SİYASET

Engin Ardıç : Çünkü ecnebi değildir

Tarih
09 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç

9 Kasım 2015

Zaytung gazetesi var ya, Internet'te faaliyet gösteren sanal mizah gazetesi...
Hani şu, lumpen oğlanların yayınladığı belden aşağı karikatür dergilerine karşılık "kültürlü ve şehirli" bir mizah üreten zıpkın gazete...
Bakın neler yazıyor: "Her seçimde aynı oyu alan CHP'den 65 yaş üstü seçmenlerine yakın markaj: 2019'a kadar kimse ölmeyecek!"
"Son anketlere göre yüzde 28'i geçen CHP yükselişe dur demek için acilen toplandı."
"Ülkede 'Ak Parti'nin oyunu arttırma sebepleri' başlıklı bir yazı kaleme almayan tek köşe yazarı Nihat Gül'ün (86) Türkiye'de bir seçim yapıldığından haberi olmadığı öğrenildi."
Bendenizi unutmuşlar(!)... Ben de yazmadım.
Şimdi yazayım.
"AKP yüzde 39'a düştü" balonunu uçuran ve buna kendileri de inanıp madara olan Fethullah beslemesi allamelerin bütün o "yandık bittik batıyoruz" yaygaralarına rağmen ekonomi iyi durumda da ondan!
Dünya ekonomisinin nankör şartlarına rağmen ekonomik büyümemiz devam ediyor da ondan...
Ama çok daha derinde nedenleri de var.
AKP "yerli" olduğu için...
AKP "ecnebi olmadığı" için...
AKP "Osmanlı" olduğu için!
O zaman MHP niçin yerlere düşüyor, diyeceksiniz. Milliyetçilik de ithal malı, ecnebi bir kavramdır da ondan. İttihatçılar'ın yaydığı, Kemalistler'in lök gibi oturttuğu, Osmanlı'nın bilinçaltında yer tutmamış bir kavram. Bir aydın ve bürokrat tutkusu.
Bu halk bilinçüstüyle, bilinçaltıyla, bilincinin önüyle, arkasıyla, tersiyle, yüzüyle, dibiyle, iliklerine kadar Müslüman ve iliklerine kadar Osmanlı'dır.
Bunu bize hatırlattığı için Kemal Tahir'e küfür etmiş allameler, şimdi "solu dinle barıştırmak" için kıvranmaya koyuldular.
Bu kadro, bu ana akım, "Kitap sahibi" gayrımüslim halka da saygılıdır. Başta Ermeni kırımı olmak üzere herzeleri milliyetçi bürokratlar yemişlerdir. "Bizden çok daha Osmanlı" Ermeniler ve Yahudiler tanıdım hayatım boyunca... İki kadeh içince "imparatorluk elden gitti" diye ağlamaya başlayan bir Ermeni arkadaşım vardı.
Halk, Abdülaziz'den ve Abdülhamid'den beri ilk defa karşısında "yerli" bir lider ve "kendi içinden çıkmış" bir siyasi kadro görmüştür.
Bu kadro, dönem dönem halkın meylettiği Menderes'i de Özal'ı da sollayıp geçmiştir.
Onlara ancak "el yordamıyla yol açıcılar" denebilir artık. Bugünkü kadro, Menderes'inki gibi "CHP'ye sırt çevirmiş ama mayası CHP'li bürokratlar" da değil, halkın bizzat kendisidir. Çankaya'ya Kayserili tornacının oğlu çıkar olmuş, okuyabilmek için çocukluğunda simit satmış, su satmış Kasımpaşalı biri çıkar olmuştur.
Geçen gün bizim kapıcı bana şunu dedi: "Eskiden hastaneye gittiğimiz zaman köpek muamelesi görüyorduk, şimdi bize insan gibi davranıyorlar." İşte bu yüzden, 2019 seçimini de AKP kazanacaktır.
Halk, namaz kılan bir devlet başkanını da her zaman tercih edecektir. Abdülaziz'i de Abdülhamid'i de sevdiği, buna karşılık Abdülmecid'den pek hazzetmediği gibi.
İsmet'i de katalım mı?

Sabah

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;