SİYASET

Tamer Korkmaz : Paralel’in derin bağlantıları

Tarih
02 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Locaefendi'nin, 25 yaşında iken Komünizmle Mücadele Derneği'nin Erzurum şubesini açtığı tarihten bir yıl sonra yani 1964 senesinde CIA ajanı Graham Fuller Türkiye'deki “Görevimiz Tehlike!” misyonuna başlamıştı. “Dini Cemaat” görünümlü yapının temelleri ise 1966'da İzmir'de atılmıştı!

İlk örgütlendikleri iller İzmir, İstanbul, Balıkesir, Konya ve Kütahya idi. Başlangıç örgütlenmesini 1976 yılına kadar tamamladılar. Locaefendi, Sızıntı'nın Ekim 1980 sayısında yayınlanan başyazısında 12 Eylül 1980 darbesine övgüler sıralayıp, selam durmuştur!

Darbenin lideri Kenan Evren, Kore Savaşı'nın ardından “1958-59 yıllarında Güney Kore'de kalan Türk Tugayı'nda görev aldığı dönemde” Amerikan subaylarının üye olduğu bir mason locasında “masonluğa” girmişti.

Mister Locaefendi'nin “Mason” locasına dâhil olmasını sağlayan kişi, CIA'in kurduğu Moon tarikatının Türkiye'deki ilk temsilcisi de olan Kasım Gülek'tir.

12 Eylül darbesini üstlerine “Bizim çocuklar yaptı” diye haber veren CIA ajanı Paul Henze'nin, Ankara'da görev yaptığı sırada “en yakın” arkadaşı “Mason” Gülek'ti!

*

Eski Kaşar Graham Fuller, Rand Corporation'ın daimi politik danışmanıdır. “CIA ustalarının şirketi” olarak bilinen işbu “düşünce” kuruluşunda 1982 sonrasında Paul Henze de çalışmıştır. Rand Corporation denildiğinde “Türkiye'deki İslamcı Akımlar” raporu (1990) akla geliyor!

Rand'in raporu ABD'nin “Ilımlı İslam” projesini anons ediyordu. Proje, 1980'li yılların ilk yarısında oluşturuldu. Doğu Bloku'nun çöktüğü 1990'lı yılların başından itibaren de sahaya indirildi. 1990'da SSCB'nin önderliğindeki Doğu Bloku'nun parçalanmasıyla birlikte NATO'nun İslam'ı “düşman” konseptinde ilk sıraya yerleştirdiği dönemi; eş zamanlı olarak da Türkiye'deki “laik aydın” suikastlarının başladığı yılı hatırlıyoruz!

1990-1993 arasında yoğunlaşan cinayetler, Baronsal Gladyo'nun (Eski Rejim) “psikolojik harp” vasıtaları eliyle hayali “Radikal İslamcı” örgütlerin üzerine yıkılmıştı!

Paralel Yapı'ya ait Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 1994'te kurulduğunu; Mister Locaefendi'nin ise 1994'ün sonundan itibaren Türkiye'de siyasilerle özel görüşmelere başladığını ve “Ilımlı İslami kesimin hoşgörülü, diyalogdan yana lideri” olarak lanse edildiğini de bu resme ekleyelim!

*

Şubat 2010'da Rand'in Avrupa Masası görevlisi olan Stephen Larrabee tarafından yazılan raporda “CHP'nin üst yönetimi değişmelidir” deniliyordu! Üç ay sonra, Baykal bir kaset operasyonuyla devrildi. Gladyo'nun Baronları Paralel Yapı eliyle CHP'nin liderini alaşağı etmişlerdi!

Rand Corporation'ın 2007 yılındaki bir başka raporu, yine “Ilımlı Müslüman Ağlar Oluşturmak” üzerinedir.

Rahmetli Necmettin Erbakan, işte bu “sinsi” raporun dolaşıma girdiği dönemdeki bir söyleşisinde şöyle diyordu:

“Ilımlı demek, cihad şuuru olmayan bir Müslüman istemektir! Sömürüye sesini çıkarmayacak, Haçlı Siyonist ittifakının emrinde olacaksın, demektir! ABD ve İsrail'in masum Müslüman kitleleri kasten katletmesine, kanlarını dökmesine asla ses çıkarmayacaksın; bağımsızlıktan söz etmeyeceksin; Batı'dakiler gibi Müslümanları terörist kabul edeceksin! Ilımlı İslam diyerek, böyle düşünen Müslüman istiyorlar!”

*

Paralel Locaefendi'ye Türkiye'deki Baronsal Gladio tarafından 1984'te “kapalı kapılar” ardında “Ilımlı İslam” temelinde derin “sefer görev emri” verilmiştir! 1984, aynı zamanda PKK terör örgütünün ilk saldırılarını başlattığı yıldır!

Üniversiteye girişten askeri liselere kadar zincirleme olarak SINAV soruları, Paralel elemanlara “paslanmaya” yine 1984 yılında başlandı: Askeriye'de, Emniyet'te ve Mülkiye'de Paralel mensuplarının yerleşmeye başladığı bir dönemden söz ediyoruz! 1990'lı yıllarda, işbu yolda hayli mesafe aldılar!

*

Paul Henze (1924-2011), CIA'deki görevine Radio Free Europe'da başlamıştı. Son derece kanlı ve kirli bir süreci ifade eden “Komünizmle Mücadele” konseptinin “ideolojik dinozoru” diye bilinen bir ajandan bahsediyoruz.

Bir de CIA şemsiyesi altındaki “Radio Free Asia” var ki, Moon tarikatı ile bağlantılıdır. ABD'de 1982'de yayın hayatına başlayan Washington Times gazetesi, Moon tarikatına aittir.

1986'da yayınlanmaya başlayan Zaman gazetesini ise “daha ilk yılı dolmadan” Paralel Yapı nüfuzuna geçirmişti!

Günümüzün firarilerinden Paralel Zaman'ın ilk sahibi Mister Kaya, Moon'cu Kasım Gülek'in çok yakınındaydı.

1996'da Mister Gülek'in cenaze namazını kıldıran da Locaefendi idi.

Kasım Bey'in eşi Nilüfer Gülek mi, Beylikdüzü'ndeki arazisini Paralel'e ait Fatih Üniversitesi'ne bağışlamıştı!

Yenişafak
2 Nisan 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;