GÜNCEL

Hikmet Genç : Kırıkkafa, kıllı bacak ve mağduriyet!..

Tarih
30 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hikmet Genç

 “Ha gitti ha gidecek!..” derken 16 yıl geçmiş. Yarım asır da üzerine koy...

Bu saatten sonra inandırmak da ikna etmek de zor...

“Göbeğini kaşıyan adam”ın mucidi tek vuruş Bekir itiraf etmiş...

“Çuvala güvendik, ayakkabı kutusuna güvendik, Bharara’ya güvendik, beyzbol sopasına güvendik, Abdullah Gül’e güvendik, Fuat Avni’ye güvendik, danalara güvendik, dolara güvendik, domatese turpa güvendik...” demiş ve sonuca ulaşmış; “Dikkat edin; güvendiklerimiz arasında her şey var, CHP yok!..”

Evet, durum budur...

Biz de yıllardır aynı şeyi söylemiyor muyuz?.. Eloğluyla, Amerikan oğlanlarıyla, terörle, darbeyle, kumpasla iktidara gelmeyi umdular. Asla siyaseti düşünmediler.

“Ülke batsın bitsin kül olsun, yeter ki Erdoğan gitsin” diyecek kadar kafayı sıyırdılar dediğimizde bize neden kızdınız?

Bak Bekir ne diyor!.. “CHP dışında” her şeye güvenmişler. Ayakkabı kutusuna, Bharara’ya, domatese, dolara, Obama’nın beyzbol sopasına, hatta Selo’un sazının sapına!..

Başka itiraf eden de var. Neye güvendiğini söylememiş ama o, ümitli!..

“Göbeğini kaşıyan” adamı daha teferruatlı tarif etmişti Kırıkkafa;

“Türk’ün mangal tutkusu.., Don paça soyunmuş adamlar geviş getirerek yatıyorlar.., Kısa bacaklı, hart hart kaşınan, uzun kolları ‘kıllarla’ kaplı çok tiksinç.., falan filan… (Kesin andımızı da okumayı bilmiyorlardır bunlar di’me teyze!..)

Önceki gün o da itiraf etmiş;

“Dinlerini yaşatmamışız, camileri kapatmışız, efendim bazı camileri ahır yapmışız, çocukların okumasına mani olmuşuz, türbanlı kızlarını okutmamışız… Ağlıyorlar ondan sonra ‘Bizi mağdur ettiler’ diyorlar!..”

Ve sonunda şöyle diyor; “E şimdi de siz bizi mağdur ediyorsunuz!..”

Mağduriyetini de açıklıyor; “Şimdi de siz Atatürk’ün ismi üzerinden politika yapıyorsunuz. Türkiye’de bu sokak isimleri, mahalle isimleri..vs, çok yaşamazlar. Gün gelecek verdiğiniz bu isimleri yine Atatürk olarak değiştireceğiz!..”

Evet bu ‘mağdur cumhuriyet teyze’ milleti mağdur ettiklerini itiraf ediyor ve fakat ümitli..

Gün gelecek (nasıl geleceklerini söylemiyor) bütün isimleri bütün Atatürk olarak değiştirip yaşadıkları mağduriyeti giderecekler!..

İyi de şu, geviş getirerek yatan, kıllı kısa bacaklı, uzun kollu hart hart kaşınan Türk erkeğini n’apıcan?

Kılsız tüysüz Japon erkeği ile mi değiştirecen?!..

Söylesene teyze!..

yazının kaynağı




YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • habib uyar

    31 Ekim 2018 17:10
    0 0
    Hikbet bey teyzene şöyle sakalsız yani kılsız bir resmini yollasana hatıra olur. Ha ne dersin
  • mustafa

    31 Ekim 2018 07:51
    0 0
    vurun deyzeyeeeee deyze
  • beyaz turkler yani chpkk kardestir..

    31 Ekim 2018 01:01
    0 0
    beyaz türkler yani jöhn türkler bu ülkeyi rezil eden mahluklardir... allah bizi bir daha chpkk yla bas basa birakmasin , allah bizi bir daha kemalistlerle ,fetöcülerle,pkkyla bas basa birakmasin bunlarda ne din ne iman sadece batiya köle olma ruhu vardir, vede dedelerini de batida aramaktadirlar,osmanlidan, dinden camiden kurandan nefret eder ler.....
  • Ceyhun

    30 Ekim 2018 19:44
    0 2
    Bence yazar saçmalamış kadında biraz abartmış
  • hursit dilaver

    30 Ekim 2018 16:58
    0 0
    bizim mahalle anlama özürlü maalesef. YAHU. MİNE KIRIKKANAT TAM BİR CHPLİ PROTOTİPTIR. sen CHPli mi ararsın işte MİNE KIRIKKANAT. laik, kemalist, segonder seküler, aydınlanmacı 1930lar hayranı, batıcı, genelde fransız eğilimli. ( devlet-i fehimane ile arası iyi mi bilmem). HATTA YILLAR HER ZAMANKİ GİBİ AŞKA GELİP,ÖYLE BİR TİRAD YAPTI Kİ, TUNCAY ÖZKAN ZOR DURDURDU TVDE.sizler dinlemediniz tabi. şimdi mine ablamızı laf edersiniz. yakışıyor mu.
  • hursit dilaver

    30 Ekim 2018 16:54
    0 0
    artık yeni trend evlerde domuz beslemek, çocuklara domuz sevgisi vermek. tabi yeme, içmesi, kumu falan da olmuyor. zenginler yaşadı. masrafı olmuyor zaten. domuz kendi dışkısını yediği için ev de temiz kalıyor. kuma falan gerek kalmıyor. zengin sosyete kedi köpeği bıraktı bebelerini domuz yavrusu ile büyütüyor.avutuyor ne güzel.(bunu ahmet hakan yorumu olaydı ona yazacaktım. yazar affede.)
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;