GÜNCEL

Yusuf Kaplan : 1400 yıllık birikim “uydurulmuş din”, oryantalistlerin fikirleri “indirilmiş din”, öyle mi?

Tarih
12 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Yusuf Kaplan

Batılılar, diğer dinleri dönüştürdüler ama İslâm’ı dönüştüremediler. 

O yüzden icat ettikleri sömürge aydını tiplerle İslâm’ı içerden dönüştürme projesini devreye girdirdiler.

Hedef: Peygamber'siz İslâm projesi!

Bu sömürge aydını tipler, 1400 yıllık devâsâ ilim, irfan ve hikmet birikimini “uydurulmuş din” diye yaftalıyor, oryantalistlerin fikirlerine dayalı olarak icat ettikleri din anlayışlarını da “indirilmiş din” diye satıyorlar!

Saçmalığın dikalası ve sığlığın dibi bu!

Ürkütücü olan, oryantalistlerin taşeronluğunu yapan sömürge aydını tiplerin sığ fikirlerinin alıcılarının olması!

BATI UYGARLIĞI: TANRI’YA, HAKİKATE, TABİATA VE İNSANLIĞA SALDIRI

Önce şunu bileceksiniz: Batı uygarlığı, Tanrı’ya, hakikate ve tabiata saldırıdır. Bu nedenle, bütün insanlığa saldırıya dönüştü kaçınılmaz olarak…

O yüzden bütün dünya fiilen sömürgeleştirildi, bütün medeniyetlerin ya kökü kökü kazındı ya da fosilleştirildi ve tarih dışına itildi…

Gelinen postmodern süreçte, Tanrı fikri de, hakikat fikri de yok edildi… 

Sonuçta, dünya, bir yandan izâfîleşme ve nihilizm çukurunasürüklenirken, öte yandan da Batılılar dünyaya orman kanunlarıyla çeki düzen vermek, bu felsefî tıkanmayı güç gösterisiyle örtmek, Batı uygarlığının felsefî olarak ölümünü örtbas etmek için “canavarlar”, “ötekiler” icat etmek için yoğun çaba sarfediyorlar…

ÖNCE FİÎLÎ İŞGAL… ŞİMDİ DE ZİHNÎ İŞGAL DEVREDE…

Bütün bu saldırılardan en büyüğü İslâm dünyasına yapılan saldırılar… Bu saldırlar iki şekilde sürdürülüyor hâlâ:

Birincisi, dün fiilen İslâm coğrafyasını işgal etmişler, İslâm medeniyetini tarihten silmişlerdi.

İkincisi de, bugün, işgal zihnî işgal olarak sürüyor… Özellikle de, aydınların, okumuş-yazmışların zihinleri işgal altında…

Batı’dan gelen çok yönlü saldırı sonrasında gökkubbemiz çöktü; İslâm medeniyeti tarihten çekildi: Müslümanca duyma ve düşünme melekelerimizi de, Müslümanca yaşama zeminlerimizi de yitirdik… Batı uygarlığından gelen bu çifte saldırı (hem fiîlî işgal hem de zihnî işgal) bizi, çürütücü, ürpertici bir aşağılık kompleksinin eşiğine sürüklüyor; özellikle de, İslâm dünyasının zihnî sömürge yaşayan entelijansiyasını.

İKİ TÜR SÖMÜRGE AYDINI TİPİ

Sonuçta iki tür sömürge aydını türedi İslâm dünyasında, münhasıran da Türkiye’de.

Birincisi, metamorfoz yiyen, kendini de, Batı’yı da tanıma melekelerini yitiren, kendinden nefret eden, Batı’ya platonik aşk ilan eden, celladına âşık tasmalı çekirge tipi: Seküler entelijansiya bu.

İkincisi de, yine kendini de, Batı’yı da tanımaktan âciz, görünüşte yerli ama gerçekte kendi sorunlarına bile Batılı perspektiflerle bakan, yaşadığımız ontolojik yok oluş sorununda bile, çıkış yollarını Batılı yaklaşımlarda arayan sözümona yerli entelijansiya tipi.

Bu sözümona yerli entelijansiya tipi, oryantalistlerin projelerini ve çözüm önerilerini, bizim karşı karşıya kaldığımız temel sorunlarımızı hâl yoluna koymamızda yegâne çıkış yolu olarak sunabiliyor bu ülkede!

İnanılır gibi değil ama gerçek bu.

Meselâ bizim İmam-ı Azam, Gazâlî, Râzîler, Cürcânîler, Rabbânîlerin onca çileyle ortaya koydukları 1400 yıllık devâsâ İslâm ilim, irfan ve hikmet birikimimizi “uydurulmuş din” olarak yaftalıyor ve Batı düşüncesinde hem hiç bir karşılığı, yeri ve değeri olmayan hem de açıkça İslâm’ı fosilleştirmek ve içerden çökertmek için proje olarak icat edilen oryantalistlerin üçüncü sınıf İslâm kavrayışlarını ve yorumlarını “indirilmiş din” diye satabiliyorlar. Daha da vahimi de, bunların alıcıları var!

ZİHNİ ÇAĞDAŞ HURAFELER ÇÖPLÜĞÜNE DÖNENLER BİZE BİR ŞEY SÖYLEYEMEZLER!

Önceki yazımda da söyledim: Bizim kaynaklarımızda sorun yok; sorun bizde, bizim kafamızda; bizim kaynaklarımızla ve dünyayla ilişkilerimizde sorun var: Kafamız çok karışık: Çağdaş hurafeler çöplüğüne dönüşmüş durumda kafamız. Ama bunun farkında bile değiliz hâlâ!

O yüzden, kim ki, İslâm’ın kaynakları sorunlu, bu kaynakların sorgulanması gerekir, diyorsa, bilin ki, o kişinin kafası sorunlu ve aslında kendinden sözediyor, demektir; bu kişinin sorgulanması gerekir.

Sözün özü: Zihni çağdaş hurafeler çöplüğüne dönenler, bize, önümüzü, zihnimizi ve ufkumuzu açacak bir şey söyleyemezler! 

“Akıl, akıl” diyerek, “aklınızı kullanın” diyerek önüne gelene saldıran ama başkalarının, oryantalistlerin akıllarıyla hareket eden bu kişilerin ne denli sığ oldukları, oryantalistlerin gönüllü acentalığını yaptıkları anlaşılacak ama bu süreçte çok berbat bir tahribat yapıyorlar…

Allah akıl, fikir ihsan etsin diyorum, sadece. 

Vesselâm.

Yenişafak
12 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Osman Emral

    14 Ağustos 2017 11:08
    0 0
    Bu konu taktir edilmelidir ki burada tartışılacak kadar da basit ve kısa değil ancak; Sonuç olarak söylemeliyim ki aramızda "Hüküm verici olarak Allah yeter"
  • Osman Emral

    14 Ağustos 2017 11:05
    465 0
    Evet 1438 yıllık bir birikimden bahsediyorsunuz ama temeli ne. Zenginlik helal kazançla da olur haram kazançla da. Peki bu bahsettiğiniz birikimin temeli Kur'an ve Resulullah mı. Katiyetle hayır. Çünkü size kaynak Kur'an denince ödünüz kopuyor. Hadislerde söyle şöyle deniyor diye. Halbu ki Cenab-ı Allah Kur'an da atalarına atıfta bulunanlara "onlar yanlış söz söylüyor olsalar da mı"diye der.Peki Kur'an yanlış olamayacağına göre ve hadis le de ters olduğuna göre bu hadis'e nasıl itibar edeceğiz.
  • Osman Emral

    14 Ağustos 2017 10:56
    2 2
    Yusuf Kaplan bey Allah aşkına anlayarak, düşünerek biraz Kur'an oku ki böyle kof yazılar yazma. Siz böyle yazılar yazarsanız Cübbeli şarlatanından ne farkınız kalır. Ve korkarım münevver geçinenlerimiz bile böyle akıl ve Kur'an dışı sapkınlıklara itibar ederse yarın bir gün FETÖ den daha büyük bir bela ile karşılaşacağız. Bu gün devleti, aynı FETÖ de olduğu gibi başka sapkın akımlar ele geçiriyor Ve siz bunlara bırakın ses çıkarmayı destek oluyorsunuz
  • Osman Emral

    14 Ağustos 2017 10:49
    1 0
    Dünyada hangi oryantalist böyle bir şey söylemiş. Akıl alır gibi değil. Bir tarafta Allah, Kur'an, Peygamber diyen bir zümre var.Fakat bunlar oryantalist oluyorlar,bir tarafta ise hadis(Gerçekte Kur'an a uygun Resullullah'ın sözlerini tenzih ederim) şeyh,gavs ,mehdi gibi Kur'an dışılıkları önceleyen hatta Kur'an ın önüne geçiren Kur'an ın ifadesi ile sapkın bir zümre ki güya onlar gerçek Müslümanlar oluyor. Yahu sizin hiç aklınız yok mu.
  • Osman Emral

    14 Ağustos 2017 10:40
    1 1
    Sn Kadıoğlu ve Kocausta Allah her ikinizden de razı olsun. Her ne kadar konu ifade ettiğiniz gerçeklerle sınırlı değilse de bence yeterli. Ama anlamayan anlamıyor işte. Hani başların ayak, ayakların baş olduğu dönemdemiyiz diye soruyorum bazen. Ben bu kerameti kendinden menkul Yusuf Kaplan denen şahsın ne kadar boş olduğunu düşünür dururdum da bu denli kof olduğunu doğrusu bilmiyordum.Ne zamandır İslam'ın temel kaynağı Kur2an dır diyenler oryantalist oldu
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 16:45
    1 1
    Nihal kardeşim ! slogan tarzı sözleriniz hiç hoş olmamış.Slogan maçlarda atılır.Dinden bahsedilirken delille konuşulur.Ben bir çok ayetten bahsettim.Siz ne yaptınız ? işporta kıvamında ucuz suçlamalar yönelttiniz.Yusuf beye "devam et Türkiye arkanızda" derken bütün Türkiye vatandaşlarından vekalet mi aldınız ? Bence kendinizi biraz yetiştirirseniz ülkemize daha faydalı olursunuz.Allah yardımcımız olsun.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:40
    0 2
    Sen bunlara kafa yorman gerekiyor sayın kaplan.Elin oğlu bizi eski vesayet sistemine sokmaya çalışıyor sende bu söylemlerinle buna bilerek veya bilmeyerek yardım ediyorsun.Çünkü makalende uydurulmuş dini benimsemeyen müslümanları ötekileştiriyorsun yapıyorsun.Bu eleştirinle bir bakıma abd nin ekmeğine yağ sürmüş oluyorsun.Çünkü zaten abd nin yapmak istediği de uydurulmuş din temsilcilerini öne çıkararak ülkede karışıklık çıkarıp sonra laiklere destek vererek belki baskın bir darbe yaptıracaktır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:36
    1 1
    Bu projelerden biriside Türkiyede feto gülen cemaati kadar yaygın olan bir cemaati kafalayıp onların RTE a destek vermelerini engellemektir.CB nımızın tek başına iktidara gelmesi birbirini pek sevmeyen cemaatlerin oy vermesiyledir tabii kararsızlardan gelen oylarıda yabana atmamak gerekiyor.işte abd nin bu cemaatlerin oylarını bölmeyi amaçlayan planları var.Yani bunu başarırlarsa o zaman RTE nin 2019 da CB nı olma olasılığı tehlikeye girer.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:35
    1 1
    İslam dünyasına kumpasları oyunları tezgahları kuran bu iki ülkedir.Önceleri ingilizler baskınken sonraları 2.dünya savaşından sonra abdliler devam ettirmiş ingilizlerde etkisi 18.19.yüzyıllardan az olsada devam etmektedir.Tabii bunlarda siyonist amaçlarda güdülmektedir.Tabii sadece siyonist amaçlarla da bu iki devletin yaptıkları açıklanamaz.Buda bir etkendir.Şu anda abd var gücüyle Türkiyeyi tekrar vesayet sistemine döndürmek için çeşitli planlar projeler uygulamaktadır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:34
    1 1
    Batının plan ve projelerini en iyi anlayan kimseler indirilmiş dine inanan kimselerdir yoksa uydurulmuş dine inananlar her zaman batının oyuncağı olmuşlar ve olmayada devam ediyorlar.Sende onlardan birisisin herhalde daha kendinin bile farkında değilsin.Batı dediğimiz aslında sadece ingiliz ve abd lilerdir.Diğerlerinin fazla etkisi söz konusu değildir.İslam dünyası sadece bu iki ülkeden çok çekmiştir ve halada çekmektedir.İ
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:33
    2 1
    Uydurulmuş dinin temsilcisi cübbeli buna kafayı yormuyorda Sayın Mehmet Görmez için diyanete bundan daha tehlikelisi gelmemiştir diye açıklama yapıyor.İşte sayın Kaplan senin uydurulmuş dinin temsilcileri batıya karşı durmak için herhangi bir planları projeleri akılları yok.O zaman batıya nasıl karşılık vereceksin söylermisin.Sen anca Kur'ana yönelmiş müslümanlara çemkirip duruyorsun,itibarsızlaştırmaya çalışıyorsun
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:32
    0 1
    Batılılar islam dünyasını sömürmek için bu senin bahsettiğin 1400 yıllık uydurulmuş din birikimlerinden istifade ederek her türlü plan ve proje hazırlıyorlar ve uyguluyorlar.Sen bu zamana kadar hiç karşılık verebiliyormusun islam dünyası olarak.YOK.Abd bizi tekrar müstemleke devlet yapmak için akla gelmedik planlar projeler hazılıyor ve uyguluyor.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:32
    0 1
    Kendin islam dünyası olarak bakalım islamı ne derece iyi biliyorsun.Daha Kur'anı doğru dürüst anlamamışsın bir de batılıları islam dünyasını durmadan karıştırmakla suçluyorsun.Batılılar kendi çıkarlarına göre doğru olanı yapıyorlar.Ya biz sözde islam ümmeti ne yapıyoruz.Yani dinimizi bu yüzyıllardır uydurulmuş şeylerden öğrenip onları islam birikimi olarak kutsuyoruz.Ondan sonra islam bu birikimler değil islam Kur'andadır diyenlere çemkirip çemkirip duruyorsunuz.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:29
    0 1
    Yoksa onları kesin değiştirilemez naslar görürsek islamı yaşadığımız bildiğimiz söyleyemeyiz.Birde durmadan batılılar işte böyle yaptı batılılar bize şunları yaptı bunları yaptı deyip durmadan eleştiriyoruz.Kardeşim batılılar tabii ki yapacak adamlar çıkarlarını düşünerek bunları yapıyor.Yani kendine neden bir eleştirel bakmıyorsun.İslam dünyası neden batılıların yaptıklarına karşılık veremiyor.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:28
    0 1
    Zaten Resululah Muhammed dönemini saymaya gerek yok.Zira o dönem Kur'anın indirildiği ve islamın birebir yaşatıldığı bir dönemdi.İmdi Hz aliden sonra iktidarı kumpasla devralan muaviyeyle başlayan birikimden bahsediyorsan o birikim zaten gerçek islamın üzerini örmüştür.Bu uydurulmuş birikimleri Kur'ana yönelerek hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu bulabiliriz.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:27
    0 1
    Birde makalenin başlığına da bir eleştiri getirmek istiyorum.Bir kere 1400 yıllık birikim demekle acaba bilerek mi eksik söyledin yoksa bilmeyerek mi.Çünkü şu anda hicri 1438 yılındayız.Yani 38 yılı saymamışsın.Eğer bu 38 yılı Hz Aliyle biten 30 yıllık süreyi bu birikimden saymıyorsan bence iyi etmişsin.Zira dört halifede islamı Kur'ana dayalı olarak anlıyor ve anlatıyorlardı.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 14:27
    0 1
    Birde makalenin başlığına da bir eleştiri getirmek istiyorum.Bir kere 1400 yıllık birikim demekle acaba bilerek mi eksik söyledin yoksa bilmeyerek mi.Çünkü şu anda hicri 1438 yılındayız.Yani 38 yılı saymamışsın.Eğer bu 38 yılı Hz Aliyle biten 30 yıllık süreyi bu birikimden saymıyorsan bence iyi etmişsin.Zira dört halifede islamı Kur'ana dayalı olarak anlıyor ve anlatıyorlardı.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 13:19
    1 1
    sayın Nihal hanım sayın Yusuf Kaplan kardeşini fazla gaza getirme yoksa haydut devlet sözde müttefik abd ye savaş açmaya kalkar sonra yerinden yurdundan olursun ona göre.Ben mustafakocausta farklı biriyim ve kimsenin emrinde de değilim.Ben hür düşünceye sahip islamın tek kaynağı olan Kur'anı önemseyen tevhidi bir müslümanım peki siz kimsiniz.siz Kur'anı ne kadar önemsiyorsunuz.Mezhebinizi mi önemsiyorsunuz yoksa sadece İslamı mı ?
  • Nihal..

    13 Ağustos 2017 12:44
    2 1
    Bi fuat kadıoglu oluyorsun bi mustafakocausta kimsin sen.. hep aynı zırvalar ..laf kalabalığı..tek millet bir bayrak altında yüzyıllarca nasıl yaşanmış gel bi araştır bakalım temeli neye dayanıyormuş bu birlikteliğin ..bizi asla ayıramıyacaksın sen ve senin iplerini elinde tutanlar..millet artık kimin kim olduğunu biliyor..tarihi çoook iyi okuyor hamdolsun ! sayın Yusuf kaplan devam et kardeşim arkanda tüüm Türkiye yi bulacaksın
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 12:15
    0 1
    Şunu da söylemek istiyorum.Kur'anda bakara 285 den başka hiç bir ayet olmazsa sadece bakara 285.ayet olsa.Ve müslümanlar sadece bu ayetin gereklerini yapsa o ayet bile tek başına Allahın indinde her bir müslümanı kurtarır.işte Kur'ana böyle bakmamız lazım sayın Kaplan.Kur'an dışı uydurulmuş şeylere itibar etmemize hiç ama hiç gerek yoktur.Yoksa müslümanların sapması çoğalacaktır.Zaten yüzyıllardır öylede olmuştur ve bu sapma devam etmektedir
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:44
    0 1
    Bu uydurulmuş kadere iman anlayışında olanlar Allahın insana vermiş olduğu iradeyi inkar ediyorlar.Eğer hepimizin yapıp ettikleri daha önce Allah tarafından yazılmışsa o zaman Allah bize neden irade verdi ki.zaten yazılmış biz onu hayatımızda iradesiz biçimde uygulardık değil mi.İşte uydurulan bir din öğesi daha sana söyledim.Ama atalarımız ne demiş ve ne güzel demiş biliyormusun ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ sayın Kaplan
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:39
    0 1
    Buna sen ne diyorsun sayın Kaplan.İşte uydurulmuş dinden bir örnek daha sana göstermiş oldum.O kaderi inkar ediyor safsatasını yayanlar asıl Allahın dediklerini onlar inkar ediyorlardır bunu böyle bilesin.Allahın kitabı olan ve değiştirilmeden günümüze kadar gelen kitabı Kur'an bize yeter sayın Kaplan.Kaderi alın yazısı,Allahın her insanın yapıp ettikleri yazılmış kitabı olarak görenler Allahın dediklerini tam tersini düşünüp yayıyorlar.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:36
    0 1
    Bu ayette ayrıca imanın 5 esası da belirtilmiş Yusuf Kaplan kardeşim.Onlarda Allaha,meleklerine,kitaplarına,resullerine ve tekrar Allaha döneceğimize yani ahirete iman etmektir. Yani birilerinin uydurduğu gibi imanın kadere iman diye bir esası yoktur.Kader imanın esaslarından değildir ve Kur'anda ölçü manasında geçmektedir.İşte uydurulmuş dinde kader Allahın insanın yapıp edeceklerinin galu belada yazılmasıymış.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:33
    0 1
    Ayette peki müminler daha sonra ne diyor.Rabbimiz tüm bunları işittik duyduk ve bunlara kayıtsız şartsız itaat ediyoruz bizleri bağışla dönüşümüz yine sana olacaktır diyor.Yani biz müslümanlar Resulullah Muhammedi diğer resullerden ayırmamamız gerektiğini söylüyor.sen ise onu diğer resullerden ayırıp baş köşeye oturtuyorsun.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:28
    1 1
    Ayette Resullulah Muhammed kendine indirilene iman etmiş yani Kur'ana iman etmiş kendi sözlerine değil:peki müminler neye iman etmişler Allaha,onun meleklerine,kitaplarına ve resullerine iman etmişler.Peki müminler resuller arasında bir ayrım yapmışlar mı.Ayet müminlerin Allahın resulleri arasında bir ayrım yapmayacağını söylüyor.Sen ne diyorsun peygambersiz islam projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor diyorsun.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:21
    0 2
    "Resul rabbisinden kendisine ,indirilene iman etmiştir (inanmıştır) müminlerde Allaha,meleklerine,kitaplarına,resullerine iman ederler ve bu müminler Allahın resulleri arasında herhangi bir ayrım yapmazlar.onlar ey Rabbimiz (bunları) işittik ve itaat ettik,sadece senden bağışlanma diliyoruz dönüş yeri elbetteki sana olacaktır derler. Sırf bu ayet bile sadece Kur'ana yönelmemiz gerektiğini açık ve net biçimde ortaya koyuyor.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:20
    1 1
    Sayın Kaplan dinini Kur'andan öğren kardeşim.sen bırak o uydurulmuş mezhep rivayetlerini sen Allahın kitabı olan ve islamın yegane kaynağı Kur'ana bak ve Kur'anın dediği gibi ahmaklardan beyinsizlerden) olma.Yine bakara süresi 25 ayettede Allahu Teala benzer bir ayette şöyle söylemektedir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:06
    1 1
    Sırf bu ayet bile bir resulün diğer resullerin arasında öne çıkarılmasının doğru olmadığını göstermektedir.Biz Allaha ve Onun resullerine inanan müslümanlar Allahın hiç bir resulünü diğerlerinden ayrı kılıp onu yüceltemeyiz sayın Kaplan.Sen Kur'ana mı inanıyorsun yoksa yüzyıllar boyunca senin benim gibi insanların uydurduklarına mı?Sırf bu ayet bile Resulullah Muhammedin diğer resullerden üstün kılınamayacağını göstermektedir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 11:02
    1 1
    Yahu peygambersiz islam projesi demen kadar ahmakça bir ifade olamaz.sayın Kaplan sen önce bilimini konuşturmadan önce gitderinlemesine bir Kur'an öğren.Yahu Kur'anda nisa süresi 152.ayette diyor ki Allahu Teala; Allaha ve onun resullerine inananlara gelince , onlar (Allahın resullerinden herhangi birisi arasında ayrım yapmazlar.İşte bu resulleri arasında ayrım yapmayanlara (zamanı geldiğinde) ödüller,mükafatlar verilecektir.Allah çok bağışlayandır ve yegane merhamet sahibidir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:27
    1 1
    Senin islama dair yazılarına söylenecek o kadar söz var ki bun yeri ve zamanı değil.Ama son söz olarak sana şunu söyleyeyim sayın Kaplan kardeş.İSLAMIN TAMAMI KUR'ANDA YAZILIDIR.BİR MÜSLÜMAN KUR'ANDA YAZILI HÜKÜMLERİ HAYATINA TATBİK EDERSE İSLAMI YAŞAMIŞ OLUR.ALLAH BİZE SADECE KUR'ANDAN SORACAKTIR.BİR MÜSLÜMAN KUR'AN DIŞINDA BİR BAŞKA KAYNAKLA AMEL EDEMEZ.İKİ İKİ DAHA DÖRT EDER.ALLAH MÜSLÜMANLARIN HEPSİNE KUR'ANI DOSDOĞRU ANLAMAYI NASİP ETSİN.AMİN!
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:21
    1 1
    Mehdi şii mezhebinin akidesi haline gelmiş işin garip tarafıda kendisine ehli sünnet vel cemaat diyenler şiileri günahları kadar sevmemelerine rağmen Mehdinin geleceğine islamın mutlak bir nasıymış gibi inanmaktadırlar.Bunlar islam dinini geçmişte birileri tarafından uydurulmuş hadisler ve rivayetler üzerinden yaşadıklarını sanmaktadırlar.Sende bilip bilmeden cahilce bunları savunmaktasın sayın Kaplan.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:17
    1 1
    Mesela mehdi gelecek dünyaya adalet getirecek rivayeti işte zerdüştlükten alıntılayp islamın içine sokulduğu bir öğedir.Şimdi mehdiyle ilgili gerçeği araştırıp bulanlara ��oğunluğu oluşturan sözde müslümanlar çemkirip durmaktadırlar.Belki Diyanet işleri başkanı Mehmet Görmezin istifa ettirilmesi de bu mehdi meselesinin aslını söylediğinden dolayıdır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:17
    1 1
    İslam görünen uydurulmuş din öğeleri o kadar fazla ki içinden Resulullahın gerçekten söylediği sözleri bulmak bile zor olmaktadır.Ancak Kur'ana başvurarak tamam bu Resulullah tarafından sahabesine söylenmiş olabilir hükmüne varabiliyoruz.İranlılar islama girdikten sonra zerdüştlükten alıp islama o kadar öğe sokmuşlar ki bunu bulanları sözde müslümanlar afaroz etmektedir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:10
    1 1
    Yahudilerin kutsal sandıkları hristiyanların kutsal kaseleri var aynısı bizde kutsal emanetler olarak kutsal hırka yı şerifler,kutsal sakalı şerifler,kutsal saçışerifler,kutsal sidik i şerifler varoğlu var.Bunlar düpedüz Allaha şirktir.Şirte Allahın affetmediği tek günahtır (nisa 4 ve 116.ayetler).İşte bunlar uydurulmuş din öğeleridir.yani oryantalistlerbiz müslümanlardan önce bunu bulmuşlarsa bunlar oryantalistlerin nasıl fikri oluyormuş anlamadım.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:09
    1 1
    Uydurulmuş hadislere dayandırılmazsa bu gibi şeylere insanlar inanmayabilirler.İslam dünyası bugün hiç bir gücü bulunmamaktadır.Bir israille bile başedemeyecek durumdadır.Sadece arada bir israile kafa tutmaya çalışırlar o kadar.Sen bir kere yahudilerin uydurduğu bütün şeyleri alıp dininin içine boca etmişsin kardeşim sen nasıl israille başedeceksin.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:03
    1 1
    Şimdi cübbelinin bu dedikleri nasıl bir din oluyor Yusuf Kaplan söyle bakalım.Yani Kur'anda Allahu Teala ben size amellerinizden soracam diyor,cübbeli kendi tarikatının halidi kolundan olanların yattığı mezardaki 1 fersaha kadar olan uzaklıktaki herkes affedilir diyor.Sen bunları hiç düşünmediğin anlaşılıyor sayın kaplan.Bunun gibi nice uydurulmuş din öğretileri var.Ve bunlarda muhakkak uydurulmuş hadislere dayandırılmaktadır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 10:00
    1 1
    Seninde belki benimsediğin cübbeli ne diyordu bir konuşmasında bir yerdeki mezarda nakşibendi tarikatının halidi kolundan birisi yatıyorsa o mezarın heryönündeki 1 fersaha kadar olan herkes Allah tarafından affediliyormuş.1 fersah 8 km yapar.Yani o mezarda yatan katiller,tecavüzcüler,soyguncular bütün kötü insanlar Cübbeliye göre affedilirmiş.yeter ki o mezarda nakşibendi tarikatının halidi kolundan bir mürid olsun.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:56
    0 1
    Bu mistik şeyler nerede diyorsan bu tarikat denen tasavvuf denen yapılarda ve bunların oluşturduğu cemaatlerde mebzul miktarda bulunmaktadır.Halidi Bağdadi denen ingilizlerin desteklediği adam hindistana gidip mahayana budizminin kurallar bütününü islamın içine sokup sanki islamdanmış gibi talebelerine öğretmi ve bu talebeleri ortadoğuya salarak zaten periperişan olan islam dünyasını dahada perişan hale getirmiştir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:53
    0 1
    İşte o çemkirenlerden biriside sensin sayın Kaplan.Sen bir kere Kur'anı çok iyi biliyor musun ki durmadan az sayıdaki Kur'anı araştıran Resulullah dönemindeki indirilmiş dini günümüze taşımaya çalışanları böyle acımasızca eleştiriyorsun.Eğer Kur'anı bilmeyipte böyle çemkiriyorsan gerçekten sana yazıklar olsun diyorum.Şimdi bu uydurulmuş rivayetlere birde mistik şeyler ilave edilerek din tamamen tanınamaz hale getirilmiştir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:50
    0 1
    Bu uydurulmuş din lafına şiddetle karşı olan ve islam dünyasının çoğunluğunu oluşturan sözde müslümanlar bu mezheplerdeki oluşturulmuş kuralların kaçta kaçını yapmaktadır.Yani ben bu kuralları harfiyyen yapabilecek birini bilmiyorum olamazda.Bu uydurulmuş dinin gereklerini bile yapmayan sözde müslümanlar din sadece Kur'anda mevcuttur biz Kur'andan sorumluyuz diyen az sayıda islamı dert etmiş müslümanlara çemkirip durmaktadırlar.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:46
    0 1
    Biz müslümanlar sadece Kur'andan sorumluyuz.Kur'anda da bir müslüman için gerekli her şey mevcuttur.Yani en basitinden bilmem 54 farz namazın içindeki farzlar sünnetler vb gibi mezhep imamlarının görüşleridir.Diğer müslümanları bağlamaz.Onlar Kur'andan yola çıkarak bu görüşleri ortaya koymuşlardır.Ama bunları bugün hangi müslüman yapmaktadır ki belki sen bile bunu yapmıyorsundur sayın kaplan.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:43
    0 1
    Mezhepler suni oluşumlardır.İslamda herhangi bir değeri yoktur.İnsanlar bir mezhebe intisap etmek zorunda değillerdir.Bu mezhepler yüzünden çağlar boyunca müslümanlar birbirlerine düşman olup birbirlerini öldürmüşlerdir.Bu öldürmeler bugün bile devam etmektedir.Bu da göstermektedir ki mezhepler kesinlikle islam ümmeti için büyük bir fitnedir.İslamda o mezheplerde yazılı hükümlerin hiç birinin önemi yoktur.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:39
    0 1
    Taa emevilerden sonra Resululahtan yaklaşık 2 asır sonra insanlar tarafından oluşturulmuş mezhepler İslamın temeli olamazlar.O mezhepler sadece kurucularının kur'an hakkındaki fetvalarını yorumları fikirlerini içerir.Yoksa müslümanlar için bu fetvalar yorumlar fikirler mutlak naslar değillerdir.Çağlar boyunca değişik hal ve durumlarda bu fetvalar değişebilir.Mezhepler İslamın önüne asla geçemezler.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:35
    0 1
    Kişi istemezse ağzıyla kuş tutsa Kur'anı anlayamaz.Allah Kur'anı anlamaya gayret gösterenlere muhakkak yardım edecektir.Yeterki kişi Kur'anı anlamayı içten istesin.Kur'an din adamlarına inmemiştir.Kur'an bütün insanlara inmiştir.Kur'anı anlamaya çalışırken kişi hataya düşebilir ama Allah bunu affedecektir.Zira kişinin anlamaya çalıştığı Allahın indirmiş olduğu Kur'andır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:33
    0 1
    Sayın Kaplan islamın yegane kaynağı Kur'andır.Biz ne idiğü belirsiz olan hadis altındaki rivayetlere itibar edemeyiz.Allah bize sadece indirmiş olduğu Kur'andan soracak hadislerden değil.Onun için Kur'anı anlamaya gayret göstermeliyiz ve gayret gösterenleri de desteklemeliyiz.Kur'an herkes tarafından anlaşılacak kadar açık ve nettir yani mübindir.Kur'anı isterse herkes anlayabilir ama onu önce kişinin istemesi lazımdır.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 09:29
    0 1
    indirilmiş din, Resullullah'ın gece yürüyüşünü İsra suresinde hiç bir teferruata girmeden anlatmasına rağmen, uydurulmuş din,İsra suresinden önce nazil olmuş olan Necm Suresi'nin siyak ve sıbakına hiç bakılmayan ilk ayetlerini, İsra olayının ardından gerçekleştiğine inanılan ve içinde mitoloji denilebilecek unsurların olduğu Miraç geceleri mutlak kurtuluşun gerçekleşeceği geceler olarak ihya edilir.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:28
    0 1
    Batı oryantalistlerin araştırmalarından yola çıkarak islam toplumlarının zaafiyetlerini iyice öğrenip müslümanları birbirine kırdırmak için bunları uygulamaya koymuştur.Peki bizler ne yapıyoruz.Tabii ki kocaman bir hiç yapıyoruz.Bu yetmiyor Resulullahın dönemindeki islamı günümüze taşımaya çalışan gayret gösteren çok az olan islam bilim insanlarını oryantalistlerin fikirlerine kapıldı deyip onları itibarsızlaştırıyoruz.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:24
    0 1
    Şimdi müslümanların birbirlerini kırıp geçirmesi oryantalistlerin fikirlerinden dolayı mı ha? söyle bakalım.Öyle bol keseden atıp tutmayın.İslam dünyasında büyük bir sorun var ve bu sorunun kaynağını düşünmek gerekiyor.Yoksa böyle islam dünyası debelenip duracak.Bakın o oryantalistlerin araştırmalarını batılılar islam dünyasının sömürülmesinde çok iyi kullanıyorlar.bunu görmekten acizmisiniz kardeşim.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:21
    0 1
    Şimdi bir düşün yusuf kaplan kardeş günümüz müslüman ülkelerinin halini ne teknolojileri var ne bilimleri var ve islam dünyası dediğimiz adı var kendi yok dünya şu anda peri perişan durumda.Bir yanda petrol ve doğalgazdan dolayı aşırı bir şekilde zenginlik varken bir yanda sefalet almış başını gidiyor.Bu yetmiyormuş gibi bir de müslümanlar birbirlerini kırıp geçiriyor.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:18
    0 1
    Mesela Ebu hureyreyi iki defa hadis rivayet ettiği için kırbaçlattırmıştır.Keşke Hz Ebubekir ve Hz Ömer bu 500 hadisi imha etmeselerdi de bugün bu kadar uydurma hadisle uğraşmazdık.Müslümanların tüm zamanlarını bu hadisler ele geçirmiştir.Müslümanlar islama bulaştırılan bu uydurma rivayetlerle uğraşırken bilim ve teknolojide geri kalmışlardır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:15
    0 1
    Tabii Kur'andan uzaklaşırken bir yandan da Kur'anın yerini alacak rivayetler uydurmaya başlamışlardır.Hz Ebubekir ve Hz Ömer döneminde toplatılan hadislerin sayısı sadece 500 ken bu gün bu hadislerin sayısı 2.milyona ulaşmıştır.Bu 500 hadiste bile Hz Ömer çelişkiler görmüş ve bunların imha edilmesine karar vermiştir.Ayrıca hadis rivayet etmeyide yasaklamıştır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:12
    1 1
    İşte bu ayet müşrikler uydurdukları dinlerini Haşa Allaha öğretmeye kalktıklarını ve cevaplarınıda eksiksiz aldıklarını gösteren en önemli ayetlerden birisidir.bunun oryantalistlerin fikirleriyle ne alakası var.Bu tamamen Kur'anda geçmektedir.Sen bir felsefeciysen önce Kur'anı anlamaya çalış ondan sonra konuşmaya başla.Müslümanlar yüzyıllardır Kur'andan uzaklaşmışlardır.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 09:12
    1 1
    indirilmiş dinde "Gerçek şu ki,Allah katında yaratıkların en şerlisi aklını kullanmayan sağırlar ve dilsizlerdir."(Enfal-22) .....ve o (Allah) aklını kullanmayanları pisliğe mahkum eder...." ( yunus-100) buyurulmasına rağmen Uydurulmuş dinde insanları 'büyük din adamlarına' karşı nesneleştirmek için akla savaş açılmıştır.
  • mustafakocausta

    13 Ağustos 2017 09:10
    1 1
    Yahu yusuf kaplan kardeşim kim oryantalistlerin fikirleri indirilmiş din dedi sen nasıl bir filozofsun.Bir kere uydurulmuş din Kur'andaki Hucurat süresi 16 ayette geçmektedir."De ki siz Allaha kendi dininizi mi öğretmeye kalkıyorsunuz.Şu nu bilin ki Allah yeryüzünde ve göklerde ne varsa hepsini bilir zira Allah (sizin bilemeyeceğiniz ne varsa) her şeyi bilir."
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 09:01
    1 1
    İndirilmiş din, Resullullah'a; “Ben, bundan dolayı sizden hiçbir karşılık istemiyorum. Benim karşılığımı ancak âlemlerin Rabbi verecektir.(şuara-180)”dedirterek,karşılık beklememeyi din tebliğinde samimiliğin ölçüsü olarak bize aktarırken,uydurulmuş dinde, tomar tomar paralar karşılığında yıllarca sakız çiğnemenin orucu bozup bozmadığı anlatılır.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 08:46
    1 1
    uydurulmuş dinde "zuhuratta"Allah'la peygamberle görüşüldüğü,Allah'ın "büyük zatlara" tecelli edebileceği,ilhamla birşeyler bildirip,gavslara/kutuplara kainatı idare etme yetkisi verdiğine inanılır.Bunlara itiraz edenlere, bir takım batıni saçma sapan tevillerle"ders verilmeye " çalışılır.İndirilmiş dinde ise bu iddialara küfür denilir.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 08:19
    1 1
    İndirilen dinde "dinlerini parçalayarak guruplara ayırıp,her gurubun kendinde olanla övündükleri gibi olmayın" Rum-32 denilerek tefrikaya karşı uyarı yapılırken ,uydurulmuş dinde, takke rengi ve baş örtüsünün bağlanma şekline kadar farklılıklar yaratılarak ,Allah'ın ayetine muhalefet edilir.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 08:09
    1 1
    İndirilen dinde "şu bir gerçek ki biz bu Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık; yokmudur öğüt alan ?" ayeti kamer suresinde 4 defa tekrarlanmasına,Hud suresinin 1-2.ayetlerinde,Allah'tan başkasına kulluk etmememiz için Kur'an'ın ayetlerinin sağlamlaştırılarak ayrıntılı olarak açıklandığı bildirilmesine rağmen,uydurulan dinde "biz Kur'an'ı anlamayız" denilerek anlama işi 'büyük din adamlarına' bırakılır.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 07:15
    1 1
    İndirilen dinde "Allah'tan başkalarını sığınılacak otorite edinenlerin durumu,ördüğü ağı ev edinen dişi örümceğin durumuna benzer......" (ankebut-41) der,uydurulmuş dinde," şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" safsatası ileri sürülerek yığınla insan ciğeri beş para etmeyecek şeyhlere kul köle yapılır.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 07:03
    1 1
    İndirilen dinin kitabı Kur'an'da, en büyük ve affedilmeyecek günahın şirk olduğu defalarca belirtilmesine rağmen,uydurulmuş dinde "kabir azabının" en büyüğüne, üzerine idrar sıçratanların çarptırılacağına inanılır ve idrar sıçraması gibi küçük bir probleme en büyük cezanın verilmesinin Allah'ın adaletiyle bağdaşmayacağı zinhar düşünülmez/düşünülemez.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 06:50
    0 1
    indirilmiş dinde,esirlerin ya karşılıksız veya fidye karşılığında salıverilmesi (Muhammed-4) emredilirken uydurulmuş dinde ise "Mümin ve hür kadınları NİKAHLAMAYA güç YETİREMEYENLER ,hakimiyetiniz altında ki mümin kızları NİKAHLAYABİLİRLER......(Nisa -25) ayetindeki " hür kadınlarla evlenememe" şartı ve NİKAHLAMA ifadesi dikkate alınmayarak erkek esirler köleleştirilmiş kadın esirler ise cariyeleştirilerek nikahsız olarak ilişkiye girilmiştir.
  • fuat kadıoğlu

    13 Ağustos 2017 06:25
    0 1
    indirilen dinde beş vakit namazın Hud Suresinin 114.ayeti ile (Gündüzün iki bölümünde ve gecenin gündüze yakın ZAMANLARINDA o namazı kıl ) farz kılındığı gün gibi ortadayken uydurulmuş dinde miraç denilen kurgu esnasında farz kılındığına inanılır. (Arapçada çoğul en az üç olduğundan "ZAMANLARDA" İfadesi sabah,akşam yatsı vaktini,gündüzün iki bölümü de öğle ve ikindi vaktini karşılar )
  • Kaptan

    12 Ağustos 2017 23:13
    2 2
    Allah cc razı olsun . dostları bu dini bize ulaştıran değerli alimlerimiz torunu olarak sizleri kabul etsin çok yerinde anlamlı bir yazi
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 22:36
    1 2
    Biz müslümanlar ,karanlık ve fırtınalı denizlerde yolumuzu gösteren deniz feneri hükmünde ki Kur'an'ın ışığından mahrum kaldığımız için kayalıklara bindirdik ve parçalandık.Gemimizi yeniden inşa edip yol almaya başlayabileceğimiz zamanlarda,deniz fenerimizin ışığını örtmeye çalışanlara karşı korsan muamelesi yapmazsak bu geminin tekrar kayalıklara bindirip parçalanması kaçınılmazdır.
  • Fuat Kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 22:22
    1 1
    İndirilmiş dinde namaz kılmamanın dünyevi hiç bir cezası olmamasına rağmen,uydurulmuş dinde; Hanefi mezhebine göre,ölünceye kadar hapsedilmesi,diğer mezheplerde ise öldürülmesi gerektiği kabul edilir.(Aynı safta beraber namaz kıldığınız kişinin ölüm korkusuyla namaz kıldığını bir düşünün.)
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 22:14
    1 2
    İndirilmiş dinde "Kitaptan kendilerine bir pay verilmiş olanlara baksana;aralarında hakem olması için Allah'ın kitabına davet olunuyor da,bir kısmı yüz çevirip dönüp gidiyor" (Al-i İmran -23) diyerek ilahi kitabı hakem olarak kabul eder,uydurulmuş dinde hadisler Kur'an üzerinde belirleyicidir ve kur'an ayetlerini nesh edebilirler
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 22:07
    2 2
    İndirilen dinde;Hz.muhammed'e hiç bir mucize verilmediği (isra-59) buyrulmasına rağmen,uydurulmuş dinde binlerce mucize uydurulmuştur.
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 21:42
    1 2
    İndirilmiş dinde,zina eden erkeğe ve kadına 100 celde vurulması (nur-2) Zina eden Esirlere ise, hür olanlara uygulanan (elif lam takısıyla "o" cezanın ) yarısını uygulanması Nisa-25 emredilirken;uydurulmuş dinde taşlanarak öldürülür.(O ceza denildiğine göre önceden belirlenmiş ve yarısı uygulanabilecek bir ceza olmalı.Yani 100 celde,Peki ceza ölümse ölümün yarısı olur mu ?)
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 21:28
    1 2
    Anne karnındaki çocuğun hayatını koruma altına almış olan indirilmiş dinde, dinden dönenin dünyada ve ahirette yaptıklarının boşa gideceği ve cehennemlik oldukları (Bakara 217) beyan edilmiş olmasına rağmen Uydurulmuş dinde öldürülmeleri gerektiği kabul edilmiş (Dinde zorlamanın hiç bir çeşidinin olmadığını ve bunun ölüm korkusundan yaratacağı münafıklığı lütfen düşünün)
  • Kadir YAĞMUR

    12 Ağustos 2017 21:28
    2 1
    Bir tane örnek vereydiniz.atıp tutuyor ve bâskalarının ağzıyla konuşuyor yani boş konuşuyorsun. Bomboş bir yazı.
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 21:21
    2 2
    İndirilmiş dinde günde en az 17 defa ,Yalnız Allah'a kulluk edip yalnız ondan yardım isteyeceğimizi ( Fatiha suresi) deklere ederiz;uydurulmuş dinde,gavs ,kutup, şeyh,evliya herkesten yardım istenir.Sadece yetiş ya.........demeniz yeterlidir.
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 21:13
    1 1
    Uydurulmuş dinde ;Adet görmeyen kadınların iddet süresinden bahseden Talak Suresi'nin 4.ayetindeki "adet görmeyenler"ifadesi bir hastalıktan dolayı adet görmeyen kadın olarak anlaşılacağına,çocuk olarak kabul edilmiş, yetimlerin evlenme çağına gelmeleri ve kendilerinde bir rüşt görülmesi halinde mallarının kendilerine iade edilmesi (devamı sonraki yorumda)
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 21:11
    1 1
    istenen Nisa -6.ayetteki "evlenme çağı"kıstası dikkate alınmadığından fıkıh kitaplarının tamamında evlenme yaşının alt sınırı belirtilmemiştir.(lütfen araştırın) Eğer uydurulmuş dine inanıyorsanız,bu fıkhı bilen kişiler 1-2 yaşındaki çocuklarınız için dünürlüğe gelirse şaşırmayın. Yusuf Bey'in,islamın kurucu kaynakları diye savunduğu kitaplarda bunlar var işte.
  • fuat kadıoğlu

    12 Ağustos 2017 20:27
    1 1
    Afaki iddialarda bulunmak yerine,İndirilen dini savunanların,oryantalistlerle hangi konularda benzerlik gösterdiklerini ve Yusuf beyin mensubu olduğu din anlayışıyla çelişen noktaları ortaya konulsun ve Kur'an hakem olsun ! Rey ekolunun temsilicisi Ebu Hanife'ye Yönelik, Rivayet ehlinin temsilcisi Buhari'nin ne hakaretler yaptığını biraz araştıran herkes görecektir.Yusuf beyin İmam-ı Azam ile "i.Rabbani" yi beraber zikretmesi akla ziyan bir girişim.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;