ÇOCUK ve AİLE

Saliha Erdim : “Ellisinden sonra annem makyaj yapmaya başladı”

Tarih
11 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Saliha Erdim

 “Biz annem için geldik. Yirmi yedi yıllık evlilikleri var anne ve babamın. Annem hanım hanımcık, sakin, uysal bir mizaca sahip. Kimseyi kırmaz, incitmez, dindardır. Fakat babam hep kaba saba bir insandır, anneme hiç sevgi ve ilgi göstermedi. Bir kere bile iltifat ettiğini görmedim. Hatta ‘canım’ bile demedi. Annem hep gizli gizli ağlardı, biz üzülmeyeyim diye üzüntüsünü hep bizden gizlerdi. Anneme telefon aldık, kullanmaya başladı. Facebook’ta bir resmini paylaşmış ve bir erkekte onu beğenmiş. Sonrada, ne kadar güzel olduğuna dair bir yorum yapmış. İşte annemin kırılma noktası burada oldu. Annem ilk defa bir erkekten iltifat alıyordu. Bu onu derinden etkilemiş ki annem de değişmeler başladı. Aynaya daha çok bakmaya, hafiften makyaj yapmaya başladı. Lâf arasında ‘Baban beni hiç beğenmiyor, hep beni aşağılıyor, oysa ben güzelmişim’ dedi. Yazışmalarına baktım, o görmeden takip ettim. Başka fotoğraflarını da paylaşıyor ve aynı ilgiyi bekliyor. Bunu gördüğümü kendisine söyledim, çok mahcup oldu, utandı, ağladı, bir daha yazmayacağını, kendisine yakıştırmadığını söyledi ve engelledi. Fakat annem artık bambaşka bir insan oldu. Yalnız kalmak istiyor, sürekli ağlıyor, babama soğuk davranıyor ve yanında durmak istemiyor. Makyaj yapmayı artırdı, kendisine yeni giysiler aldı, önceden yapmadığı şeyleri yapmaya başladı. Anneme niçin böyle yaptığını sorduğumda, ‘Baban benim insan gibi yaşamamı mutlu olmamı engelledi, ondan nefret ediyorum. Beni bir tatlı söze hasret bıraktı. Sürekli kendisinin üstün benim aşağılık ve çirkin olduğumu vurguladı. Ben kendimden iğrenir olmuştum, halâ da öyle. Benim kendimi, babanı ve hayatı sevmeye ihtiyacım var. Baban bunu bana çok gördü, insan gibi bile davranmadı. Şimdi yüzünü göresim yok’ dedi.

Babamla konuştum. Annemin kendisinden sevgi görmeye acil ihtiyacı olduğunu, ona ilgi göstermesi ve değer vermesi gerektiğini, artık onu aşağılamaması gerektiğini, onun da insan olduğunu ve bu yanlış davranışları yüzünden annemin bunalıma girdiğini söyledim. Ne yazık ki babamla değil de sanki karşımda kalpsiz bir adam var onunla konuşuyor gibi oldum. Babam, ‘Sen ne zaman babana akıl verecek hale geldin, sana yazıklar olsun. Sizi fazla şımarttım ben. Annene gelince, kadın kısmını fazla övmeye gelmez, hemen şımarıp daha çoğunu isterler. Annen fazla nimetten şımardı. Yediği önünde yemediği ardında. Şimdi yıkıl karşımdan’ dedi. Evet ben yıkıldım gerçekten. Babamın bu kadar katı ve anlayışsız olabileceğini tahmin etmiyordum. Gerçek bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Annemi boşanması için zorlasak, asla yanaşmaz. Fakat bu halde de annem hastanelik olmuş durumda. Annem gerçek hayattan koptu, sanal âlemde yaşıyor gibi. Anneme nasıl yardımcı olabiliriz?”

İhtiyacı giderilmemiş organizma sıkıntı üretir. İnsan, Allah’ın (cc) helâl sınırları içinde ihtiyaçları giderilsin diye evlenir. Bu olmuyorsa, sıkıntılar hemen ortaya çıkarlar. Acilen anneniz iyi bir tedavi altına alınmalı ve ondan sonra da birlikte bir aile danışmanından destek almalılar. Dua edelim, babanız eksiğini fark edip telâfi etmek için gayret göstersin inşallah. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hurst dilaver 2

    12 Eylül 2018 15:43
    0 0
    unutmayın, bir meşhur müzik, gazino yaşamının en büyük isimlerinden birinin oğlu, babasının yanına giremezmiş ve otur demeden oturamazmış, odada yüzüne bakamazmış. suratı nemrut gibi hiç gülmeyen,haşin bakan biriymiş. eşi de el pençe ayakta beklermiş falan. valla adamın anlattıkları bunlar. ben uydurmadım.eskiden beri erkek ilk 3-5 aydan sonra evdeki eşinden çok dıarıya göz atmaya başlar. dolayısı ile evdeki 2.3. plana düşer.dünya güzeli de olsa böyle.
  • hursit dilaver 1

    12 Eylül 2018 15:39
    0 0
    ' Annen fazla nimetten şımardı.' bu söz çok doğru.. hele bu devirde tvler internetler ve para da olunca kadın şımarabiliyor.dolayısı ile evin de bereketi kaçıyor. AMA SANMAYIN Kİ BİZ ERKEKLER ÇOK İYİYİZ. HAYIR, ÖKÜZLÜKTE ÜSTÜMÜZE YOK. ÖYLE YETİŞTİK. YENİ DOĞMUŞ KIZINA SERT BAKIŞ ATAN KAZAK BABALAR FALAN BİZİM HÖDÜK ERKEKLERE MAHSUS TABİ. KIZ DA ERKEK ÇOCUĞA DA AYNI BAKARLAR. BAKARIZ VEYA..biz lütfen veya günaydın bilmeyiz.unutmayın.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;