SİYASET

Murat Çelik : “Tayyip’in partisi”, Erdoğan’ın kongresi

Tarih
24 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat ÇElik

En sonda yazacağımı en başta söyleyeyim...

 

Dün Ankara’da yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2’nci Olağanüstü Kongresi’ni 3 kelime ile özetlemek mümkün.

 

O üç kelime şunlar : 

 

Recep Tayyip Erdoğan.

 

Kongre’nin Divan Başkanı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “AK Parti Tayyip’in partisidir ve böyle devam edecektir” sözü bile başlı başına yeterli dünkü havayı anlatmaya.

 

 

1405 delegenin tamamının oylarını alan Binali Yıldırım’ın Ak Parti Genel Başkanı seçilmesini Ankara Temsilcimiz Murat Çelik izledi. 

 

Tablo netleşti

 

Bugüne kadar yaşanan tartışmalar geride kaldı.

 

“Acaba”lar, “Öyle mi olacak, böyle mi”ler , dün itibariyle tarih oldu.

 

Tablo dün netleşti.

 

Yeni dönemin başbakanı bizzat açıkladı kürsüden yakın geleceğin gündemini...

 

Binali Yıldırım aynen şöyle dedi kongre konuşmasında:

 

“(...) Başkanlık sistemini yeni Anayasa’yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek. Anayasayı, bu lâf karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi.”

 

Bu kısma, bir de aynı konuşmanın şu bölümünü ekleyelim:

 

“(...) Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Başımız dik gururla ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Söz veriyoruz; sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. “

 

Başkanlık sistemine ‘Türk tipi’ geçiş

 

Yakın geçmişin tartışma ortamında ‘Türk tipi başkanlık sistemi’ de vardı malum.

 

Yakın gelecekte ‘başkanlık sistemi’ne geçişin detayları nasıl şekillenecek göreceğiz ama bu yola ‘Türk tipi’ bir geçiş ile çıkıldı dün.

 

İktidar partisinin yeni yönetiminin de, içinden çıkaracağı yeni hükümetin de öncelikli hedefi net artık.

 

Ve artık biliyoruz ki, Yıldırım döneminde; AK Parti MKYK’sının da, Meclis Grup Yönetimi’nin de ve nihayet Bakanlar Kurulu’nun da mesaisi ‘yeni Anayasa’ başlığında yoğunlaşacak.

 

Ve...

 

Bu sürecin sadece genel prensiplerini değil, ince ayarlarını da - kongreye gönderdiği mesajını salondaki herkesin ayakta dinlediği - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belirleyecek.

 

Aynı yeni dönemde ülke yönetimiyle ilgili her konuda olacağı gibi.

 

Diyafram eğitimi

 

Müstakbel Başbakan Binali Yıldırım’ın, kürsüde bir ses problemi yaşayabileceği, kongreden önceki akşam hazırlık ekibinin gündemindeymiş. Yani böyle kötü bir sürpriz aslında bekleniyormuş.

 

Aldığım bilgiye göre, Yıldırım’ın hafif bir soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple de, konuşması uzadıkça sesinde bozulmalar olabileceği, sesinin kısılabileceği öngörülmüş.

 

Böyle bir sorun yaşaması halinde de ne yapması gerektiği, ilgililer tarafından anlatılmış önceki gece kendisine. Gırtlak kaslarına çok yüklenmeden, sesi diyaframı kullanarak çıkartması için kısa bir eğitim bile verilmiş Binali Yıldırım’a.

 

Konuşması sırasında sesi kısılan Yıldırım’a, desteğin selefi Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Hanım’dan geldiği konuşuldu salonda. Sare Davutoğlu’nun protokol görevlileri vasıtasıyla kürsüye, eşinin de sürekli içtiği, ballı - zencefilli bitki çayı karışımından gönderdiği bilgisi yayıldı kulise.

 

Bir ara konuşmasını planladığından kısa kesmeye hazırlanan Binali Yıldırım işte bu destek ve bir gece önce eğitimini aldığı diyafram kullanma yöntemi sayesinde sesini kontrol edip konuşmasını tamamladı.

Vatan
23 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;