GÜNCEL

Tuba Kalçık : Mizah yüksek zeka ister küfür olmasın diye mizah vardır

Tarih
30 Ekim 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Tuba Kalçık

Charlie Hebdo, seviyesizlikte dip noktaya ulaştı bence. İslamiyet'i ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişiliğini açıkça hedef alan karikatürü bunun en açık örneği. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un da Charlie Hebdo'dan geri kalır yanı yok maalesef. Kendisi bir yandan bu çirkin karikatürü 'ifade özgürlüğü' kisvesi altında savunmaya kalkarken, diğer yandan Fransa'da tribünlere oynamak için İslamofobi'yi körükleyen açıklamalara imza atıyor. 21'inci yüzyılda utanç verici bir tablo gerçekten. Charlie Hebdo'nun yaptığı düpedüz ahlaksızlıktır ve bunun savunulabilecek hiçbir yanı yok. Bunu ifade özgürlüğü veya düşünce özgürlüğü diye savunmaya kalkanlar da aynı ahlaksızlığa ortaktır.

Uykusuz yazarının 'cinsel haciz'i sorduğu avukat: Keşke biri mizahın zeka gerektirdiğini söylese - DikenMizah görünümü altında İslamiyet'i ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Charlie Hebdo'yu konuşmak için ülkemizin en iyi mizah yazarlarından biri olan Vedat Özdemiroğlu'nu aradım.
Charlie Hebdo'nun karikatürünü 'alçaklık' olarak değerlendiren Özdemiroğlu, "Böyle mizah anlayışına yazıklar olsun" dedi. Ülkemizi temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılanın çok büyük saygısızlık olduğunu belirten Özdemiroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

'BU AŞAĞILIK BİR SALDIRI'

"Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yarın Atatürk'e aynı saygısızlığı yapar bunlar. Charlie Hebdo'nun bu karikatürü tamamen provokasyondur. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siyaseten farklı düşünüyor olabilirim ama o bizim cumhurbaşkanımız ve benim de din kardeşimdir. Bu aşağılık bir saldırıdır. Mizah, yüksek zeka ister. Hakaret ve küfür olmasın diye mizah vardır. Charlie Hebdo'nun yaptığı iğrençliktir. İslamiyet'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan bu terbiyesizlik kanımı dondurdu. Batı kamuoyunda İslamiyet'i terörizmle eş değerde göstermek istiyorlar. Oysa İslam barış dinidir. Biz çocuklarına İsa, Musa adını veren bir halkız. Kutsal duygulara saldırmak çiğ zihinlerin işidir.

Vedat Özdemiroğlu biletleri.Bunlar Ebu Leheb gibi sığ zihinler. Macron bu karikatürü ifade özgürlüğü gibi göstermeye çalıştı ama asla böyle değil. Küfür ve hakaret içeren bu karikatürün düşünce ve ifade özgürlüğü ile alakası yoktur. Macron değil Micron. Macron'un yaptığı açıklama Fransa'nın tipik kibirli, yukardan bakma tavrını yansıtıyor. Fransa yüzyıl önce nasıl bizi işgale geldiyse, bugün de aynı zihindeler. Bu topraklar Sütçü İmam, Karayılan, Şahin Bey gibi direnişçilerin topraklarıdır.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;