POLEMİK

Burhan Kuzu’dan Zindaşti açıklaması

Tarih
12 Şubat 2020
İzlenme
Kişi

AK Partili eski milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, son günlerde hakkında ortaya atılan Zindaşti iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Tahliye edildikten sonra kayıplara karışan İranlı Naci Şerifi Zindaşti için Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakim ve savcıların ifadeleri alındı. Bazı hakimlerin ifadelerinde, AK Partili Burhan Kuzu'nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olduğu dönemde Zindaşti'nin tahliyesi için kendilerini birçok kez aradığını söyledikleri iddia edildi. Kuzu'nun aradığı bir hakime, “Zindaşti'nin tahliyesinin Türkiye-İran ilişkileri için yararlı olabileceğini” söylediği öne sürülmüştü.

zindaşti ile ilgili görsel sonucuBurhan Kuzu’dan Zindaşti açıklaması

Prof. Dr. Burhan Kuzu, Zindaşti meselesine dair açıklama yaptı. Twitter hesabından iki paylaşım yapan Kuzu, şunları söyledi:

Zindaşti meselesi ile çok uzun zaman önce bir açıklama yapmıştım. Bir anayasa profesörü olarak, hayatım boyunca yargı bağımsızlığını savundum ve siyasi görevlerimde önemli katkılar yaptım. Yargı mensuplarımıza baskı yapmadım. Esasen benim hukuk anlayışıma asla uygun değildir.

İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş, sizin yaptığınızın adı gazetecilik değil tetikçiliktir. Zindaşti konusu, şahsıma karşı yürütülen ve AK Parti’ye zarar vermek istenen bir FETÖ kumpasıdır. Hiçbir hakimi arayıp baskı kurmadım. Ortada bir mahkeme kararı mı var? Yargısız infaz yapmayın.” (YeniAkit)zindaşti ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;