SİYASET

Hasan Basri Yalçın : Başa döndüler

Tarih
29 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Hasan Basri Yalçın
Altılı Masa'dan umudu kalan var mıdır bilmem de masa son kalan umutları da kırmak için elinden geleni yapıyor. 26 Ocak toplantısının çok kritik olduğunu söylediklerinden hepimiz dönüp baktık. Yine iki sayfalık bir metin imzalamışlar. Metin komik ama "Güncel meseleleri konuştuk" diye başlıyor. İnsanın aklına ister istemez, "Güncel siyasi meseleleri konuşacak başka bir ortam bulamadınız mı?" diye sormak geliyor.
Muhalif seçmen aday bekliyor, program bekliyor, ilkeleri duymak istiyor. En azından ufacık umut görmek istiyor. Ama 6 genel başkan, 9 saat boyunca siyaset gündeminin dedikodusunu yapmış ki, iki sayfalık metnin yaklaşık bir buçuk sayfasında güncel konulara dair değerlendirmeler var.
Onlara hiç bakmıyorum. Böylesi bir toplantı sonrası bu tür açıklamaların kıymeti harbiyesi yoktur. Bu 6 isim istedikleri yerde bu tür güncel açıklamalar tabii ki yapabilirdi. O nedenle hızla metni gözden geçirdim. Yöntem aradım. Çünkü toplantı öncesi aday belirleme yöntemini bu toplantıda belirleyeceklerini duyurmuşlardı. Gerçekten metinde buna yer vermişler. "Aday belirlemenin yöntemini konuştuk" demişler.
Trajik ama o yöntemin ne olduğunu söylememişler. Ya anlaşamadılar ya yazmayı unuttular ya da belki hiç konuşmadılar. Halbuki herkes merak ediyordu. Oy çokluğu mu, oy birliği mi, nitelikli çoğunluk mu? Anket mi? Sohbet mi? Kulis mi? Masa mı? Ama bunlara dair de cevap çıkmadı.
Ne çıktı biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olmasını kabul etmeyeceklermiş. İşte bu çıktı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;