GÜNCEL

Salih Tuna : ‘Erdoğan’a ihanetinin cezası kesilmeli’

Tarih
24 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

Biri vardı adı lazım değil, hasbelkader çok üst düzey görevlere getirilmiş bir muhterem.
Tanpınar kimdir diye sorsanız, Nurtepe'de nalbur sanırdı. Bunca cahilliği yetmezmiş gibi bir de akıl almaz derecede nobrandı.
Duydum ki sıkı muhalif (yani AKP'li) olmuş. İkbal devşirmek için şimdiden soteye yatmış, avını bekliyor bukalemun gibi.
Bukalemun deyip geçmeyin dilleri o kadar hızlıdır ki, son araştırmalara göre, şayet bukalemunun dili bir otomobil olsaydı 0-100 kilometre hızlanması saniyenin yüzde birinde gerçekleşecekti.
Böyle menfaatperest nicesi var; toplumda kötücül zehrini bırakıp giden ama faturası AK Parti ve Sayın Erdoğan'a kesilen nicesi.

***

Bir başkası vardı; tüm marifeti Kemal Derviş'in programını uygulamaktan ibaretti. Şimdilerde sütre gerisindeki Gül'ün vitrinini süslüyor.
Hatırlarsanız, Gül vakta ki Cumhurbaşkanı oldu, "Benim cumhurbaşkanım değil" demişti ünlü bir muhalif yazarçizer. Neden mi? Sırf Gül'ün saygıdeğer eşi başörtülü olduğu için. Dönemin Başbakanı Erdoğan dayanamamış, haddini bildirmişti ona ve onun gibi düşünen tüm muhaliflere.
salih tuna ile ilgili görsel sonucuNe ki aynı Gül (şayet aralarında ihtilaf çıkmasaydı) muhalefetin "çatı adayı" olarak Sayın Erdoğan'ın karşısında boy gösterecekti.
Malumunuz, Gül'ün Cumhurbaşkanı olması üzerinden muhalif güruh "toplumsal kutuplaşmaya" az taş döşemedi. Hülasa, mahut kutuplaşmanın faturası Erdoğan'a, mükafatı (çatı adayı) Gül'ün yanına kâr kaldı.
Merhum Erbakan 40 yıl geceli gündüzlü çalıştı bu ülkede en fazla 2 yıl başbakanlık yapabildi. Erdoğan'ın bir işaretiyle 2 yıl başbakanlık yapan değerli bir Türk büyüğü de "kıymetim bilinmedi" yollu feveran edip duruyor. Biraz kıymeti bilindi Suriye'yi başımıza bela etti, biraz daha bilinseydi nasıl bir "stratejik derinliğe" maruz kalacaktık, bilemiyorum. (Son zamanlarda 'manifesto' yayımlamaktan fırsat buldukça köprüde intihar girişiminde bulunan yurdum insanını kurtarıyor. Allah eksikliğini vermesin. Bir de penguen diye bir şey tutturmuş, acayip şekvacı. Memlekette onca savcı var, bi zahmet şikayet etsene; nedir bu penguen, kimdir, ne yapmış ne etmiştir, herkes bilsin, öğrensin.)
Neyse uzatmayayım, Suriye mevzusu da nihayetinde Erdoğan'a fatura edildi. Muhalif güruh Suriye üzerinden Erdoğan'a lagaluga ederken, Kılıçdaroğlu "kıymeti bilinmeyen Türk büyüğünden" sitayişle bahsetti.
Hayır, bilinenin aksine Sayın Erdoğan, Suriye'de "oyunbozandı."
Zira, Dick Cheney'nin ulusal güvenlik danışmanı John Hannah (Foreign Policy dergisinde) "Erdoğan'ın, Türk ordusunu, Suriye'de 'süregelen karışıklığı' sonlandırmak için kullanmak istememesine Obama'nın çok bozulduğunu" yazmıştı.

***

Vesayetle mücadeleyi araçsallaştırarak "teknik nakavt" düzeyine ulaşmaya çalışan FETÖ, Cem Gürdeniz ve Soner Polat gibi (Rabbim şifasını versin) yurtsever amirallerimize zulmettiler. Bundan sebep de toplumda travmaya neden oldular.
Gelgelelim, mahut travmanın faturasını Erdoğan'a kesenlerle, Erdoğan'ın omuzundan bunlara ateş edenler yan yana şimdi. FETÖ'cüsünden PKK'lısına, AKP'lisinden Natotürkçüsüne kadar hepsi Erdoğan'a karşı yan yana geldi.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;