GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : Zarrab’a tuzak kuran Topuz mu?

Tarih
01 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
 ABD’de süren Reza Zarrab davasının, 17/25 Aralık sivil darbe girişiminin atlantik ötesi ayağı olduğu artık gün gibi ortada. Dün gazetemizde de yer aldı, davanın ilk savcısı Bhrara, haleflerine, “Ucu Erdoğan’a uzamalı” tavsiyesi verecek kadar ileri gitmiş durumda.

1 MİLYON DOLAR İSTEDİ

Ama hala Zarrab’ın ABD’ye gidişiyle ilgili spekülasyonlar aydınlatılmış değil...

O dönem atılan ciddi iddialardan biri şuydu;

Zarrab, ABD Konsolosluğu’da görevli biriyle tanışıp, ‘dost’ oluyor.. Ardından bir gün “Benim ABD’ye girişimde sorun varmış, bir araştırır mısın?”ricasında bulunuyor. Söz konusu kişi kısa süre sonra, “Evet bir problem var, 1 milyon dolara bu pürüzü hallederiz” teklifiyle dönüş yapıyor.

Zarrab yaşanan para trafiği sonrası o kişinin verdiği ‘temiz kağıdıyla’ Amerika’ya uçuyor ve havaalanında gözaltına alınıyor. Gözaltına aldığı sırada alanda 1 milyon doları alan konsolosluk çalışanı da var. Zarrab’ı, “Reza Bey hoş geldiniz, sizin verdiğiniz para şu an hesabınızda” sözleriyle karşılıyor.

Dediğim gibi bu iddia o dönem yazılıp, çizilmişti...

17/25’İN ABD AYAĞI

Bu konuyla ilgili şu çarpıcı bilgiye ulaştım... Zarrab’a o tuzağı kuran kişi bugün casusluktan tutuklu bulunan ABD konsolosluğu çalışanı Metin Topuz’muş!

Başta Zekeriya Öz olmak üzere FETÖ’cü savcılar ve polis müdürleriyle sıkı ilişkileri belgelenen Topuz, 17/25 Aralık’ın ABD ayağının önünü açmak için Zarrab’a böyle bir tuzak kurmuş olmalı.

Gözaltına alındığı dönemde söz konusu kumpas belgelerini ABD’li yetkililere elden teslim ettiği bilgisine ulaşıldığını da dikkate alırsak bu hiç de uzak bir ihtimal değil!

Bakalım yargılama sürecinde bu iddia üzerinde yeni bilgilere ulaşılacak mı? Hep birlikte göreceğiz...

Akşam
1 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;