DÜNYA

Koray Kamacı : Türkiye'ye karşı büyük kumpas

Tarih
09 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Koray Kamacı
25 Eylül'de Barzani'nin Irak'ın Kuzeyinde yapacağı referandum bölge için hayati bir öneme sahip. Bu yapılanmayı ve süreci en başından beri en çok destekleyen ülke ise İsrail ve ABD'dir. Özellikle Büyük İsrail Projesi için bu referandum ve kukla devletçik (Sonradan İsrail'e bağlanacak) son derece önemlidir. ABD bunun için referandum öncesi büyük bir hazırlık yaptı. Suriye'nin Kuzeyindeki PYD terör örgütü güçlerini de Tırlarla silah sevkiyatı yaparak güçlendirdi. Eğitimlerini de ABD paralı askerleri Blackwater üstlendi. Yarın öbür gün referandumdan sonra Suriye'nin Kuzeyinde de Barzani'ye bağlanmak için büyük çatışmalar yaşanacaktır. Tam da bu noktada bizim için en önemli husus ise Güneydoğu sınırlarımızdır. Burada da Küresel kaoscular Gladyo büyük provokasyonlara başlayacaktır. Uluslararası arenada da Türkiye'ye karşı büyük bir propaganda yapacaklardır.

     Bu referanduma karşı acilen sağlam ve tutarlı önlemler alınmalıdır. Türkiye bölge ülkelerini de içine alan Uluslararası bir toplantı düzenlemelidir. İran, Irak yönetimi, Rusya ve Katar'ı da içine alan bir zirve düzenlemelidir. İşin ilgin yanı Almanya'da bu referanduma karşı! Bu da göz önüne alınmalı. Uluslararası Arena da çıkarlarımızı iyi gözetmeli ve korumalıyız.

     Bu referandumu en çok destekleyen iki ülke; ABD ve İsrail'dir. Bu manada gerekli tedbirler alınmalıdır. Ben 25 Eylül tarihini bölge için bir Milat görüyor ve bize büyük zararlar vereceğini düşünüyorum. Büyük İsrail yolundaki en önemli adım olan bu Barzani referandumu engellenmelidir. Türkiye acilen gerekeni gerektiği gibi yapmalıdır. Kınama ve benzeri söylemler ile bu iş durmaz...

     Türkiye tarihten aldığı güç ve derin kökleri ile bölgedeki unsurlarını harekete geçirmelidir. Artık duracak zaman değildir. Bu bir beka sorunudur. Umuyorum ki, geç olmadan dediklerimizi dikkate alanlar olur. Yoksa yarın çok geç olur. Türkiye, Uluslararası arenada artık söz dinleyen değil, söz söyleyen bir ülke konumundadır. Bu konumunun da vermiş olduğu güç ile olayı Uluslararası bir mecrada müttefikleri ile beraber çözmelidir. Özellikle doğu blokunun yardımından faydalanmalıdır.

Ve son söz: ‘’ Türkiye, geçmişin derin köklerini içinde barındıran büyük bir devlettir. ‘’

İstiklal
9 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;