GÜNCEL

Ali Saydam : Fondaşlara dikkat!

Tarih
23 Ocak 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Saydam

Geçenlerde, Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın iki önemli söyleşisi yayınlandı…

Mavi Vatan kavramını öneren kişi olarak da bilinen Yaycı, bu söyleşilerinden birinde Türk Devletleri Teşkilatı’nın ‘ortak askeri birliğinin’ oluşmasını, adının da Turan Ordusu olmasını savunuyordu…

İkinci söyleşide ise konu ‘fondaş medya’ idi… Yaycı Paşa şu tespitleri yapıyordu:

- “ABD’deki Chrest Vakfı, Alman Vakıfları ve çeşitli ülkelerin dışişleri bakanlıkları, ülkemiz içerisindeki ‘sözde medya, ‘özde ise ‘algı’ platformlarını yoğun şekilde maddi-manevi destekleyerek ülkenin iç ve dış dinamizmi üzerinde akamet yaratma faaliyeti içerisindedir.”

- “Friedrich Naumann Vakfı, Heinrich Böll Vakfı ve Konrad Adenauer Vakfı öne çıkmaktadır. Bunların haricinde Yunanistan, Rusya, Çin ve İran tarafından bu ülkelerin çıkar ve politikaları lehine propaganda yapan çeşitli STK’lara fon sağlayarak farklı bir denge üretme mekanizması sağlanması hedeflenmektedir. Bu durum İstiklal Harbi öncesi ‘zararlı cemiyetlere’ bir bakımdan benzemektedir.”

- “Bu fondaş oluşumların stratejileri oldukça nettir: İtibar suikastleri ile vatansever kişileri, kurumları hedef alma. Asılsız içerikler üreterek algı operasyonları yapma. Odaklandıkları millî kişi ve kurumları alttan alta tehdit ederek sindirme girişimlerinde bulunma.”

- “Ülkemizde kendisini ‘alternatif medya’ olarak sunan, fakat özde çeşitli odakların kalemşörlüğünü ve Türk karşıtlığını kendisine fonlar aracılığıyla amaç edinen bu faaliyetler silsilesi, tüm milletimizin farkındalık oluşturması gereken hassas bir gerçekliktir.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;