GÜNCEL

Salih Tuna : Gündeminizi yiyim

Tarih
03 Eylül 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

Kâfir kâfirliğini dile getirmezse "münafıklık" yapmak zorunda kalır. Zaten iki tarz münafıklık vardır, biri gönüllü, diğeri zorunlu.
Kıymet hükmü kesin ve nettir: Dinde zorlama yoktur.
Haliyle, kâfiri münafıklık yapmaya icbar etmek, ilahi hükme aykırıdır.
Münafıklık yapacağına bırakın adam gibi kâfirlik yapsın, mesela kimi CHP'li milletvekilleri gibi "Orta Çağ zihniyeti" yollu gargara yapmasın!
Bunları durduk yere değil, Celal Şengör'ün (savcılık tarafından halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama iddiasıyla) ifadeye çağrılması üzerine söylüyorum.
Söylediklerine baktım, alakası yok!.. Nasıl ki kendi dışkısını yemesi "lezzet özgürlüğüne" girer, bu tarz kâfirlikler de ifade özgürlüğüne girer. Kimse kusura bakmasın.
Adam "Ateistim!" diyerek Allah'ı inkâr ettiğini ikrar ve ilan ediyor, sen onu peygamberleri inkâr ettiğine dair saçma sapan lakırdılarından dolayı ifadeye çağırıyorsun!
Olacak şey mi?
Kaldı ki, cari hukuk kimsenin kâfirliğiyle/ münafıklığıyla ilgilenmez. Gözlerini kapar vazifesini yapar. Gözlerini açması gereken tek şey adalettir.

***

Daha evvel de Sezen Aksu'nun eski bir şarkısına olmadık anlamlar yüklenerek servis edilmişti. Çok şükür mahkeme safhasına kadar ilerlemedi ama zihnimde de şu soru takılı kaldı: Bu haberleri kim neden servis ediyor?
Çok değil en fazla bir yıl önce, Başkan Erdoğan'a hakaret içeren Gezi döneminden kalma bazı tweetleri bulup gündeme getirmeye çalışan bir muhteremin aynı zamanda sinsi bir "Erdoğan karşıtı" olduğunu çoğu kimse bilmese de, bilenler biliyordu.
Tamam, "Gülşen bacının" durumu Celal Şengör ve Sezen Aksu gibi değildi. Tahkir, tezyif her şey vardı. Lakin sonuç itibarıyla kendisinin reklamı dışında kimseye yaramadı.
Pardon, muhalif güruhun da işine yaradı.
Önce "yaşam tarzımıza" müdahale etmek için tutukladılar diyerek hükümete yüklendiler, hemen ardından da "Gülşen'i gündemi değiştirmek için tutukladılar" dediler.
Gülmeyin, şaka yapmıyorum.
"Gülşen bacımız" hapisten çıkartılıp göz hapsine alınınca özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı çıktılar ama serbest bırakılmasından da pek memnun kalmadılar. Niye mi? Gündem değiştiriliyormuş!
"Gülşen bacımız" da maşallah çok randımanlı.
Bunların kavline göre hükümet, "Gülşen bacının" her halinden istifade ediyor, nerdeyse yağından, etinden, sütünden gündem değiştiriyor.

***

Son günlerde her şeyi "gündem değiştirmek" olarak temellük ediyorlar. Bizzat gündemi bile!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;