GÜNCEL

Bülent Orakoğlu : Türkiye’yi yeni bir 28 Şubat’a götürmek isteyen zihniyet Özel’in CHP’sinde hortlatılmak mı isteniyor?

Tarih
09 Ocak 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

31 Mart yerel seçimlerinde mağlup olmaktan korkan CHP’nin yeni eş başkanları İmamoğlu ve emanetçisi Özgür Özel bu kez de umutlarını devlet düşmanlarına bağladı. Aday toplantısında bu defa da Gezici hainlere selam yollayan Özel’in bir ayağı Gezi’de, bir ayağı Kandil’de... Ülkeyi kamplaştırmak ve toplumu kutuplaştırmak için gerekli her adımı atan Ekrem İmamoğlu-Özgür Özel ikilisi, ülkeyi yakıp yıkan Gezi provokatörlerini savunurken Mehmetçiğe mermi yağdıran bölücü terör örgütü üyelerine tek laf etmiyor. CHP Genel Başkanı Özel, dün de İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘Tam Yol İleri’ adlı seçim kampanyasını başlattığı toplantıda akla ziyan açıklamalar yaptı. Özel’in Gezici Osman Kavala’yı, Can Atalay’ı, Tayfun Kahraman’ı, Mücella Yapıcı’yı, Mine Özerden’i ve Çiğdem Mater’i selamlaması tepkiyle karşılandı. Özel’in “Gezi İstanbul’un, Türkiye’nin onurudur” sözü infial uyandırdı. Ülkeyi yağmalayanlara arka çıkan Özel’in Türkiye’de terör eylemleriyle askerlerimizi ve vatandaşlarımızı şehit etmesine karşın Kandil’e çıt çıkarmaması da “pes” dedirtti. Özel’in CHP’nin büyük kurultayında Kobani eylemlerinin faili Selahattin Demirtaş’a selam yolladığı da unutulmadı. Şehit cenazesinden çıkıp PKK/DEM terör örgütü ile ittifak görüşmesine gittiği, PKK’nın 12 Mehmetçiği katletmesinin akabinde teröre karşı yayınlanan bildiriye imza atmadığı unutulmamıştı. 28 Şubat sürecinde bizzat yaşadığımız gibi vatandaşlarımızı köken, inanç, hayat tarzı, kıyafet üzerinden ayrıştırmak isteyenlerin amacı en büyük gücümüz olan milli birlik ve beraberliğimizi bozarak sabote eden iç kalemizi çökertme teşebbüslerine millet devlet iş birliği ile bu kez kesinlikle izin vermeyeceğiz. Milletimizin arasına nifak duvarları örülmesine seyirci kalmayacağız. Ne ülkemize ne milletimize ne demokrasimize ne ekonomimize faydası olan 28 Şubat döneminden çok iyi hatırladığımız bu zehirli, bu toksik ve son derece tehlikeli tartışmaları ülke güvenliğimiz için süratle geride bırakmamız elzem görünüyor.

 

HAÇLI ZİHNİYETİNİN CHP ‘YE YANSIMASI

Aslında bazı uzmanlara göre “Özel’in Gezi güzellemesi yapması normal. Bu Özel’e has üslup değil, CHP’nin haçlı zihniyetinin yansıması. CHP hiçbir zaman seçim mücadelesi vererek iktidara gelmedi. Bir taraftan tek adam yönetimi bir taraftan açık oy ve gizli tasnif skandalı vardı. 1950’de halkın iktidardan indirdiği CHP, ayaklanmalara ve darbelere sarıldı. 12 Eylül ve 28 Şubat darbesinden yararlanma, 27 Nisan muhtırasından faydalanma yoluna gitti. CHP’nin son genel başkanının terör örgütlerine ses çıkarmaması, yağmacılara selam göndermesi şaşırtıcı değil. Gezi de darbe girişimi idi. Özel’in vandalları selamlaması başlı başına skandaldır. Bu CHP’yi utandırmayacaktır. Ne yazık ki meşru yollardan iktidar olamayan CHP, gayrimeşru yapılardan kuvvet almayı tercih etmektedir. Özel’le daha da marjinalleşmektedir. İmamoğlu ve emanetçisi Özel, Kandil’le aynı yönetim modelini benimsemektedir. Eş başkan modelini uygulamaktadırlar. Her şey açık. Kandil’in kuklası PKK/DEM terör örgütü ile ittifak ve güç birliği vardır. Son seçimlerin arefesi’nde PKK/HDP’yle mutabakat yapıldığına tanık olduk. Geri planda yatan fikirleri eylemleriyle örtüşmeye başladı. Bu yapının terör bileşenleriyle münasebetleri yerel seçimlerin bilhassa İBB’nin kaybedilme ihtimali yükselince daha da belirginleşecektir.”

 

CHP İYİCE MARJİNALLEŞMİŞ TÜM ENERJİSİNİ İÇ KAVGALARA VE ÇEKİŞMELERE HARCIYOR?

CHP, iyice marjinalleşmiş ve sağa sola savrulmaya başlamış durumda. Bu yapının ülkenin hayrına olacak bir planı yok. Geriye gittiğimizde de CHP’nin ülkemizi ve bölgemizi ilgilendiren konularda fikir üretmediğini, tüm enerjisini iç kavgalara çekişmelere harcadığını görüyoruz. Özgür Özel’in ve ekibinin milletin hassasiyetlerini paylaşmadığına, şahit oluyoruz. Özel ve ekibi, marjinal yapılarla ilerliyor. Algılarla İBB ve ABB’nin başına geçen Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın neden yol kat edemediği de ortada. Bunlar hizmetlere değil de makamlarını ilgilendirmeyen konulara odaklanıyorlar. Ezcümle CHP savruluyor. Üst aklın projelerini uygulamayı merkeze koyduğundan PKK ve siyasi kolunu hoş tutmaya çalışıyor.

 

CHP’NİN İBB ADAY TANITIM PROGRAMINDA 28 ŞUBAT DİLİ KULLANILMASI ÜLKEMİZİ YENİ BİR 28 ŞUBAT SÜRECİNE GÖTÜRME AMAÇLI MI?

CHP’nin İBB aday tanıtım programında 28 Şubat dili kullanıldı. Programda “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganı atıldı. Özgür Özel’in sözünü kesen CHP’lilerin sloganları ekranlara da yansıdı. Bu durum “CHP yeniden vesayetçi söylemlere sarıldı” şeklinde yorumlandı. Programda Özel’in de İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun da icraatları ve planlarına değinmediği görüldü. Çünkü CHP’li İBB 5 yılda bir arpa boyu yol almadı da ondan!

 

KILIÇDAROĞLU SIRTINDAKİ HANÇERİ UNUTMADI, DAVET EDİLMESİNE RAĞMEN PROGRAMA KATILMADI. EKREM İMAMOĞLUNA ÇOK KIRGIN OLDUĞU, İHANETİ AFFETMEYECEĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce İBB adaylığı için ismi, selefi Kılıçdaroğlu tarafından “Belki koltuğuma karışmaz” niyetiyle apar topar açıklanan mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’nun Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na katılarak göstermelik bir şov yaptı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;