SİYASET

Ali Saydam : “Altına imzamı atar, geçerim”

Tarih
02 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Saydam

Bugün köşemizin bir kısmını, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çelebi’ye ayırıyoruz...

Pazar akşamı katıldığı TV programında Çelebi, durumu o kadar yalın, o kadar sağlam ifade etti ki, AK Parti sosyal medya sorumlularının bu söyleşiyi kaçırmış olanların dikkatlerinde sunmalarında büyük yarar var...

6 dakikasını sizlerle paylaştığımız söyleşinin keşke tamamını aktarabilsek... Meraklısı için link şöyle: https://www.youtube.com/watch?v=Agixz6vmilo...

İşte FETÖ mağduru Kara Pilot ‎Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin çizdiği tablo:

“Artık taraf olmamanın devlete zarar verebileceğini gördüğüm için AK Parti’ye katıldım. Söylemlerimde değişen bir şey yok; dün Silivri’de neysem, bugün de aynı. Değişenler başkaları, değişen CHP. Millî politikaları uygulayan yapı neresi? Burası, Cumhur İttifakı…”

Millî politikalar konusunda iki ittifak arasındaki farkları şöyle anlatıyor Çelebi:

Libya’da ne işimiz var diyenler nerede? Masada… Mavi Vatan yayılmacılıktır diyenler nerede? Masada… Tezkereye ‘hayır’ cevabı verip, terör devletine ‘evet’ diyenler nerede? Masada… Teröristle fotoğrafı olan vekilinin dokunulmazlığına ‘hayır’ diyenler nerede? Masada… ‘Azerbaycan’a maalesef yardım ettik’ diyenler nerede? Masada… Sözde soykırımcılar, bu asil millete ‘soykırımcı’ diyenler nerede? Masada… Karadeniz’de Rusya ile ilişkilerimizi bitirelim Amerika’ya biat edelim diyenler nerede? Masada… KHK’larla atılan FETÖ’cüleri ve PKK’lıları tekrar devlete dolduracağız diyenler nerede? Masada… Şanlı ordumuza kimyasal silah iftirası atanlar nerede? Masada… Avrupa’dan ‘aferin’ bekleyenler nerede? Masada… Benim de yargılandığım kumpas davalarını yeniden açacak olanlar nerede? Masada… SİHA’lara dokunacağız, millî savunma sanayisini çökerteceğiz imasında bulunanlar nerede? Babacan masada; parayı da Londra’dan alıyorlar zaten… Bebek katili Öcalan’ı salıvereceğiz diyenlere ses çıkarmayanlar nerede? Onlar da masada… Bebek katilinin heykelini dikeceğiz diyen Demirtaş’a ‘şeref madalyası’ takacak olanlar nerede? Onlar da masada… Atatürk, Dersim katliamcısıdır diyen CHP vekili yine aday mı? Aday… Mutabakat metinlerinde bir kere ‘Atatürk’ yazmayanlar, ‘Türk milleti’ yazmayanlar nerede? Onlar da masada… Genel merkezde bayrak kaldırıp özerklik isteyenler, Diyarbakır Kürdistan’ın parçası diyenler?.. Bence bu başlıklar her şeyin anlaşılması için yeterli. Onlar orada, biz de onları karşısındayız. İşte bizim konumuz bu.”

HDP yönetiminin, seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması üzerine ise Çelebi şunları söyledi:

AKP'ye geçeceği iddia edilen Mehmet Ali Çelebi: "11 parti ile görüştüm, bağımsız devam ediyorum" - Medyascope“Bazı araştırmalardan izliyorum, HDP’nin %20’sinin blok olarak Sayın Kılıçdaroğlu lehinde oy kullanmayacağına dair bilgiler alıyorum. Soru şu: HDP’ye ne verdiniz de aday çıkarmadılar? Mutabakat metninde HDP’nin etkisini inceleyelim; Atatürk ve Türk milleti yok. Cumhur İttifakı’nda var mı? Var. Türk milleti de var, Atatürk de var. Cumhur İttifakı, millî ve üniter Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini yaşatma iradesidir, diyor.

Millet İttifakı’nın salonlarında Atatürk posteri ve Türk bayrağı da yok. Niye? HDP’nin ruhu orada; müsaade etmiyor. HDP iktidara geldiği zaman da müsaade etmeyecek, ‘Meclisi kitlerim’ diyecek. Şantaja başlayacak. Anayasa değişikliği için milletvekili sayısında kritik.

Biz, böyle bir denklemden iyi bir sonuç çıkmaz diyoruz; yani denklem yanlış. [Kılıçdaroğlu’nun danışmanı] K. Irak’taki Rudaw’a verdiği röportajda, CHP Genel Merkezi’ndeki Türk bayrağını kaldırttı. Türkiye topraklarından ‘Kuzey Kürdistan’ diye söz ediyor.

Cumhur İttifakı’nın seçim beyannamesinde ise şöyle deniliyor: ‘Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma azmi ile millî ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir.’ Altına imzamı atar, yoluma devam ederim.”

14 Mayıs seçimlerinin kimler arasında geçeceği ancak bu kadar net anlatılabilirdi. Tablo net olunca da altına imza atmak da seçimde iç huzuruyla oy kullanmak da çok kolay…

Günün sözü

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Gözümüze takılanlar…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;