SİYASET

Tamer Korkmaz : “Ülkücü” Akşener!

Tarih
01 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Paralel Yapı'nın canla başla desteklediği Meral Akşener, MHP kurultayının toplanacağından, hemen ardından da genel başkan seçileceğinden çok emin!

Dahası var: 23 Nisan'da, Bursa'da taraftarlarına hitap ederken “Başbakan ülkücü olacak, bu ülkeyi yönetecek!” dedi.

Meral Hanım “Ülkücülüğüne” vurgu yapınca…

24 Temmuz 2001'deki iki haberi arşivden çıkarıyoruz!

Mesela, Hürriyet'teki haberin başlığı şuydu…

Meral Akşener: “Ülkücüydüm, demokrat oldum!”

Milliyet'te ise “Ülkücüydü, demokrat oldu!” başlığı atılmıştı!

Meral Hanım, bu sözleri sarf ettiğinde AK Parti'nin kurulmasına üç hafta vardı. O dönemde “Yenilikçiler” diye tanımlanıyorlardı.

DYP'den istifa ederek Yenilikçiler'e katılan Akşener, Erdoğan'ın Karadeniz gezisi esnasında Trabzon'daki bir yerel televizyona konuşmuş, “Geçmişte ülkücü olduğunu ancak şimdi demokrat yanının öne çıktığını” söylemişti.

Akşener, AK Parti'nin kurulmasına kısa bir süre kala Yenilikçiler'den de ayrılmıştı!

4 Ağustos 2001 tarihli Milliyet'te, Erdoğan'ın “Neden ayrıldı anlamadım” şeklindeki sözleri başlığa çıkarılmıştı.

Yeni partisinin adını, kurucular kurulunu, programını ve tüzüğünü karara bağlamak üzere Afyon'da bir toplantı yapan Erdoğan, Akşener için “Kendisi ile görüştüm. Bana başarılar diledi. Bu saatte ayrılmasını doğru bulmadım” diyordu.

***

Şimdilerde, İstanbul Baronları ile Paralel Yapı antetli bir “siyaset mühendisliği” çerçevesinde “MHP'nin başına getirilmek istenen” Akşener…

Süleyman Demirel'in “Dün Dündür, Bugün Bugündür” felsefesinin “takipçisi” bir politikacıdır!

Siyasete Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde DYP'den girdi. 24 Aralık 1995 genel seçiminde milletvekili oldu. 8 Kasım 1996'da İçişleri Bakanlığı'na getirildi.

***

Paralel Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 1994'deki kuruluşu sonrasında Mister Locaefendi'nin siyasi liderlerle görüşmelere başlaması Aralık 1994 tarihindedir.

Locaefendi, ilk kez Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i ziyaret etmişti.

1995 yılında ise Hüsamettin Cindoruk, Hikmet Çetin, Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit'le bir araya geldi. Bütün bu görüşmelerde bağlantıları Nurettin Veren gerçekleştirmişti.

Locaefendi'nin Çiller'le görüşmesine rağmen, sonraki aşamada Paralel Yapı ile DYP arasındaki münasebetler fazla ilerleyemedi.

“Kâinat İmamı!” diğer bir yandan da Mesut Yılmaz'ın ANAP'ıyla ilişkilerini sağlam tutuyordu!

Buna mukabil, Paralel Locaefendi Tansu Çiller'e “İki kadın milletvekilini bakan yapması için” Nurettin Veren ile haber gönderdi!

Bu isimler, Meral Akşener ile Işılay Saygın'dır…

Akşener, Mehmet Ağar'ın istifası sonrasında 8 Kasım 1996'da İçişleri Bakanlığı'na getirildi.

Işılay Saygın ise Tansu Çiller hükümetlerinde üç kez bakanlık koltuğuna oturdu. Mesut Yılmaz'ın başbakanlık yaptığı hükümetlerde de iki kez bakan oldu.

***

Şu anda firari durumda bulunan Paralel Zaman'��n eski sahibi Mister A.Kaya 23 Aralık 1997 tarihinde dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ile görüşmek üzere Işılay Saygın aracılığıyla randevu almıştı!

Paralel “Kâinat İmamı!”nın “Cemaatin, okulları ve dershaneleri Milli Eğitim Bakanlığı'na kolaylıkla teslim edebileceği” yönündeki mesajı işte bu görüşmede dile getirilmiştir!

Locaefendi'nin, o dönemde Çevik Bir'e ileri seviyede övgü dolu satırlarla dolu bir mektup yazdığını hatırlıyoruz!

Çevik Bir, 28 Şubat 1997 öncesinde İsrail'i adeta “suyolu” yapmıştı. 28 Şubat Muhtırası'ndan sonra da bir kez İsrail'e gitti.

***

Türkiye'de görev yapan son İsrail Büyükelçisi olan Gaby Levy, 10 Kasım 2010'da Sözcü gazetesini gizlice ziyaret etmiştir! Levy, o ziyarette Sözcü'nün sahibi Burak Akbay ve bir dönemin şöhretli gazetecisi olan babası Ertuğrul Akbay ile görüşmüştü. Görüşmede, gazetenin genel yayın yönetmeni Mister Yılmaz da yer almıştı.

Burak Akbay'ın, seneler öncesinden itibaren Paralel Yapı'ya yakınlığı bir sır değildir!

***

İsrail'in Sözcü'sünün dünkü manşetinde pabuç kadar puntolarla Meral Akşener'in “Gelirsem MHP'nin oyu yüzde 25'e fırlar” şeklindeki sözleri yer alıyordu! Akşener, Uğur Dündar'a konuşmuştu!

Manşetin spotunda, “Akşener'in çok iddialı olduğu, MHP'nin oyunda sıçrama yapacağına inandığı, hedefinin de Başbakanlık olduğu” işaretlenmişti!

Sözcü'de Meral Akşener'in iddialı çıkışıyla birlikte bir de “temenni” anketine yer verilmişti:

Akşener'in lider olması durumunda, MHP'nin oyunu CHP ile eşitleyeceğini iddia eden “yoldaş” bir ankete dayanarak, Sözcü'de “MHP'de lider değişirse AKP iktidar olamıyor” başlığı atılmıştı!

Sözcü, Akşener'le birlikte birdenbire “MHP'yi sürekli düşünür olmuştu, acayip sevmeye başlamıştı!”

“AKP'nin devrilmesi” için yeni hayaller kuruluyordu!

Paralel hesapların dublajı yapılıyordu!

***

Akşener'in sözünü ettiği yüzde 25'lik oy MHP'ye tek başına iktidar için yetmiyor. Zaten, hadise de MHP'nin tek başına iktidar olabilmesi (iddiası) falan değil!

Akşener, MHP-CHP koalisyonu hayalleri için sahne aldı! “AKP ve Saray'ı yıkabilmek” uğruna birdenbire alayı “Ülkücü!” oluverdiler!

Yenişafak
1 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;