GÜNCEL

Salih Tuna : Bu ‘İslamcılar’ da çok olmaya başladı

Tarih
29 Şubat 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna
Bunların meftun olduğu "ortodoks ekonomi politikalarına" yöneleceğini söyleyen Mehmet Şimşek ekonominin başına getirildi...
Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy bir iki ay önce Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök ve Mehmet Yakup Yılmaz gibi "28 Şubat'ın sivil ayağı deyince" akla gelen bir grup gazeteciyle baş başa yemek yedi.
Değerli aktör Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, Çocuklar Duymasın'ın "yaratıcısı" Birol Güven arkadaşımız da Sinema Genel Müdürü olarak atandı.
Daha önce de "Gerçek Atatürkçü" deyince akla gelen isimlerden Türkiye Barolar Birliği'nin eski başkanı Prof. Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçisi görevine getirilmişti.
Lakin bunlara soracak olursanız, "Siyasal İslamcı iktidar gemi azıya aldı, Türkiye'yi her geçen gün Ortadoğu karanlığına gömüyor!.."
Anlaşılan o ki...
Fatih Altaylı (nam-ı diğer Kalorifer Peteği) Aile Bakanı, Yılmaz Özdil de Milli Eğitim Bakanı yapılsa, üstelik 2 bin 500 TL'lik o "Mustafa Kemal" kitabı da "zorunlu ders kitabı" olarak okutulsa, ezberlerinden yine şaşmayacaklar!
Size bir şey söyleyeyim mi: Celal Şengör bugün Diyanet İşleri Başkanı olarak atansın, bunlar aynı mavalı okumasa ben bir şey bilmiyorum.
Hatta, Şengör'e, "Davayı sattın" veya "Sen de mi Siyasal İslamcı oldun, yazıklar olsun?!" diye şarlarlar.
Ne ki, Şengör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konserine davet etti diye demediklerini bırakmadıkları Fazıl Say dostumuz gibi "Benim için çok can acıtıcıydı, yıpratıcıydı, kırıcıydı. Aylarca içime kapandım. Ne oldu? Benim 49 yıllık ideolojim mi değişti?.." diye nazikçe sitem etmekle yetinmez. Maazallah "Çocuklar ben b.k yemekten yoruldum, siz devam edin..." diyebilir.
İşin garibi, bu çok ilerici güruhumuzu İngiltere bile kıskanmaya başladı.
Nasıl mı?
Londra'daki Gazze katliamlarını protesto yürüyüşlerini, "nefret yürüyüşü" olarak adlandıran ve çok açık bir biçimde taraf tuttuğu için görevinden alınan Hint asıllı eski Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Suella Braverman, The Telegraph'a yazdığı makalede "İslamcıların" Birleşik Krallık'ı kontrol ettiğini iddia etti.
Yaa, işte böyle! Aptallık tükenmiyor!
Yanlış anlamayın, Suella Braverman münferit değil. Muhafazakâr Parti Milletvekili Lee Anderson da Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan üzerinden benzer iddiayı dillendirdi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;