Bugünkü yazı yolculuğumuzda komplo teorisi yöntemiyle şu soruya cevap bulmaya çalışacağım: "6'lı masa neden cumhurbaşkanı adayını hâlâ belirlemedi?" Malumunuz, bu sorunun muhtelifcevapları var. Ama hepsi de tatmin ediciolmaktan çok uzak.
Şimdiye değin en bilimsel cevap, masanın dışındaki İmamoğlu'ndan geldi. O da gündüz gözüyle, "Ula sizene?.." dedi. Aynı şahıs, aynı konuşmasında, "Masanın en çalışkan neferiyim" iddiasında da bulundu.
Masanın içindekiler onun kadar çalışkan olamadıkları için olsa gerek, "Cumhurbaşkanı adayınız kim?" sorusuna, "Ula size ne?" deyip kestirip atamadılar.
Bilmiyorum, adaylarının kim olacağını en azından kendi seçmenlerinin merak etmeye hakları olduğunu düşünmüş de olabilirler. Sanırım bundan sebep, mazeret bildirircesine, "Adayımızı açıklarsakyıpratırlar" demişlerdi.
Ne ki üzerinden hayli zaman geçti, seçim yaklaştı, söz konusu mazeret raf ömrünü yitirdi.
Sevgili Kılıçdaroğlu da bunun farkında olacak ki adaylığını açıkladı. Hatta bu uğurda gitti İngiltere'de para buldu, ABD'de 8 saat hamburger yedi...
Gelgelelim, 6'lı masanın diğer sakinleri (herkese malum sır mesabesindeki masanın 7'nci ortağı HDP dahil) Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesini duymazlıktan geldiler.
Bunun tek bir nedeni var: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6'lı masa sakinlerinden Kılıçdaroğlu'nun adaylığını görmezlikten gelmelerini istedi. Onun için kulaklarının üzerine yatıyorlar.
Masayı perde arkasında Erdoğan kurdurdu zaten. Yani, kendi muhalefetinide kendi oluşturdu. Şöyle:
İlkin Davutoğlu'yla, henüz AK Parti'den ayrılmadan önce çok gizli birkonuşma yaptı. "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la kurduğum vefa ilişkisini son nefesime kadar sürdüreceğim..." şeklindekikonuşmasını yaptıktan sonra Davutoğlu'nu karşısına alıp, "AhmetBey" dedi, "Lafla sadakat olmaz. Bunukanıtla. Git bir parti kur. Kılıçdaroğlu ve Akşener'i de ikna edip bana karşıbir muhalefet masası kurmaya çalış. Ali Bey'le de konuşacağım. Kardeşim Gül'ün de haberi var. Masayı kurduktan sonra ben size arkadaşlarla talimatlarını iletirim..."
Masanın kuruluşu için ilk adım işte böyle atıldı.
Her şeyden habersiz Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayınca, Erdoğan'ın talimatlarıdoğrultusunda da duymazlıktan geldiler. Çünkü sevgili Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi bir tek onun aday olmasından "korkuyor".
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.