GÜNCEL

Hüseyin Likoğlu : Çaycıya çorbacıya OHAL, kriptoya iyi hal…

Tarih
02 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Likoğlu

FETÖ ile mücadele için 15 Temmuz darbe ve ihanet girişiminden 5 gün sonra ilan edilen OHAL’in uzatılıp uzatılmaması en önemli gündem maddelerimiz arasına girdi. 24 Haziran seçimleri öncesi MHP hariç, tüm partilerin vaatleri arasında yer alıyordu OHAL. Seçimden sonra da OHAL’in uzatılması gerektiğini ilk dile getiren yine MHP oldu. MHP ile AK Parti arasında devam eden görüşmelerde OHAL’in de konuşulduğu belirtiliyor.

FETÖ ile mücadelede başından beri yöntem hatası olduğunu hep dile getirdim. İki örnekle bu yöntem hatasına tekrar vurgu yapmak istiyorum. FETÖ ile mücadele tabandan tavana değil, tavandan tabana yönelik yapılsaydı çok daha etkili sonuç alınırdı.

Birinci örnek ByLock: 105 bin kişilik ByLock kullanıcısı tespit edildi. Savcılıklara gönderildi, operasyonlar başladı, soruşturmalar yapıldı, çeşitli cezalar verildi.

Peki, bu 105 bin kişi bir tasnife tabi tutuldu mu? Mesela 105 bin kişi için, en çok ByLock kullanan, en çok mesaj atan, en uzun süre bulunduran gibi yöntemlerle bir sıralama yapıldı mı? Yapılmadı. Eğer yapılsaydı, mor beyin tuzağına düşmezdik. Böyle bir sıralama yapılsaydı, yani en fazla mesaj atan, en uzun süre ByLock kullanan FETÖ’cülerden operasyonlara başlasaydık, sıra mor beyin kullanıcılarına gelmeyecekti. Çünkü mor beyin kullanıcıları sıralamanın altında kalacaklardı.

İkinci örnek dijital materyaller: 15 Temmuz sonrası milyonlarca dijital materyal (cep telefonu, tablet vs) elde edildi. Bunların incelenmesini bir tasnife tabi tuttuk mu? Ne yazık ki ortaya çıkan sonuçlar, bu konuda da bir tasnif yapmadığımızı gösteriyor. Darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü’nde yakalanan Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek’in cep telefonları ve tabletleri ile ilgili yapılan incelemeler sonuçlanmış. Bu şahısların o gece ABD’de bulunan elebaşı Fetullah Gülen ve yanındakilerle konuştukları tespit edilmiş. Bu kadar kritik isimlerin dijital materyallerinin incelemesi 2 yıl mı sürdü, yoksa 2 yıl sonra mı onların cep telefonu ve tabletlerine sıra geldi?

Konumuz bu eksikleri dile getirmek değil, asıl konuya geçmek istiyorum. Asıl konumuz OHAL. Yukarıda anlattığım sebeplerle mücadele yöntemi hatalıydı, yukarıdan aşağıya doğru değil aşağıdan yukarıya doğru mücadele yöntemini tercih ettik. Bu mücadele yöntemi nedeniyle öncelikle FETÖ’nün asalaklarına operasyon yaptık. OHAL’in iki yılını bu asalaklarla mücadele için harcadık. Yani çaycıyı, çorbacıyı, sıvacıyı yakaladık. Yukarı çıktıkça yavaş yavaş asıl kadroya doğru yaklaştık. Yeni yeni kriptolar ortaya çıkıyor, vay canına diyeceğimiz isimlere yaklaşılıyor. İşte böyle bir ortamda OHAL kaldırılmak isteniyor. FETÖ’nün asıl örgüt yöneticilerine yaklaştığımız bir dönemde mücadeleyi OHAL’siz yapacağız. Bunu bir kez daha düşünmemiz lazım.

Bir kripto, gözaltına alındığında en iyi ihtimalle 15 günden önce konuşmuyor. Ama biz OHAL’i kaldırıp, 4 günlük gözaltı süresiyle kriptoları mahkemeye sevk edeceğiz. Fetullahçı çete OHAL’siz döneme fevkalade hazırlıklı, ama bizim hazırlıklı olduğumuzu hiç düşünmüyorum. Fetullahçı teröristler, OHAL kalkınca ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar, ama biz ne yapacağımızı bildiğimizden emin değilim.

Bir de zamanlama önemli. Yeni sistem hayata geçiriliyor. Muhtemelen 9 veya 10 Temmuz’da hükümet şekillenecek, bakanlar daha koltuklarına oturmadan OHAL kaldırılacak ve FETÖ senaryosunu devreye sokacak. Son günlerde ‘OHAL kalkacak ama bazı yasal düzenlemeler yapılacak’ deniliyor. Ancak yasal düzenlemeler en yakın ne zaman çıkarılabilir, 2019 öncesi mümkün görünmüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, henüz Türkiye’de seçimleri kazananları tebrik etmeden, ‘Yeni hükümetten OHAL’i kaldırmasını bekliyoruz’ diye açıklamalar geliyor. Yeni hükümete ‘Biz Fetullah Gülen’i vermeyeceğiz’ diye mesaj gönderiyor. Bizim de ABD’ye şunu çok net söylememiz lazım: “Ey ABD! Beslediğin Fetullah Gülen etkisiz hale getirilmeden OHAL bir şekilde devam edecek.” Bunu öyle bir güçlü söylemeliyiz ki ABD’li yetkililer bir daha OHAL’in ‘O’sunu bile ağızlarına almasın.

Fetullahçı terör örgütüyle mücadelenin en çetin dönemine hatta finaline geldik diyebiliriz. ABD, elebaşı Gülen ve orada yaşayan diğer terörist yöneticileri vermeden, Avrupa ülkeleri besledikleri Fetullahçı teröristleri kapı dışarı etmeden, Türkiye’de yeni sistem oturmadan, en önemlisi sözü edilen yasal düzenlemeler hayata geçirilmeden OHAL’in kaldırılması, FETÖ’nün zaferi olur.

FETÖ’nün çaycısı çorbacısıyla OHAL döneminde zor mücadele ettik, kriptolarıyla iyi hal döneminde hiç mücadele edemeyiz…

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Vatan Sever

    04 Temmuz 2018 14:27
    0 0
    Uzatılsın bence devletin milletin yararına olur kökleri kazınıncaya kadar tek bir hain kalmayana dek uzatılsın mücadele etmemek gibi bi lüksümüz yok ki zaten
  • hoca

    03 Temmuz 2018 13:53
    1 0
    merhaba. ilk defa bu konuyla ilgili yazıya tüm benliğimle evet diyorum. Tespitler o kadar doğru ki.. bravo
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;