DÜNYA

Serdar Turgut : Amerika'da şeriat karşıtı kanun hareketi

Tarih
05 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

ABD’de ülke genelinde hukuk sisteminde şeriatı engelleme hareketi varmış.

Bu hareket sayesinde Amerika’da çeşitli eyaletlerde 200’den fazla şeriatı engelleyeceği düşünülen yasa tasarısı hazırlanmış ve tartışmaya açılmış.

13 eyalette bu tasarılardan bazıları eyalet meclisinden geçip kanun haline gelmiş.

Bu haberi ben Amerika’da ilk kez bir Müslüman olarak en yüksek yargıç olarak atanan (California Court of Appeals hakimi) Halim Dhanidina’yı takip ederken öğrendim.

Son derce liberal bir eyalet olan Kaliforniya’da Vali Brown onu yargıç olarak atayınca tüm sosyal medyadan hakaretler ırkçı tepkiler ve tehditler yağmış. Onun Müslüman olmasından dolayı şeriatı getireceğini düşünen bazı insanlar panik içinde eylemler filan yapmaya çalışmışlar.

Amerika’da böyle bir olasılık şu anda tabii ki yok, sadece bir yargıcın kanunları istediği gibi değiştirme yetkisi de tabii ki yok. Ama ortada kamuoyunda mantık dışı bir korku var.

Halim Dhanidina ile ilgili görsel sonucu 

DEAŞ’IN VERDİĞİ ZARAR 


Bu da doğal çünkü Trump iktidara geldiğinden bu yana Müslüman karşıtı söylemleri öyle tırmandırdı ki, ona yakın medya DEAŞ’e karşı kamuoyu yaratacağım derken şeriatı sadece kafa kesen barbarlar olarak anlattı bu kamuoyuna. Sonuçta kanunlarına göre her Amerikan vatandaşının istediği gibi inanmasının sözde özgür olduğu bu ülkede, eski savcı olan bir insanın yargıç olmasına bile o sadece Müslüman diye karşı çıkanlar da olabiliyor maalesef.

Yaratılan korku ortamı o kadar yaygın ki ortada gerçekten hiç bir gelişme olmadığı takdirde Amerika ölçeğinde 200’ü aşkın şeriatla mücadele yasa tasarısı verilebiliyor; 13 eyalette ise bunlar yasa haline gelebiliyor. Toplum yersiz korkudan iyice mantıksızlaştı.

TÜRKİYE EĞİTİCİ OLABİLİR


Amerikan kamuoyunun DEAŞ’ın gerçek yüzü hakkında eğitilmeye ve İslam'ın gerçekten ne olduğunu, ne anlama geldiğini anlamaya gerçekten büyük ihtiyacı var.

Amerika’daki gerçek Müslümanlar bunu yapmaya uğraşıyorlar ama desteğe de ihtiyaçları var.

Başkan Erdoğan geçen eylül ayında buraya geldiğinde çeşitli ülkelerin Müslümanlarının ona nasıl sevgiyle yaklaştığını gözlerimle gördüm.

Türkiye burada İslam'ın gerçek yüzünü Amerikan halkına anlatmak için bir rol üstlenmeli bence.

Bu hem ABD’nin iç huzuru için hem de global huzur için gerekebilir.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;