GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : 15 Temmuz'da CHP’nin iş makineleri neredeydi?

Tarih
15 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
 2 gün kaldı… 15 Temmuz'daki işgal girişimine karşı tankların, savaş uçaklarının önüne çıkarak istiklal mücadelesini kazanan bu millet, 16 Nisan'da da sandık başında bir başka istiklal mücadelesi verecek. ‘EVET’ diyerek ya çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacağız ya da ‘HAYIR’ diyerek 15 Temmuz'da verdiğimiz mücadeleyi taçlandıramayacağız.

İşte Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik dönüm noktasına saatler kala 15 Temmuz'da yaşananları tartışıyoruz. Tanklara kafa tutması gereken ülkenin ana muhalefet partisi liderinin o gece neler yaptığı konuşuluyor. 7 Ekim 2016 tarihinde ‘Tanka selam VIP’ten devam’ başlıklı yazımda Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı’ndan nasıl kaçtığını bütün ayrıntılarıyla yazmıştım. Bugün, yazdıklarımın görüntülerini izliyorsunuz.

Öncelikle Kılıçdaroğlu ve ekibinin, tanklarla kuşatılmış havaalanından nasıl bu kadar kolay çıktığı sorusuna cevap vereyim...

koruma müdürü ne konuştu?

VIP’in önünün tanklar tarafından kuşatıldığını gören Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü Koray Aslan, tankların yanına giderek ihanet çetesinin oradaki komutanını buluyor. 3-5 dakika süren görüşmede koruma müdürü, kendileriyle bir sorunlarının olmadığını, CHP liderinin Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine giderek olayları izleyeceğini söylüyor. Dertleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yok etmek ve ülkeyi ele geçirmek olan üniformalı teröristler de CHP liderine yol veriyor.

Görüşme bundan ibaret… Öyle Kemal Bey’in söylediği gibi “Benim FETÖ’cülerle telefonla konuştuğumu ispat etsinler siyaseti bırakırım” salvolarına gerek yok. CHP lideri görüşmemiş olsa da ekibinin yaptığı görüşme sabit.

Bir diğer konu da, 15 Temmuz gecesi liderleri kaçma planı yapan CHP’li belediyelerin tavrı. O gecenin en önemli ve unutulmaz figürlerinden biri de hatırlarsınız iş makineleriydi. AK Partili belediyeler, hareket halindeki kışlaların önüne, ana arterlerde yol alan tankların önüne iş makinelerini yığmıştı.

Peki o sırada CHP’li belediyeler ne yapıyordu?

Mesela Tekirdağ Belediyesi iş makinelerini çıkardı mı? Bakırköy, Beşiktaş, Kartal, Maltepe, Şişli belediyeleri neredeydi? Çankaya, Yenimahalle belediye başkanları iş makinelerini göreve davet etti mi? İzmir’de 23 ilçeye sahip olan CHP’li belediyeler 15 Temmuz gecesi ne yaptı?

İnanın çok merak ediyorum!...

Akşam
15 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;