26 Haziran 2015
Hadi köprüyü, havaalanını, kanalı, nükleer santralı anlamaya çalışıyorum da, senin masayla ne işin olur? Mimarsın diye her şeyden anlayacaksın diye bir kural yok. Öyle bir iddia attınız ki ortaya, ‘ya saymayı bilmiyorsunuz ya da dayak yememişsiniz!” dedirttiniz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de verdiği iftarın maliyeti bu arkadaşlara göre - yani Mimarlar Odası - 1 milyon lirayı aşıyor. Mimarlar Odası’na göre, montajıyla birlikte 6 bin liraya mal olan masanın maliyeti 240 bin, koltukların maliyeti ise 435 bin lira. Bunlarla birlikte Beştepe’deki 29 kişilik iftar yemeğinin toplam maliyeti 1 milyon liradan fazla.
Bu odaya mensup arkadaşlar, muhalefet partisi gömleğini giyerek bu saçma açıklamayı yapıyor. Hürriyet, Posta, Sözcü, Zaman, Bugün gibi ‘paralel gazeteler’ de bunu ciddiye alıp sayfalarına taşıyor. Vallahi hiç kusura bakmayın, siz de mi matematik bilmiyorsunuz? Belaltı çalışmakta ve iftirada sınır tanımayan Ertuğrul Özkök’e bile ‘pes dedirten’ bu rakamların sağlamasını yapmadınız mı?
Bugün ana muhalefet partisi gibi çalışan şu Mimarlar Odası’nın gerçek görevlerini hiç merak ettiniz mi?
Odanın görev aşımı!
Gelin, bugün boyunu aşan işlere burnunu sokan bu odanın hangi yasayla kurulduğuna ve görevlerine bir bakalım:
Mimarlar Odası, 1954 yılında çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği Yasası ile kuruldu.
Görevleri:
- Mimarların ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak.
- Mesleğin genel çıkarlara uygun olarak gelişimini sağlamak.
- Mimarların birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü hakim kılmak üzere meslek disiplinini korumak.
- Meslek ve meslek çıkarlarıyla ilgili konularda resmi makamlarla işbirliği yaparak yardım ve önerilerde bulunmak.
- Meslekle ilgili bütün mevzuatları, normları ve şartnameleri incelemek, bunlar hakkındaki görüş ve düşüncelerini ilgililere bildirmek.
Ben, burada ‘iftar masası maliyetini hesaplamak’ diye bir görevi tanımı görmedim. Aslına bakarsanız hata sizde değil, sizi ciddiye alıp açıklama yapanda, yazı yazanda!
Akşam
YORUMLAR
1976 kez izlendi
2108 kez izlendi
984 kez izlendi
1302 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.