GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Darbecilerin kaçarken bindiği askeri helikopteri, ne yapsınlar?

Tarih
24 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Yunanistan Danıştay’ı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri helikopterle bu ülkeye kaçan FETÖ mensubu darbeci Süleyman Özkaynakçı’ya iltica hakkı verilmesini kararlaştırdı. Bu karar, diğer cuntacı FETÖ kaçakları için de emsal teşkil edecek!

Böylelikle, Yunanistan’ın darbeciler yahut teröristler için “güvenli bir ülke; elverişli bir sığınak” olduğu bir kere daha tescillendi.

Demek ki, nedir? Avrupa Birliği üyesi Yunanistan’da darbecileri himaye etmek ve uluslararası anlaşmaları çiğnemek serbesttir!

Dikkat buyurunuz; bu durum, AB için herhangi bir şekilde sorun teşkil etmiyor!

İçerideki Batıcı-İşbirlikçi çevrelerin putlaştırdığı, bizlere sürekli örnek diye gösterdiği ve özellikle son zamanlarda mecburi istikamet olarak ısrarla işaretlediği “Hıristiyan Kulübü” AB’den bahsediyoruz!

Medyadaki malum devşirmelerin “AB’li gündeme dönersek, kulaklarımızdan dolar fışkırır” narkozuyla Ankara’yı “itelemeye veya yamamaya” yeltendiği Avrupa (Terör) Birliği için “Hukuk” da “Demokrasi” de bir göz boyamadan ibarettir…

FETÖ’nün 17-25 Aralık Darbe Girişimi ile 15 Temmuz Askeri Darbe Kalkışması’nın başarısızlığa uğramasından dolayı; Avrupa Birliği Devletleri’nin hayalleri yıkılmıştı, alayı karalar bağlamışlardı!

Bu İkiyüzlü Avrupa Birliği, Mısır’daki El Sisi darbesine “darbe” diyememiş ve el altından da “İsrail’in Zırhı” Sisi’ye destek vermişti.

DELİL BULAMAMIŞLAR!

Yunanistan Danıştay’ı FETÖ’cü cunta mensuplarına iltica hakkı tanırken, kararının gerekçesi olarak “Sanıkların Türkiye’deki darbe girişimine katıldıklarına ve FETÖ üyesi olduklarına dair yeterli delil bulunmadığını” öne sürmüş!

Oysa, mal meydandadır! Ortada delilden bol bir şey yokken; işbu gerekçe, saçmalığın ve dahi skandalın zirvesidir. Kanıt olarak, sekiz hainin Yunanistan’a kaçarken bindikleri askeri helikopteri dahi “göremeyenlerin/görmek istemeyenlerin” asla “Hukuk” diye bir derdi yoktur…

Darbecilere iltica hakkı kararı, “Fetullah’ın Cuntacıları’nı itina ile koruma altına almaya” yöneliktir. ABD’nin Türkiye’de FETÖ eliyle giriştiği darbe başarısızlığa uğradı diye Yunanistan Devleti büyük bir üzüntü yaşamıştır. Ülkelerine sığınan sekiz NATO/FETÖ askerine kucak açmaları, işte bu “derin hesaba” dâhildir.

Daha evvel Kışla’da “koruma altına aldıkları” darbecilere, şimdi de “iltica hakkı” tanıdılar: Ezcümle, artık bu sekiz FETÖ’cü darbeci “her türlü” Yunan’ın askeri oldular!

*

Birkaç yıl evvel İzmir’deki “Askeri Casusluk” Davası’nda bazı subayları “Yunanistan’a casusluk yapmakla” suçlayan, iftira atan FETÖ mensubu Savcı’nın; geçtiğimiz Nisan ayında Yunanistan’a kaçarken yakalandığını da bu vesileyle hatırlayalım…

Aynı davanın mahkeme heyetinde yer almış FETÖ’cü Hâkim de “Yunanistan’a kaçmak isterken” geçen Haziran’da enselenmişti!

İşte İçerideki Taha’gillerin yahut AB başkentlerindekilerin veya Washington’dakilerin Türkiye’de görmeyi arzu ettikleri “Bağımsız Yargı!” bu ve benzeri FETÖ mensubu hâkim ve savcıların egemen oldukları bir “Yargı Sistemi”dir!

Yani? Pensilvanya’nın “iki dudağı arasındaki” Yargı’dır!

YAMAN ÇELİŞKİLER

İki Yunan askerinin ‘casusluk suçlamasıyla’ Edirne Cezaevi’nde yüz altmış yedi gün tutuklu kaldıktan sonra 14 Ağustos’ta “tutuksuz yargılanmak üzere” serbest bırakıldığını da unutmayalım…

“Uçakta kadeh kaldıran” bu iki Yunan askeri, Selanik’te törenle karşılanmıştı.

Sekiz FETÖ’cü “Yunan Askeri” için de “önümüzdeki günlerde bir şekilde bir tören düzenlerlerse” şaşırmayalım!

*

Finali, AA’nın 18 Haziran 2018 tarihli bir haberiyle yapalım…

“Yunanistan’da darbe çağrısı yaptıktan sonra kaçan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) milletvekili Konstantinos Barbarusis’in yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi…

Yunan Medyası, parlamentoda yaptığı konuşmada Ordu’ya darbe çağırısında bulunduktan sonra kendisini gözaltına almaya gelen polislerden kaçmayı başaran Barbarusis’in Atina yakınındaki Pendeli bölgesinde bir arkadaşının evinde yakalandığını duyurdu.”

*

Kıssadan Hisse: “Kendi ülkende Ordu’yu darbeye çağıran vekili isabetle ensele; buna mukabil, Türkiye’deki darbe girişimine katılan sekiz FETÖ’cü askere iltica hakkı verip alayını pamuklara sar!”

AB üyesi Yunanistan’daki “Demokrasi ve de Hukuk!” Standardı işte budur!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ömer kurşuncu

    25 Ağustos 2018 20:28
    0 0
    Üstadım balıkçı kayığı sınırı geçti diye sorun yapanlar savaş helikopteri ülkelerine gelirken nasıl izin veriyorlar demekki yunanlılarda darbeyi biliyormuş
  • Ispartalı

    25 Ağustos 2018 12:30
    0 0
    Benim yetkim olsa darbeye fiilen katılanlar haricinde herkesi salar Yunanistan'a iltica etmesinin yolunu açarım dava günü celp çıkarır üç defa davaya gelmeyeni vatandaşlıktan atarım hapiste yatmak demek ıslah olmak demek olsada yatanlarin hepsi evet hepsi azılı fetocuya dönüyor lütfen bu konuyu yetkililer dusunsun
  • Arif

    25 Ağustos 2018 07:46
    1 0
    Bence Yunan Danıştaycılar o helikopteri annelerinin kulağının arkasına küpe diye yerleştirsinler.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;