SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : Demirtaş ve Yüksekdağ tasfiye edilmeli

Tarih
27 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

PKK terör örgütü bölgeyi yakıp yıkıyor. Halk evlerini bırakıp göç ediyor. Okullar, camiler yakılıyor. Güvenlik güçleri şehit ediliyor, siviller öldürülüyor.

İşte böyle bir ortamda, ülkesini düşünen herkesin kafasında ‘ne olacak?’ sorusu. Buzdolabına kaldırılan ‘çözüm süreci’, yeni adı ‘milli birlik ve kardeşlik projesi’ olarak hayata geçirilebilecek mi?

Devlet, her kademesiyle bunun için hazır. Ancak, terör örgütü ve onunla iç içe geçmiş HDP cenahında böyle bir istek görünmüyor. Onlar silahın, kanın, acının ve hendeklerin gölgesinde yaşamaktan oldukça memnun görünüyor. Ne istediklerini anlamak mümkün değil.

Bakın, geçtiğimiz hafta içindeki bir görüntüyü sizlere hatırlatmak istiyorum. Yer; Türkiye Büyük Millet Meclisi. Meclis Genel Kurulu toplanmış. Meclis’in başkanlığını ise HDP’li Pervin Buldan yapıyor.

Böyle bir tablo karşısında insanın; ‘Daha ne istiyorsunuz?’ diye gırtlağı yırtılıncasına bağırası geliyor. Türkiye’de son 10 yılda o kadar büyük demokratikleşme adımları atıldı ki, sayfalarca yazsanız yetiştiremezsiniz.

'Ne istediniz de masada alamadınız?' Diye sorarlar adama!

Şimdi herkes, bölgedeki sorun ‘nasıl çözülür’ diye, kafa patlatıyor. Kendi bakış açılarından çözüm önerileri sunuyor.

Benim önerim ise şu;

Proje oldukları su götürmez bir gerçek olan HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tasfiye edilmedikçe bu sorun çözülmez. Demirtaş’ın, ‘Erdoğan seviciler’ dediği ve Kürt hareketinin önde gelen isimleri, bu iki ismi bu partiden uzaklaştırmalı. 7 Haziran sonrası Demirtaş’ın yaptıkları ortada. Son olarak Türkiye’nin milli meselesi haline gelmesine rağmen, Rusya’daki girişimleri de herkesçe malum. Yüksekdağ ise zaten bir diğer terör örgütü MLKP’nin ablası.

Bu iki ismin de Kürt halkının haklarıyla, Kürt halkının kalkınmasıyla uzaktan yakından alakadar olmadığı kanıtlarıyla ortada. Demirtaş ve Yüksekdağ tasfiye edillmeden ne silahlar susar ne de tekrar masaya oturulur.

Akşam
27 Aralık 2015 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;