SİYASET

Yusuf Kaplan : FETÖ zihniyeti’yle mücadele etmeden FETÖ’yle mücadele edilemez!

Tarih
13 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Yusuf Kaplan
 FETÖ kadar tehlikeli, başka bir olgu zuhur etmeye başladı: FETÖ zihniyeti bu.


FETÖ'yle etkin bir şekilde mücadele edebilmenin önündeki en büyük engel, işte bu FETÖ zihniyeti.

FETÖ zihniyeti, her yere sirayet ediyor... Sirayet ettiği her yeri çölleştiriyor, kurutuyor, ruhsuzlaştırıyor...

FETÖ zihniyeti, FETÖyle mücadelenin önünü tıkıyor.

Artık şunu görelim: FETÖ'yle mücadele etmenin en etkili yolu, FETÖ zihniyetiyle mücadele etmekten geçiyor.

FETÖ ZİHNİYETİ NEDİR?

FETÖ zihniyeti ne, peki?

Özlü bir şekilde, tek bir kelimeyle tarif etmek gerekirse, FETÖ zihniyeti, Makyavelizmdir.

Makyavelizmin tek kutsalı vardır: Çıkar.

Makyavelizmin tek yöntemi vardır: Çıkarı koruyabilmek için her yolun, her aracın meşrû görülmesi.

Makyavelizmin tek sonucu vardır: Kişinin çıkarından başka kutsal tanımaması, bütün kutsallarını yitirmesi.

Daha da vahimi, çıkarperestliğin yani FETÖ zihniyetinin normalleşmesi...

FETÖ ZİHNİYETİ: MÜNAFIK TİPİ

FETÖ zihniyeti nasıl işliyor peki?

FETÖ zihniyetiyle hareket eden kişiler, her renge, her şekle, her kalıba girebiliyorlar kolayca... Kendilerini gizlemesini çok iyi biliyorlar...

Kolaylıkla karaktersizleşebiliyorlar...

Nifak tohumları ekmekten hiç çekinmiyorlar...

Fitne-fesat çıkarmak, her tür provokasyona başvurmak, çıkarlarını zedeleyeceği düşünülen herkesi fişlemek, şişlemek, tekmelemek, kumpas kurmak, yalan söylemek, iftira atmak, çamur atmak, kaset, şantaj, montaj gibi yöntemlerle en aşağılık karakter suikastları gerçekleştirmek, önlerinde engel olarak gördükleri herkesi linç etmek...

O yüzden FETÖ zihniyetiyle hareket eden kişiler, önlerine çıkan herkesi silindir gibi ezip geçmekte hiç bir şekilde tereddüt göstermiyorlar.

Tam bir münafık tipiyle karşı karşıyayız, anlayacağınız...

FETÖ'YLE MÜCADELENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL: FETÖ ZİHNİYETİ

FETÖ zihniyetiyle hareket eden kişiler, tastamam Yahudi psikolojisiyle hareket ederler, her şeyden önce, kraldan çok kralcı geçinirler...

Amaçları, gücü ele geçirmektir. Gücü kutsarlar.

Güç derken sadece siyasî güçten sözetmiyorum burada. Her tür gücükastediyorum. Özellikle de maddî gücü: Amaçlarına ulaşmak için masa'yı, kasa'yı ve nisa'yı ürpertici şekillerde kullanmaktan çekinmezler.

FETÖ zihniyetiyle hareket eden kişiler, gücü ele geçirince de, herkesi kendi güçlerine boyun eğdirirler ve güçlerine boyun eğmeyen herkese kan kustururlar.

Sözün özü: FETÖ zihniyetiyle hareket eden kişiler, çıkarlarını pekiştirmek, güçlerini korumak için her tür gayr-ı meşrû yola başvurmakta hiç bir sakınca görmezler!

FETÖYLE MÜCADELE ETMENİN EN ETKİLİ YOLU, FETÖ ZİHNİYETİYLE MÜCADELE ETMEK!

FETÖ, cemaat olamaz. Bir cemaat aslâ makyavelist / çıkarperest yollara başvuramaz.

Bir cemaat, aslâ aracı, amacın önüne geçiremez. Başka bir ifadeyle, “hedefe varmak için her yol mübahtır” ilkesizliğini aslâ ilke edinemez. Hedefe varmak için araçları amaçların önüne geçirenler, araçların ve bu araçları da, kendilerini de tepe tepe kullanan şer-şirret güçlerin kölelerine dönüşürler sonunda...

Oysa biz zaferle değil, seferle emrolunduk...

FETÖ, bu toplumu ayakta tutan, birbirine bağlayan bütün kutsallarımızı, kurucu kavramlarımızı yerle bir etti.

FETÖ, cemaat, hizmet, yardımseverlik, kardeşlik, dürüstlük, adalet, asalet, izzet, şahsiyet gibi kurucu kilit kavramlarımızı, toplumda güveni, huzuru, kardeşliği tesis eden ve teminat altına alan temel ahlâk ilkelerimizi delik deşik etti.

Bir toplumu ayakta tutan, birbirine kopmaz bir şekilde bağlayan kilit ahlâk ilkeleri yerle bir olduğu zaman, o toplumda güven sarsılır, adalet sarsılır, kutsallar aşınır, bütün bağlar kopar, toplum toplum olma özelliklerini, ilkelerini, dayanaklarını yitirir ve biter...

FETÖ'yle etkin bir şekilde mücadele edebilmenin tek yolu var: Makyavelizmi, çıkarperestliği kutsayan FETÖ zihniyetiyle mücadele etmek.

Bunun yolu da, adaleti, ahlâkı, güveni, farklılıklara saygıyı, dolayısıyla temel ahlâk ilkelerini yeniden tesis etmekten geçer.

Ahlâkı, adaleti, güveni, farklılıklara saygıyı tesis edebilmenin yolu ise, kul hakkına, helal-haram ölçülerine hakkıyla riayet etmektir.

Müslüman bir toplumda âhiret inancını, yapıp-ettiklerimizden sorguya çekileceğimiz muhkem inancını sarsılmaz bir şekilde tesis etmeden bunların hiç birini hakkıyla hayata geçiremeyiz.

Adalet anıtı Hz. Ömer (r.a.) bu konuda ölçüyü çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuş: “İnsanların en kötüsü, âhiretini dünyası için satandır. Daha da kötüsü âhiretini başkalarının dünyası için satandır.”

*

Sözün özü: FETÖ zihniyetiyle etkin bir şekilde mücadele edilmeden, FETÖ'yle mücadele edilemez. Vesselâm.

Yenişafak
12 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • fuat kadıoğlu

    13 Mayıs 2017 11:29
    0 0
    herkes kendi cemaat,tarikat veya kültür ortamının 'aidiyetlerini makul olan olarak pazarlamanın peşinde.'Hakem olsun diye Allah'ın kitabına çağırıldıklarında yüz çevirip dönüp gidenler '(Al-ı imran 23 ) kimler oluyor acaba ? Kur'an hakem olarak otorite makamına oturtulmadığı sürece sorunlarımızın bitmesi mümkün değildir.
  • fuat kadıoğlu

    13 Mayıs 2017 08:30
    0 0
    Fetö nün cemaat olamayacağı doğru da Yusuf beyin zaman zaman boy gösterdiği semerkand tv nin bağlı olduğu ve semerkand isimli ürünleriyle piyasadan pay almaya çalışan 'günah çıkartmaya' giden zavallıları nefis terbiyesi aldatmacasıyla tarlalarda çalıştıran menzil cemaati veya sabahtan akşama kadar beş para etmez kitapları içlerinde
  • fuat kadıoğlu

    13 Mayıs 2017 08:28
    0 0
    büyük ilim var sloganıyla pazarlayan,ölümden başka her şeye iyi geldiği şeklinde yalan bir hadisi kullanarak milleti çörek otu yağı manyağına çeviren, Mahmut Efendi,Cüppeli Ahmet hastalıktan sürünürken hitap ettikleri kitlelerin beyinlerini 'bu yağın madem böyle bir faydası var.bu zatlar neden hastalıktan sürünüyor 'şeklindeki basit bir soruyu soramayacak şekilde tahrip eden ismailağa cema atimi ideal cemaat ? cemaatlerin en temel benzerliği sorgulamayan insan talebidir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;