GÜNCEL

Salih Tuna : Cübbeli Ahmet ve ‘tarikat batağı’

Tarih
21 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

Bunların Cumhuriyet adlı yandaş gazeteleri, "CHP'den acil eylem çağrısı" manşeti atmış.
Hem de Cübbeli Ahmet Hoca'nın kocaman bir fotoğrafının altına.
Söz konusu çağrının nedeni mi?.. "Selefi akımlar" son günlerde ülkemizde hızla "örgütleniyormuş".
Haliyle, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da çok endişelenmiş. Cübbeli Ahmet Hoca'ya dayandırdığı iddiasını TBMM gündemine taşımış.
CHP'li Ağbaba: Asgari ücrete gelecek zam, yine açlık sınırı altında kalacaktır - Sur Ajans - Son dakika ve güncel haberlerNeymiş efendim, Osman El Hamis adlı Kuveytli bir Vehhabi bir camide vaaz vermiş.
Vay canına!
Vaaz vermiş de, ne demiş? İşte orasını bilemiyoruz...
Sanırım, "Vehhabi" olması yeterli, ötesini ne yapacaksınız demeye getirmişler!
Tamam, Cübbeli Ahmet Hoca için "Vehhabi" olması kuvvetle muhtemel yeterlidir, hadi bizim için de öyle olsun; lakin Cumhuriyet için "Vehhabi" olsa ne olur, olmasa ne olur!
Kaldı ki CHP Genel Başkan Yardımcısı "Vehhabilik nedir?" biliyor mu bakalım. Abdülvehhab kimdir, İbn Teymiyye'den nasıl etkilenmiştir haberi var mı?.. Prof. Muhammed Ebu Zehra'nın mezhepler konusundaki ciltlerce eserinden birinin kapağını açmış mıdır?
Nerdeee!...
Peki, CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın dehşete düştüğü "Selefi akımlardan" kastettiği nedir?
Merhum Yaşar Nuri Öztürk de nihayetinde bir "Selefi"ydi. Hadi diyelim Cübbeli Ahmet Hoca için fark etmez; ha Yaşar Nuri, ha Selefi.
İyi de CHP için de mi fark etmiyor?

***

CHP'li Veli Ağbaba bir de "akıl" veriyor: "Eski yanlışların tekrar yapılmaması, iktidarın üç maymunu oynamak yerine acil eylem planını hayata geçirip çalışmalar yapması lazım..."
CHP'li Veli Ağbaba: Asgari ücretin yeniden belirlenmesi için asgari ücretlinin açlıktan ölmesi mi lazım!"Eski yanlışlar" diyerek ihsas ettiği, eskiden "Cemaat" diye kendini kamufle eden FETÖ.
Peki o "eski yanlışa" CHP ve lideri Kılıçdaroğlu'nun tek bir sözü hiç olmuş mu?
Bu arada, "Selefilerin" FETÖ'ye kökten karşı çıktığından Veli Ağbaba'ların haberi var mı?
Gelelim şu "üç maymun" benzetmesine... İktidar gözlerini açtığında, FETÖ'ye kim göğsünü siper etmişti? CHP Genel Başkanı bizzat talimat vererek, FETÖ medyasına sahip çıkılmasını istememiş miydi?
Bunların Sözcü gazetesinin duayen bir yazarı da FETÖ'nün AK Parti'ye kurduğu kumpas için, "Bizim yapamadığımızı Fetullah Gülen ve Cemaati yaptı" dememiş miydi?

***

İşin garibi: Aynı Cumhuriyet gazetesi aynı gün bir haberinde Cübbeli Ahmet Hoca'yı "Selefi akımların" örgütlenmesine dikkat çekmek için "kaynak" gösterirken, diğer bir haberinde de "Tarikat batağı / Ülkeyi nereye sürüklüyorlar" manşetiyle "hedef" gösteriyor!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;