Sevgili Kılıçdaroğlu yarın bir basın toplantısı yaparak açık ve net bir şekilde cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklasa ne olur?
Aklı başında hiç kimse, borsa tepetaklak olur, dövizler yükselir, siyasi kriz çıkar demez değil mi?
Peki ne olur?
"Muhalif güruh" içinde üzülen çıkar mı mesela?
Benim tahminim, CHP içindeki Engin Özkoç veya Tuncay Özkan gibilerin dışında üzülen çıkmaz.
Malum 6'lı masa sakinlerinden Akşener, Karamollaoğlu, Davutoğlu, Babacan ve diğeri (adı neydi?) üzülmek şöyle dursun, adeta bayram yaparlar.
Masa dışındaki muhaliflerden İBB Başkanı İmamoğlu da havalara uçar. (İmamoğlu mu Akşener mi daha çok sevinir, orasını tam kestiremiyorum.)
***
Bunlar bir ara, cumhurbaşkanı adayı masadan çıkacak demişlerdi.
Şayet sözlerinde dururlarsa ve Kılıçdaroğlu da aday olmazsa geriye kalan aday adayları belli.
Akşener hariç tabii. Malumunuz o "başbakan" olacaktı.
Ne kaldı geriye: Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu ve bir de o diğeri.
Ne ki, Davutoğlu aday olduğunu açıklasa Babacan isyan eder, Babacan aday olduğunu açıklasa Davutoğlu. Diğeri mi? Aday olduğunu açıklasa o dakka masadan kovarlar.
Elde kaldı Karamollaoğlu.
Bu durumda, 6'lı masanın adayı Karamollaoğlu seçilirse cumhurbaşkanı olur, memleketi yönetir. Daha önce ilan ettikleri gibi masanın diğer sakinleri (Davutoğlu, Babacan vesaire) de cumhurbaşkanını yönetir. "Erdoğan şeriat devleti kuracak" diye korkan Cindoruk'un da yüreğine su serpilir.
***
yazının devamı
Hiç yorum yapılmamış
4952 kez izlendi
1752 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
594 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1778 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.