SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : 10 Aralıkçılar düğmeye bastı!

Tarih
16 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

Bütün bir yazı imza saymakla geçiren CHP’yi yerel seçim öncesi yeni bir kaos daha bekliyor. Partisinde bile iktidar olmayı bir türlü başaramayan Kemal Kılıçdaroğlu, son kadro tercihiyle bu sürecin adeta davetçisi oldu.

Önce İstanbul gibi Türkiye’nin lokomotifi olan bir teşkilata marjinallikte kimsenin eline su dökemeyeceği Canan Kaftancıoğlu isimli hanımefendiyi getirdi.Aslında Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı gibi ‘liberal solcu’ 10 Aralık Hareketi’nin önemli isimlerini akıl hocası yapmasından sonra bu tercih pek de tuhaf karşılanmadı.

Sonra son seçimde yaşanan hezimet ve ardından Muharrem İnce ekibinin başlattığı muhalefet rüzgârına karşı ‘Denize düşen yılana sarılır’ misali tüm örgütü Oğuz Kaan Salıcı’nın inisiyatifine bıraktı. Matematiği bile isyan ettiren imza sayma sürecinin Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanmasının ardından Salıcı, elde ettiği güçlü bahaneyle adeta ‘muhalefet’ kıyımına başladı.

İnce’yle hareket edenler, o günlerde tweet atanlar, hatta Anıtkabir’e gidip özel deftere yönetimi şikâyet edenler Salıcı ve etrafındaki ekibin gazabına uğradı.

Dışarıdan parti içi bir disiplin süreci olarak görülen bu gelişmeler aslında delege yapısının değiştirilmesi, olası muhalif kanatların törpülenmesi işleminden başka bir şey değil.

Zira CHP kulislerinde 10 Aralık Hareketi’nin yerel seçimlerde alınacak muhtemel bir yenilgi sonrası partide mutlak hâkim olmak için düğmeye bastığı konuşuluyor.

Canan Kaftancıoğlu’nun “Bugün İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir videoyla nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır” şeklinde attığı tweet ve sonrasında yayımlanan “Adayımız Sensin İstanbul” sloganlı video genel merkeze çekilmiş bir ayar...

Hem rol çalan hem de verdiği mesajlarla İstanbul için hayal kuran Kılıçdaroğlu’na yakın isimlere ‘istenmiyorsunuz’ diyen bir ayar!

Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu, seçim öncesi bu 10 Aralıkçılar’la aday belirleme üzerinden ilk kapışmasını yapacak... Asıl çarpışma ise 31 Mart’tan sonra yaşanacak.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    16 Ekim 2018 15:28
    0 0
    yahu gürsel tekin dün çok kızgında aday edilmiyecek zar. bunu anladığı için mi böyle gazaptaydı.kimse beni anlamıyor hesabı yapıyordu.
  • hursit dilaver

    16 Ekim 2018 15:26
    0 0
    oguzhan salıcı liberal solcu mu,habertürkte 3-4 yıl önce prof mehmet güneşle karşılıklı bir program vardı.oğuz kagan inanın gezmişe, çayana,sinan cemgile ibrahim kaypakkayaya külahı ters giydirir.zaten bunu gören prof hoca sustu kaldı.devrimler, enternasyonalızm, işçi sınıfı,atüt, direnen ezilen halklar edebiyatı.bir konuştu,bir konuştu ki, ben kanalı değiştirdim sinirden de mehmet hocam ne etti bilemem. zaten sonrasında 1 ay kadar ülke tvye sıradışına çıkamamıştı.o programı bulun görün.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;