GÜNCEL

Oray Eğin : Medyada şimdi ne olacak?

Tarih
12 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Oray Eğin

- TASFİYE YOK: Hürriyet’te şimdilik hiçbir şey değişmeyecek, gazetenin DNA’sıyla oynanmayacak. Gerçi öyle bir DNA kalıp kalmadığı da tartışılır ya... Toplu yazar tasfiyeleri, yayın politikasından dolayı gönderilecek yazarlar listesi falan görünmüyor yakın gelecekte. Gerekli kapı önü temizliği zaten Doğan Ailesi’nin kontrolünde yapıldı. 2019’a kadar her şey sütliman.

- TAZMİNAT SORUNU: Toplu bir işten atma olmamasının tek nedeni editoryal değil. Hürriyet’te uzun yıllardır yazan yazarların gönderilmesinin ardından doğacak tazminat riskini üstlenmek istemiyor Demirören Ailesi. Yeni anlaşma gereğince tazminatların Aydın Doğan tarafından ödeneceği konuşuluyor, ama bu konuda net bir bilgi yok. Demirören Grubu daha önce Milliyet’i aldığında da tazminat konusu bir krize dönüşmüştü. Erdoğan Demirören’in, “Bütün yazarların tazminatını ödemeye kalkarsak gazeteyi Hasan Pulur’un üzerine yapıp çıkmamız gerekir”dediği iddia ediliyor o zaman. Sami Kohen hâlâ neden köşe yazıyor sanıyorsunuz...

- TECRÜBE KAZANDILAR: Milliyet medyayı öğrenme süreciydi Demirörenler için, ama epey de sancılı bir deneyim oldu. Gazete sahibi olduklarında Karacanlar’la ortak girmişlerdi bu işe, neye uğradıklarını anlamadan bir kaosun içinde buldular kendilerini. O dönem patronların deneyimsizliğinden faydalanan gazeteciler de bu yönetim boşluğunu kullandı; kendisine tekne bile aldıranlar oldu.

- İKİ BAŞLI YAPI: Demirören Grubu’nda ailenin çok güvendiği İhlas kökenli Mehmet Soysal var. Milliyet ve Vatan’da tek söz sahibi o. Hürriyet ve diğer gazetelerde de etkili olacak mı? Şimdilik aynı patronajın altında iki ayrı grup gibi gazetelerin yönetileceğine dair ipuçları geliyor.

- AHMET HAKAN YÖNETİME: Hürriyet’in Yayın Yönetmeni Fikret Bila ne yapacak? Çünkü daha önce Demirören Ailesi tarafından Milliyet’in başına getirilmiş, ancak orada öyle bunalmış, o kadar enerjisi tükenmişti ki kaçarcasına Hürriyet’e kapağı atmıştı. Kontrollü bir tahminde bulunayım: Ahmet Hakan sonunda Hürriyet yayın yönetmeni olabilir.

Habertürk
12 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;