SİYASET

İsmail Yaşa : Demokrasi dersi

Tarih
15 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
İsmail Yaşa

Dün vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için sandığa giderek cumhurbaşkanını ve TBMM’nin yeni dönem üyelerini seçmek üzere oyumuzu kullandık.

Bu satırların yazıldığı saatlerde seçim süreci hâlâ devam ettiği için sonuçlarla ilgili değerlendirmelerimizi önümüzdeki günlerde yapacağız.

Oyunun değerinin farkında olduğu ve Türkiye’nin gerçek anlamda bir demokrasiyle yönetildiğini bildiği için sandıklara koşan halkımızın özgür iradesiyle aldığı karar, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.

Adaylar ve ittifaklar arasında aylardır yaşanan kıyasıya rekabete ve birtakım olumsuzluklara rağmen gayet güzel bir demokrasi örneği ortaya koyarak dünyaya ders verdik.

Özellikle son günlerde herkesin gözü ve kulağı Türkiye’nin üzerindeydi.

Sanırım sadece ABD’de yapılan başkanlık seçimleri bu kadar yoğun bir ilgiyle takip edilmiştir.

Türkiye’nin bölgesel ve küresel denklemlerde ağırlığı olan büyük bir oyuncu hâline geldiğini tescil eden bu ilgi, ülkemizin artan öneminden ve seçim sonuçlarının sınırlarımızın ötesinde birçok bölgeye yansıyacak olmasından kaynaklanıyor.

Bu arada, seçim kampanyaları sırasında yapılan açıklamalar, düzenlenen mitingler ve seçmene verilen sözler, Batı medyasının Türk halkının özgür iradesine müdahale çabası, kimin nerede durduğu ve ne yapmak istediği şüpheye mahal bırakmayacak kadar ortadaydı.

Türkiye’yi ve seçim sürecini yakından takip edenlerden birçoğu son yirmi yılda yaşanan büyük dönüşüme ve ülkenin geldiği noktaya, Batı’nın da Erdoğan’ı sırf bu yüzden istemediğine dikkat çekti.

Batı’nın Erdoğan’a düşmanlığını herkes görüyor ve sebebini de çok iyi biliyor.

14 Mayıs seçimleri maskeleri bir kez daha düşürdü ve birilerinin çirkin yüzü tekrar ortaya çıktı.

Demokrasi ve insan haklarından söz ederken mangalda kül bırakmayanlar, Erdoğan’a düşmanlık ettikleri kadar Orta Doğu’daki eli kanlı diktatörleri eleştirmediler.

Çünkü “bağımsız ve güçlü Türkiye” düşüncesine tahammül edemiyorlar.

İstiyorlar ki Türkiye yine kendi millî çıkarlarını bir yana bırakıp onların çıkarlarına hizmet eden güçsüz bir ülke olsun, yamalı bohça misali koalisyonlar tarafından yönetilsin, siyasi ve ekonomik krizlerle boğuşsun, IMF’ye ve Batı’ya mahkûm olsun.

Türkiye’deki seçim sürecini takip eden herkes onların gizleyemedikleri bu arzularını gayet net bir şekilde gördü.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;