SİYASET

Yiğit BULUT : Türkiye ve Rusya neden hedef?

Tarih
27 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Yiğit Bulut
 Cevabı çok zor değil. 1997’de “YENİ BİR YÜZYIL İÇİN STRATEJİ BELGESİ”ni üreten NEO-CON güçler, “Orta Doğu’yu ve Orta Asya’yı kontrol altına alıp, Türkiye’yi parçalamayı-etkisizleştirmeyi hedeflerken aslında bir hedefleri daha vardı; Rusya’yı ilk etapta ekonomik olarak zayıflatmak, sokakları karıştırmak ve sonrasında yapabilirlerse PARÇALAMAK… YAPAMADILAR! AYNEN TÜRKİYE’DE YAPMAK İSTEDİKLERİNİ YAPAMADIKLARI GİBİ!

O günden sonra dönem dönem “gündem değişse bile bu hedeflerinden hiç vazgeçmediler… BU NOKTADA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT DÜŞMEM GEREKLİ; BUNU YAPAN ABD RESMİ GÜÇLERİ DEĞİL, ABD HALKINI VE ABD HÜKÜMETLERİNİ DE BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞAN NEO-CON YAPILAR! ASLINDA AMERİKAN HALKI’NA DA DOST DEĞİLLER!

Sevgili dostlar, durum çok açık; 1997’de Bill Clinton döneminde başlayan sonrasında Obama-Hillary çizgisinde DERİN YAPILAR İÇİNDE devam eden TÜRKİYE-RUSYA-ORTA ASYA-ORTADOĞU oyunu, SON YILLARDA FETÖ gibi terör örgütlerinin de tam olarak devreye alındığı kapsamlı bir SALDIRI’ya dönüştü… Not düşelim; Hillary Clinton’ın FETÖ ile organik ilişkisi ile gündeme gelen DETAYLAR VE 15 Temmuz sonrası Türkiye-Rusya düşmanlığına dönüşen SALDIRI dinamikleri çok ama çok iyi anlaşılmalı… BURADA ayrıca YUKARIDA DÜŞTÜĞÜM ilk NOTU TEKRAR ETMEK İSTİYORUM; BUNU YAPAN ABD RESMİ GÜÇLERİ DEĞİL, ABD HALKINI VE ABD HÜKÜMETLERİNİ DE BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞAN NEO-CON YAPILAR! BU YAPILAR AYNI ZAMANDA TRUMP’A DA DÜŞMAN VE O’NU DURDURMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR… Trump yönetiminin de en büyük düşmanı bu YAPI olacak! Hatta olmaya başladı!

Sonuç:Orta Asya-Balkanlar-Kafkasya-Orta Doğu-Afrika akslarında “MERKEZ’in Türkiye-Rusya” çizgisinde oluşabileceği bir yapı ortaya çıkıyor ve kendilerini KÜRESEL KARAR VERİCİLER sananlar, bu oluşuma karşı “DARBE DENEMESİ” dahil elinden geleni yapıyor…Bu noktada Amerikan Devletinin “Amerika-Türkiye-Rusya” üçgenini hayata geçirmek ve doğru iletişimi kurmak adına adımlar atacağını, atması gerektiğini düşünüyorum…

Önemli  not  1:Yazacak daha çok detay var ama şimdilik bu kadarını paylaşabilirim. Bir detaya dikkat çekmem gerekli; FETÖ’nün Rusya ile SSCB içinde yer alan Türki Cumhuriyetlerdeki okullarında yetiştirdiği adamlar, RUSYA coğrafyasında havayolları dahil birçok alanda “teknik personel” olarak çalışıyor!! Rusya, acil olarak FETÖ koduyla “yetiştirilen” ve her alana sokulmuş olabilecek bu elemanlara karşı önlem almalı ve bu okullar acil kapatılmalı!

Önemli not 2:Bu yazıyı yazmadan birkaç saat önce Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile önemli bir telekonferans yaptık ve ortak yapılabilecek projeleri resmileştirerek perşembe günkü Sayın Erdoğan ile Sayın Putin'in buluşması öncesi hızlandırma kararı aldık. Sayın Liderlerin önderliğinde çok hızlı yol alınabileceğini düşünüyorum. Hayırlı olur inşallah…

Sorgulamaya devam edeceğiz…

Star
27 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;