GÜNCEL

Bülent Orakoğlu : Edremit’te ‘kadına çarşaf giydirip zincire vurma’ olayı planlı ve kasıtlı bir eylem mi?

Tarih
14 Eylül 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

28 Şubat zihniyeti önce Edremit’te, sonra Havran’da ve nihayet İzmir’de hortlatıldı. Edremit’te skandalın başrolünde CHP, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve örtülü olarak HDP var.

Balıkesir Edremit’te kurtuluş töreninde skandal görüntüler yaşandı! Türk kadınına emperyalistler dahi zincir vuramadı ama CHP’li Edremit Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarında Türk kadınına çarşaf giydirip zincire vurdu. Balıkesir’in CHP’li Edremit Belediyesi, kutlama töreninde skandal bir gösteriye imza attı. CHP’ye yakınlığıyla bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) gösterisinde, beyaz elbiseli bir kadın üzeri siyah çarşafla kapatılarak zincirle bağlandı. Ardından halk oyunu oynayan efelerin zinciri çözüp çarşafı yırtarak açıp kenara atması tepkilere yol açtı. Törene katılan AK Parti’li Edremit Belediye Meclisi Üyesi Murat Tuna, törende kurtuluşun canlandırıldığı bölümde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesi’nce sunulan temsile tepki gösterdi. Tuna, üzeri siyah örtüyle kapatılan bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açmasıyla tamamlanan temsile ilişkin, ‘Türk kadınını zincire vuracak daha anasından doğmadı. Türk kadınını kim zincire vurdu? Neyin hesabını yapıyorsunuz? Onu düzenleyenler kimse, hesabını verecek.’ diyerek tören alanından ayrıldı.

Murat Tuna, CHP’nin son seçimi HDP desteği ile kazandığını vurgulayarak “CHP’li belediye başkanı bir yandan Millî Mücadele’nin ruhuna saldırırken diğer yandan bölücü Türk düşmanlarını sevindirdi. Onlara mesaj verdi. Bunu da bir sonraki seçim yatırımı olarak planladı” dedi.

CHP’Lİ EDREMİT BELEDİYESİ ÇARŞAFLI-ZİNCİRLİ EYLEME İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ HDP İÇİN Mİ YOL VERDİ?

CHP’li Edremit Belediyesi’nin ÇYDD ile birlikte sergilediği çarşaflı ve zincirli Türk kadınlarını aşağıladığı eylemin bir benzeri 2015 yılında Diyarbakır’da yaşanmıştı. HDP’li Gülten Kışanak’ın Diyarbakır BDP Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemde de sergi bahanesiyle 6 çarşaflı kadın zincire bağlanarak galerinin ortasına oturtulmuştu. HDP'den çarşafa saldırıIŞİD’in Ezidi ve Kürt kadınları köle pazarında sattığını anlatan sergi, çarşaflı kadınları aşağılayıcı ve hakaretamiz bir şekilde gösterdiği için sosyal medyada büyük tepki çekmişti. 31 Mart 2019 tarihili yerel seçimlerinde Türkiye genelinde CHP’li belediyelerin HDP desteği ile seçim kazandıkları artık tüm çıplaklığı ile biliniyor. Bu nedenle Edremit Belediye’sinin önümüzdeki mahalli seçimler nedeni ile HDP’ye yatırım için ‘Türk kadınına çarşaf giydirip zincirlediği iddialarını yabana atamayız diye düşünüyorum. Belki Edremit’in 99’uncu kurtuluş törenlerini sabote etmek isteyen HDP’de belediyeye baskı yapmış olabilir. Bu güçlü iddianın üzerinde bu kadar çok durmamım en önemli nedeni Edremit Belediyesi ile ÇYDD arasında bu rezil eylemle ilgili birbirlerini suçlayan açıklamalar yapılıyor olması sanırım. ÇYDD bu eylemi belediye birlikte gerçekleştirdiklerini açıklarken belediye bu eylemden haberi olmadığını iddia ediyor. ÇYDD’nin bu eylemi tek başına yapması belediyenin bu eylemden haberdar olmaması bana pek inandırıcı gelmiyor. Bu eylem ÇYDD’nin mi yoksa belediye başkanının mı işine yarar, bu sorunun doğru cevabı bizi neticeye götürebileceği gibi ufak bir araştırma ile gerçek ortaya çıkar.

KURTULUŞ MÜCADELESİ DANSÖZ İLE KUTLANDI

CHP'den kurtuluş mücadelesine leke düşüren görüntü! Çarşaf rezaletinden sonra 'dansöz' skandalı patlak verdi - Yeni AkitEdremit’te CHP’li belediye ‘çarşaflı kadın’ gösterisiyle kurtuluş mücadelesine leke düşürürken Havran’da da ‘dansöz’ eşliğinde kutlama yapıldığı ortaya çıktı.

Balıkesir’in Havran ilçesinde düzenlenen konserde değerlerimizle alakası olmayacak bir şekilde yarı çıplak sahneye çıkarılan ‘dansöz’ mücadeleyi kutlayanları ‘eğlendirdi.’ Rezil eğlencenin yatsı ezanı vaktine denk getirilmiş olması da vicdanları daha fazla yaraladı.

İZMİR’DE VALS VE TANGO İLE KUTLAMA

Öte yandan CHP’li Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi de, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle vals ve tango dansları ile etkinlikler düzenletti.

CHP’NİN KÖHNE ZİHNİYETİ

98 yıldır mütedeyyin kesime zulmeden CHP’nin değiştiğini sanan vatandaşların Edremit’teki utanç görüntülerini izlemesi yeterli olacak. Özgürlük anlayışını kadının açılıp saçılması olarak zanneden CHP’nin İslam’la hesabının bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;