GÜNCEL

Yılmaz Özdil : Zeytindalı

Tarih
23 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Yılmaz Özdil
 Afrin'e yürüdük.

“Savaş karşıtı” mesajlar atılıyor.
“İnsan hakları”ndan filan bahsediliyor.

*

Buseciğim lise öğrencisiydi, henüz 16 yaşındaydı, üniversite hayali kuruyordu, dersaneye gitmek üzere servise binmişti, Halkalı'da yol kenarına döşenen pusuya denk geldi, oracıkta can verdi… Bugünlerde “savaş karşıtı” açıklamalar yapan arkadaşların, o günlerde Buselerin “insan hakları”ndan bahsettiğini hiç görmedik maalesef.

*

Erenciğim lise öğrencisiydi, henüz 15 yaşındaydı, rüyaları bile bordo maviydi, kendisini hep Trabzonspor'un formasını giyerken düşlüyordu, Cudi dağında değil, Maçka'da uzun namlulu kalleş kurşunların hedefi oldu… Bugünlerde habire “hümanist” tweetler atan arkadaşların, o günlerde cep telefonlarının şarjı mı bitmişti?

*

Berkaycığım tıp öğrencisiydi, henüz 19 yaşındaydı, yüreğinin güzelliği yüzüne yansımıştı, pırıl pırıl gülümsüyordu, Beşiktaş stadının yanından dolmuşla geçerken kahpe saldırının kurbanı oldu… Bugünlerde “barış güvercini” oluveren arkadaşların, o günlerde Berkayların “yaşam hakkı”ndan bahsettiğini duyan oldu mu?

*

Elifciğim 9 yaşındaydı, Diyarbakır'da evinde oturuyordu, roket.
Viyancığım 5 yaşındaydı, Hakkari'de minibüsteydi, havan.
Mizginciğim, 8 aylık hamileydi, Batman'da yürüyordu, kurşun.
Ertancığım, 12 yaşındaydı, Ağrı'da çobandı, mayın.
Feyzacığım, 19 yaşındaydı, üniversite öğrencisiydi, evine gitmek için Kızılay'da otobüs durağında bekliyordu, bombalı araç.
Aybükeciğim, 22 yaşındaydı, Batman'da öğretmendi, Çalıkuşu'ydu, karne töreninden dönüyorlardı, Kalaşnikof.

*

Saymakla bitmez.

*

Pkk kadar kalleş bir örgütü, Pkk kadar çocuk öldüren bir örgütü, dünya tarihi görmemiştir.
Bakın, delikanlı gibi vuruşmak üzere Afrin'e yürüdük, Mehmetçik'in karşısına çıkmak yerine, ilk akıllarına gelen hamle, masum sivillerin üstüne füze fırlatmak oldu.

*

Evinde oturan kadınlara çocuklara füze fırlatmak insan hakkı mıdır?

*

Bu harekata “zeytindalı” adı verileceğine, zamanında yenen hurmaları hatırlatması için “hurmadalı” denseydi daha şık olurdu ama…
Akp'nin “yanlış” hükümet olması, bölücü zihniyeti “doğru” yapmaz.

*

Varsın iktidar bizden nefret etsin…
Vatan savunmasına muhalefet olmaz.

Sözcü
23 ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • habib uyar

    27 Ocak 2018 19:14
    0 0
    ikdidarı eleştirebilirsiz ama empeyalislerin ülkemize yönelik kuşatmasını görmenizde beklentilerimiz arasında saygılar..
  • nazan

    24 Ocak 2018 10:15
    3 0
    Bu adamı hiç sevmen ama Vatan için dik duruşu için teşekkürler
  • Okan

    23 Ocak 2018 17:58
    1 0
    Ya allah Aşkına Şu doğru Olan geçmiş Hükümetleri Bir Yazsaydında Biraz Gülseydik
  • Merhametsizler

    23 Ocak 2018 11:55
    2 0
    Ay Afedersiniz Muzunuzu Soyarakmi yersiniz yada Soyulmus bir sekilde de Tarifelrimizin Arasindadir Sen git Efendinede Söyle Muzlarimiz Simdik Dünya Gündemimde Kullanmasi Sagliniza fayda vericektir Saygilarimlar
  • As1

    23 Ocak 2018 10:11
    12 0
    Ne istersiniz anlam vermerkte zorluk cekiyorum ..Artik Bak sen ve senin anlicagin Dilden son defa yazayim .. Erdogandan Önce Türkiye Bir Sifirdi. Sifir, Abiyento ,Finito,Nix, Garip Borclu,Gudubet,icine Kapanik, Bir Hicti hic, Simdiki Türkiye Ise GÜMBÜR GÜMBÜR GÜMBÜR BÜYÜYEN CALISAN UGRASAN DIDINEN AKP NIN ESERI BASKOMUTAN ERDOGANIN ESERI OLAN TÜRKIYE VAR BUDA ZORUNUZA GIDIYOR Bakin Dingil sürüsü Bu Türkler ayaga kalkti Bunlari artik kimse tutamaz isine gelmiyorsa cek git LAGALIBE ILLALAH
  • Göktürkler

    23 Ocak 2018 09:52
    12 1
    AKP yanlis Hükümet haaa vayy bree bir de Utanmadan da yaziyorsun Yaziklar olsun sen ve senin gibilerine Bu Türkiye ne zaman böyle bir hükümet böyle Bir Lider cikardida biz görmedik duymadik .Önceki sefil ve hirsiz hükümetlerin yüzünden Ülkemizi vatanimizi birakmak zorunda kaldik Ekmek parasi yüzünden .. bir O Okullarda Ögretilen Yalan Tarihler yokmu Onu hic Unutmuyucam Sen ve senin gibilerine bak Erdogan bize hicbirsey vermesin... O Bize Bizim gercek Tarihimizi Verdi Erdogan Büyük bir Liderdir
  • Salih

    23 Ocak 2018 09:32
    8 1
    İKTİDAR DEĞİL HALK SİZDEN NEFRET EDİYOR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;