DÜNYA

Abdurrahman Dilipak : Gelecek günler, geçen günleri aratabilir

Tarih
07 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Dilipak

Siz daha ne gördünüz ki, “Tanrıyı kıyamete zorlayanlar” ya da Melheme-i Kübra’ya hazırlananlar bölgede yaşayanların üçte ikisinin öleceği bir savaşa hazırlanıyorlar.. 

Bölgede Yahudi bırakmayacaklar.. Iran, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan cehenneme çevrilecek. Yemen, Umman’da taş üstünde taş kalmayacak. Körfezden bir duman yükselecek. Kâbe ve Mescid-i Aksa yıkılacak.

Bu konuda o kadar çok şey yazılıp çiziliyor ki, sapla saman birbirine karışmış durumda.. Herkes, bazı Müslümanı, bazı Yahudisi, bazı Hristiyanı bu cehenneme odun taşımaya devam ediyor.. Sadece bu üç grup değil, grupların kendi içinde çatışması söz konusu.

Al sana Sufi, Selefi ve Şii’sinin Suriye’deki halleri.

Hele bir Mehdi gelsin, görürüz..

Mehdi hidayete erdirecekmiş. Babanız peygamber olsa gelse, sizi hidayete erdiremez. Hadi Allah’tır, Kur’an- Kerim’dir. İman ederseniz.. Yoksa peygamberlerin de böyle bir gücü yok. Onlar sadece kurtuluşa, Allah’a, resulüne, kitaba çağırırlar.

Düşünün bir Mehdi geldi ve dedi ki “Fırka-i Naciye Ehl-i Sünnet’tir. Diğerleri batıl.” Tasavvuf ehlinden biri mesela, ne Şii kabul eder bunu, ne Selefi.. O Mehdi’yi de yaşatmak istemez Şiiler.. Ve tabi ona tabi olanları.. Savaş çıkar.

Mehdi konusu Şia’da iman konusu. Gelecek kişi de belli, kayıp imam. Yani gelince diyecek ki “Tek İslam vardır. O da Şia, Ehl-i Beyt taraftarlığı, ötekiler batıldır, sapmadır. Fırka-i Naciye, Şia’dır”. Sünni kardeşler bunu kabul edecek misiniz? Selefiler bunu kabul edecek mi?

Siz daha ne gördünüz ki. Savaş mı gördünüz, terör mü gördünüz.

Ha, bu arada ABD, İsrail, İngiltere kripto bir mehdiyi piyasaya sürerse ne yapacaksınız.. Zaten İngilizlerin hilafeti buzdolabına kaldırtmasının sebebi buydu. O zaman Şerif Hüseyin’i Halife ilan etmek istiyorlardı. Vahdeddin, hilafeti devretmeyince bu proje başarılı olmadı. Hilafet sorununu çözselerdi, ardından Mehdilik konusu gündeme gelecekti.

Ahmed-i Necat’a göre Mehdi geldi, yani zuhur etti, beklenen ilanı. Suriye’deki İran’ın varlığı biraz da bu teoloji ile ilgili. Şam, Kudüs, Mekke ve İstanbul koridoru bu açıdan önemli. Bir de kıyamet savaşının gerçekleşeceği coğrafyada şimdiden varolmak istiyorlar..

Misbah Yazdi, Ahmed-i Necat’ın arkasındaki isim. 1953 yılında kurulan, Hüccetiye tarikatına göre Mehdi’nin zuhuru gerçekleşti, ilanı için şartların olgunlaşması bekleniyor. Bu da kıyamet savaşları için bu konuya iman edenlerin hazırlık yapmalarına sebep oluyor. Biz savaş ya da terörden bahsederken aslında birileri kıyamet savaşına hazırlanıyor. Cihad ediyor ve şehadete hazırlanıyor. Mehdi’ye asker olacak ve cennete ulaşacak. Bu bildik terör teorilerinden hiç birine uymaz..

Bu sadece bu bölgeyi ilgilendiren bir konu değil. Amerikalı evangelistler, Yahudiler, Farisiler hepsi bu senaryoda bir yere oturuyor..

Eğer korkulan olur ve bu çatışma kutsal mekânlara sıçrayacak olursa bunun faturası çok ağır olur. Filistin topraklarında Yahudi kalmaz mesela. İsrail, Şii tehdidine karşı DAEŞ’in dengeleyici olduğunu düşünse de, bu çatışmalar, Suriye’deki belirsizliklerden beslenerek büyümeye devam edecek olursa, kimse geleceğinden emin olamaz..

Müslümanlar kendi içlerinde İran Şia’sını, Suudi Vehhabi’liğini, Türkiye’deki radikal hareketleri kontrol altına alması gerek. Kesinlikle bir an evvel Suriye ve Mısır’daki diktatörlüklerin tasfiye edilmesi gerek. Aynı şekilde kangren hale gelen Afganistan’daki trajedinin sona erdirilmesi gerek.

Bu anlamda İslam barış gücünün bir an evvel kurulması gerek. Suriye ve Afganistan’da olduğu gibi, bölgeye ne kadar çok batılı ülke girerse, kendi topraklarında, güvenlikleri açısından o kadar büyük risk oluştururlar..

İslam topraklarındaki yabancılar gitmeli, İslam ülkelerinin başındaki kukla yöneticiler geri çekilmeli. Yoksa İslam dünyasındaki bu kan ve gözyaşı tüm dünyayı boğar.. İsrail diye bir şey kalmaz.. Neyi korumayı düşünüyorsanız onu kaybedersiniz..

Sadece sonuca bakarak gerçeği anlayamazsınız. Sorun daha derin ve can alıcı.. Bu yaşananlar daha bu işin ilk evreleri.. Yarın çok geç olabilir.. Ve herkes çok ağır bir bedel ödeyebilir.

Bu cinayetlere destek verenler, yangına körükle giden hainler cezalandırılmalı, susturulmalı. Kimse bunlara destek vermemeli. Batılılar Paralel, PKK, PYD’ye verdikleri destekten vazgeçmeli. Batılılar çifte standarttan vazgeçmeli.. F. Erdal, Sisi, PKK, PYD, Paralel yapıya arka çıkarak, destek vererek bir yere gidemezsiniz..

Bu ateş herkesi yakar.. Yarın söndürmek isteseniz de söndüremeyebilirsiniz.. İş işten geçmiş olabilir.. Karga besleyenler besledikleri kargaların kurbanı olabilirler..

Selam ve dua ile..


YeniAkit
7 Temmuz 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;