; çünkü kendilerine verilen stratejik emir böyle.

Bu propaganda taktiğiyle birlikte uluslararası sol ve anarşist çevrelere çağrılar da başladı. Washington’daki kaynaklara göre, o dönemde kurulan rojavaplan.com adlı siteden yabancı anarşist ve solcular, YPG’ye katılmaları için bölgeye çağrıldılar.

Kaynağımın Amerikan TV kanallarının tavrına dikkat çekmesinden sonra takip ettiğim bölge haberlerinde, gönderilen kadın muhabirler, kadın Kürt militanlarla birlikte görülüyorlar.

 

CBS muhabiri Holly Williams Rakka’da

YALANA DAYALI PROPAGANDA

Böylece Amerikan ve İngiliz medyasının yardımıyla “DEAŞ’a karşı savaşı sanki bölgede sadece Kürt kadın militanlar kazanmış ve daha sonra da bunlar kadının ön plana çıktığı bir demokratik sistem kuracaklarmış”gibi yalana dayalı bir propaganda yapılıyor. İstihbaratçı kaynağım, Türk yetkililerin bu faaliyetten haberdar olduğunu, kamuoyunun da oynanan bu oyun hakkında bilgilenmesi gerektiğini söyledi.

“Şu bilinmelidir ki, PKK-YPG sadece bölgede savaşmıyor, uluslararası arenada da propaganda savaşı veriyor, bunu da kadınlara dayandırıyor. Bu oynanan oyunu anlamadan Batı âlemindeki Kürt sempatisinin nasıl bir oyunla oluşturulduğunu tam anlayabilmek mümkün değil” dedi kaynağım.

SDG temsilcileri, Washington’da görüştükleri herkese bölgedeki tek demokratik, kadınlara öncelik veren tek seküler gücün kendileri olduklarını anlatıp duruyor.

Eğer bir gün devlet oluşturmaya girişirlerse, bunun sadece Suriye için değil tüm bölge için örnek bir demokrasi olacağı yalanını söylüyorlar.

Ne yazık ki bu yalan da Amerikan medyası tarafından yayılıyor.

Habertürk
2 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;