DÜNYA

Serdar Turgut : Bay Trump o tabutta yatanı tanıdığına emin misin?

Tarih
06 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Amerika Kuzey Kore ile varılan anlaşma sonucunda Kore Savaşı'nda ölen askerlerinin kalıntılarını geri getirmeye başladı.

Bu süreci anlatmak için brifingi, Savunma Bakanlığı'nın POW/MIA (Savaş esirleri/Savaş kayıpları) hesabını tutan birimin analiz direktörü John Byrd Pentagon’da verdi.

Tabutlar ülkeye gönderilmeden önce kalıntıların analizini yapan laboratuvarda görevli adli tıpçı brifinge uydu bağlantısıyla bağlandı ve;

‘Bunların Amerikan askerleri olduğuna eminiz. Gerçi aralarında Amerikan fizyolojik yapısıyla uyuşmayanlar da vardı ama genelde bunların Amerikan askeri olduğuna eminim’ dedi.

Anlayacağınız açıkça söylenmese dahi bu askerlerin başka ülkelerin olması ihtimali de vardı.

Bunu tam dinlerken içimden şunları geçirdim...

‘Peki ya o tabutun içindeki aslında Kore Savaşı'nda Amerikan askeri ile yan yana çarpışan kahraman bir Türk askeriyse ne yapacaksınız? Başta Trump olmak üzere, o tabutun içinde kimin olduğunu gerçekten bilebilir mi?’

Müthiş bir kampanya olabilirdi

Sonra da 'İki ülke arasındaki ilişkinin hızla bozulduğu bugünlerde keşke güçlü bir halkla ilşkiler şirketi ile anlaşılsa ve bu temalı bir kampanya başlatılsa Amerika’da, ne kadar da güzel olurdu bu aşamada' dedim.

Hemen her gün yönetimden ve medyadan Türkiye hakkında kötü şeyler duymak zorunda olan Amerikan kamuoyu için bu yepyeni bir Türkiye ufku açmaz mıydı?

Gerçi Başkan Trump, Beyaz Saray’daki son görüşmelerinde Başkan Erdoğan’ı karşıladığında kahraman Türk askerinin Kore Savaşı'nda yaptıklarını anlatmış ve ABD’nin teşekkür borçlu olduğunu söylemişti ama sıradan Amerikan insanının tarih bilinci çok düşüktür, onların bu tarihten haberi yok. Özellikle genç kesim, yönetimden ve medyadan Türkiye’ye yönelik sürekli düşmanca tavırla büyüyor, onlar gerçek Türkiye’yi hiç tanımıyorlar.

Bugünkü Kuzey Kore konjonktürü gerçek Türkiye’yi onlara anlatmak için bir vesile olabilir.  

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;