SİYASET

Engin Ardıç : Sol benzeri kıpırtı

Tarih
01 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç

Bu adamlar benim ilacım, hele yaz sıcağında iyi geliyor: Muhalif basın.
Adamın birisi "Sümerce şarkı" dinlemek istiyormuş, marifet gibi bunu bile yazıyorlar. Çünkü Muazzez İlmiye Çığ mutlu olurmuş! Dolayısıyla Atatürk de olur.
Daha ciddi girişimleri de var: MHP'nin başına Meral Bacı'yı uyduramayınca, geleneksel "CHP'nin başına kimi bulalım" arayışına döndüler.
Aslında uzun süredir istiyorlar da, adam yok.
Eh, adam uyduramazsak "grup" veririz.
CHP'nin içinde bir "devrimci demokratlar" ekibi varmış. Fikri Sağlar, Binnaz Toprak, merhum Turan Güneş'in nereden devrimci olduğu anlaşılamayan oğlu Hurşit, falan... Yüz otuz kişi kadar... Lider? Lider yok. İleride lider olabilecek kimse de yok. Öyle bir "pırıltı" arama.
Bunlar Kumburgaz'da toplanmışlar. Sloganları da maşallah yepyeni: "Bu böyle gitmez, bu düzen değişmeli!"... Ayrıca herhalde toprak işleyenin, su kullananın. Ak günlere, günlere. Mavi de gömlek giyerim aman...
Uyuyan devi uyandırmak ve bu düzeni değiştirmek istiyorlar. (Uyuyan dev CHP oluyor.)
Yeni bir kurtuluş savaşı başlatacaklarmış. Tevekkeli değil geçenlerde Amasya Genelgesi'ni sandıktan çıkaranlar olmuştu, Sivas'ta yeni bir kongre toplayacaklardı. Memleket düşman işgali altındaydı.(Kuzum şuna niçin Sivas "kurultayı" demiyorsunuz?)
Fakat grupta eski milletvekili Rıza Türmen de ilk çatlak sesi hemen çıkarmış:
"Devlet yapısı küçültülmeli, adem-i merkeziyetçi olunmalı, halk üniteleri kurulmalı, ana dilde eğitim tartışılmamalı, uygulanmalı."
Ayy, hepsi Atatürk ilkelerine ve cumhuriyetin kurucu ayarlarına aykırı!
Hadi şimdi bir de bölünün arslanlar, devrimci demokratlar ve "öz" devrimci demokratlar!
CHP içinde "Kılıçdaroğlu sonrasına hazırlık" bayat bir haberdir. Cılkı çıkmıştır.
Bir ara Murat Karayalçın niyetlenmişti, İstanbul'u üs yapıp Ankara'ya zıplayacaktı, kendine emekli büyükelçiden dış politika danışmanı bile uydurmuştu.
İstanbul elinden gidiverdi...
İktidarla mücadelede yetersiz kalan Kılıçdaroğlu'nu "parti içi iktidarda" da beceriksiz sanıyorlar. Hepsini suya götürür susuz getirir.
Daha önce faşist kanadı tasfiye etmişti, Ekmeleddin İnsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesine kızanlar kendilerini bir anda kapının önünde bulmuşlardı. (Sahi yahu, öyle bir adam vardı bu memlekette.)
Şimdi bu "sol" kanat eyleme geçmek için Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinde "oy kaybetmesini" bekleyecektir herhalde... Ya kaybetmezse? Ya kaybederse de Kılıçdaroğlu hep yaptığı üzere nalıncı keseri gibi bunu da kendine yontarsa? Bunların hepsini de kapının önüne koyarsa?
Bunlar CHP'yi bir sosyalist partiye dönüştürmek istiyorlar, sanki daha önce hiç denenmemiş gibi.
Heh heh, İstanbul sermayesinin başlarına solcu bir lider bulmasını bekleyeceklerdir!...
Onu bulun, nasıl olsa iskemlenin üstüne çıkıp göbek atacak şişman hazır.


Sabah
1 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;