GÜNCEL

İsmail Yaşa : Hafter’i desteklediğinizi açıkça söyleyin!

Tarih
02 Ocak 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
İsmail Yaşa

Ankara ve Trablus arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşmasının ardından Türkiye, uluslararası toplum tarafından meşru hükümet olarak tanınan Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH)’nin talebi üzerine Libya’ya asker göndermeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Başkanlığı’na gönderildi ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop tezkere görüşmeleri için TBMM Genel Kurulu’nu 2 Ocak Perşembe (yarın) günü toplantıya çağırdı.

“Türk askerinin Libya çöllerinde ne işi var?” diyen CHP tezkereye hayır oyu vereceğini açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Arap düşmanlığı” üzerine kurguladığı ve “Türk askeri Libyalılar için can vermeye gidiyor” algısı oluşturmayı hedefleyen politika tamamen mugâlataya dayanıyor.

Türkiye Suriye’ye düzenlediği üç askeri harekâtı da ülkemizin toprak bütünlüğü ve milli güvenliği için gerçekleştirmişken CHP yine Esed rejimine ve PKK/YPG’ye destek anlamına gelen benzer bir propagandaya başvurmuştu.

hafter chp ile ilgili görsel sonucu"Türkiye’nin Akdeniz’deki haklarını korumak için Libya’yla yaptığı deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatını onaylayıp Trablus hükümetine darbe yapılmasını engellemek amacıyla asker gönderilmesine karşı çıkmak mutabakata verilen onayın “göstermelik” olduğuna delalet eder.

Çünkü Libya’yla yapılan anlaşmanın geçerli ve kalıcı olabilmesi, Akdeniz’de Türkiye’nin elini güçlendiren dengenin korunabilmesi için Hafter aracılığıyla yapılmak istenen darbenin önlenmesi şart.

Hafter’e bağlı güçler – Allah korusun – Trablus’u işgal etmeyi başarırsa bugün Akdeniz’de Türkiye’nin yanında yer alan Libya doğrudan karşısına, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin safına geçecek.

Tezkereye hayır diyenlerin istedikleri buysa kıvırmadan ve başka bahaneler ileri sürmeden çıkıp açıkça söylesinler.

Çünkü “Türkiye Libya’ya asker göndermeden de Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını koruyabilir” demenin hiçbir anlamı yok.

Evet, belki koruyabilir.

Fakat bedeli çok ama çok daha ağır olur.

Bu basit gerçeği dahi göremiyorlar mı?

Kim ne derse desin, tezkereyi reddetmek Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’ye karşı Yunanistan’ı ve GKRK’yı desteklemektir.

Niyetler farklı olsa bile aynı sonuca yol açıyorsa hainlik ve ahmaklık arasında pek bir fark yoktur.

CHP’de Türkiye’nin milli güvenliğinin ve çıkarlarının aleyhine olsa dahi ideolojik sebeplerle Hafter’i destekleyenler, “seküler” ve “makul” bulanlar olduğunu biliyoruz.

AK Parti’ye ve Erdoğan’a karşı duydukları kin ve haset sebebiyle Türkiye’nin kaybetmesini yürekten arzu edenlerin varlığı da sır değil.

Kırk yıllık planları bir gecede çöktüğü için Türk halkından intikam almak isteyen FETÖ’nün ve güvenlik güçlerimizden darbe üstüne darbe yiyen PKK yandaşlarının küçük-büyük her konuda Türkiye aleyhine tavır almalarında şaşılacak bir durum yok.

El birliğiyle Türkiye’nin aleyhine çalışıyorlar.

Beşşar el-Esed’in, Abdülfettah es-Sisi’nin, Halife Hafter’in, Yunanistan’ın, GKRK’nın kazanmasını istiyorlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Halife

    04 Ocak 2020 21:28
    0 0
    Reis hem halife hem mehdidir.
  • zaza

    03 Ocak 2020 05:04
    1 0
    hayret dirilis postasinda böyle bir yazar nasil cikmis,biz hain fetöcü hakan albayragi okuduk,ahmet dasteviren satilmisi bilirdik,akif beki reisi hep elestirenleri bilirdik,DEMEKI.HAIN BIR GAZETEDE IYI BIR YAZARDA CIKABILIRMIS,,,,.....
  • ASGARİ

    02 Ocak 2020 13:53
    4 0
    Aslında CHP Hafter'e Gönüllü asker toplayıp, gönderse daha iyi bir iş yapmış olur.
  • Anadolu

    02 Ocak 2020 12:53
    2 0
    CHP gazi Mustafa Kemal Atatürk, den sonra Bugune kadar bu milletin önündeki tek engedi halada devam ediyor
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;