SİYASET

Tamer Korkmaz : Birbirlerini çok seviyorlar!

Tarih
08 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Graham Fuller'ın, CIA'in Türkiye masasında göreve başladığı yıl (1964); Lübnan'da oturan “Kilikya Katolikosu” Horen I, “1915'teki tehcirin ellinci senesine bir yıl kala” dünyadaki Ermenilere çağrı yapmış ve Türkiye'yi hedef göstermişti!

“Eçmiyazin Katolikosu” Vazken I de sözde “soykırım” için etkinlikler ve anma törenleri düzenlenmesi için, eş zamanlı olarak benzer bir çağrıda bulunmuştu…

Bilal Şimşir “Ermeni Meselesi: 1774-2005” adlı kitabında “Eçmiyazin ve Kilikya patriklerinin Ağustos 1964'teki çağrılarının tarihte kalmış Ermeni sorununu yeniden canlandırıp gündeme getirdiğini, böylelikle Türkiye'ye karşı yoğun bir propagandanın başladığına” dikkat çekiyor.

Ermeni cemaatlerince “Türkiye'ye karşı savaş açılması direktifi gibi benimsenen” bu çağrılar; müteakip yıllarda sözde “soykırım” anıtları dikilmesinden, Türk diplomatlarına sistematik suikastlar düzenlenmesine kadar varan bir sürecin yaşanmasını sağladı!

*

Ermeni Tehciri'nden tam 25 yıl evvel (20 Haziran 1890'da) Erzurum'da Ermeni Ayaklanması yaşanmıştır...

Bu tarihten altı yıl sonra 10 Temmuz 1896'da Erzurum'da ABD Konsolosluğu açılmıştır! Konsolos Leo Bergolz, Garabedyan adlı varlıklı bir Ermeni'ye ait binada açılan konsoloslukta dört Ermeni'yi görevlendirilmiştir.

*

Mister Locaefendi, 25 yaşında iken (1963) Türkiye'deki ikinci Komünizmle Mücadele Derneği'ni Erzurum'da kurmuştu...

“Soğuk Savaş” döneminde Türkiye'deki ve Avrupa'daki tüm “Komünizmle Mücadele” dernekleri, CIA'in örtülü operasyonları çerçevesinde fevkalade “kirli” bir “misyon” üstlenmiştir!

“Komünizmle Mücadele” konseptinin önde gelen destekçileri arasında Vatikan da yer alıyordu.

*

Mister Locaefendi, 1915'in 50. Yıldönümü'nde yani 1965'te Kırklareli'nde vaizlik yaptığı dönemde, Ermeni Patriği Kalustyan'a yazdığı mektupta aynen şöyle diyordu:

1915 yılında Ermenilere yapılan büyük soykırımını lanetle yad etmeden geçemeyeceğim. Öldürülen, katledilen insanların içerisinde ne kadar büyük insanların bulunduğunu derin bir hassasiyetle okuyor onları, saygıyla anıyorum…”

*

1965'te tamamlanan İkinci Vatikan Konsili'nde alınan kararlar çerçevesinde; Papalık, Türkiye'de artı o dönemde Sovyetler Birliği içinde yer alan Türk cumhuriyetlerinde, ayrıca bütün Ortadoğu'da “Hıristiyanlaştırma faaliyetlerine” hız vermişti!

1969'da “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası” tarafından “üstün hizmetleri karşılığı” taltif madalyası ile ödüllendirilen Mister Locaefendi, 1975'te Türkiye Büyük Mason Mahfili'ne “gizli yemin töreniyle” girmiştir!

Paralel Yapı'nın Locaefendi'si 9 Şubat 1998'de Vatikan'da Papa İkinci Jean Paul ile görüşmüş, bir de mektup sunmuştu…

Locaefendi, bu mektupta şöyle diyordu: “Papa Altıncı Paulus Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazı yardımlarımızı sunmak için size geldik…”

Bu görüşmeden sekiz sene öncesinde (1990 yılının sonunda) Vatikan'dan deklare edilen genelgede “Dinlerarası Diyalog'un, Papa'lığın bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçası olduğu” vurgulanıyordu!

*

Papa İkinci Jean Paul, 13 Kasım 2000 tarihinde Ermenistan Kilisesi'nin başındaki İkinci Karekin'le Vatikan'da görüştüğünde, sözde “soykırım”ı dillendiren ve ağır hakaretler eşliğinde Türkiye'yi hedef alan sözler sarf etmişti!

Aynı Papa, 20 Kasım 2000'de yaptığı açıklamada ise “Türkler, 1915-1923 yılları arasında sekiz milyon Hıristiyan'ı kurban ettiler” demişti!

9 Şubat 1998'de Vatikan'da Paralel Ziyaretçileri tarafından “elleri öpülen” Papa İkinci Jean Paul'den söz ediyoruz!

*

Günümüzün Papa'sı Franciscus “1915'in 100. Yıldönümü münasebetiyle” geçen yıl Vatikan'da düzenlenen ayinde “soykırım” sözcüğünü kullandı. Geçtiğimiz Haziran'ın son haftasında ise Ermenistan'ı ziyaret edip sözde “soykırım” anıtına çiçek koydu. Ermenistan Devlet Başkanlığı Sarayı'nda yaptığı konuşmada 1915 için bir kere daha “soykırım” dedi!

Papa Franciscus, geçen Nisan'da Midilli'de Fener Patriği Bartolomeos'la buluşmuştu: Mülteciler konusunda birlikte “şov” yapmışlardı. Midilli ziyaretinden kısa süre evvel “Ortadoğu'dan Avrupa'ya göç, bir Arap istilasıdır” diye konuşan da, bu “ikiyüzlü” Papa'dır!

Midilli'de Katolikler'in lideri Franciscus ile “gösteri yapan” Ortodoks Patriği Bartolomeos, ilk kez 4 Nisan 1996'da Locaefendi ile bir araya gelmiştir. Buluşma “Dinlerarası Diyalog” kapsamında gerçekleşmişti! 1996 yılı bitmeden, Patrik Bartolomeos Locaefendi ile ikinci kez yine bir “diyalog” programında buluşmuştu. Orada kürsüye çıkan Patrik, “Sayın hocamızla birbirimizi çok seviyoruz” demişti!

CIA'in kaşarı Graham Fuller da Mister Locaefendi'yi çok sever. ABD'deki ikametinde Gülen'e referans olanlardan birisi de Mister Fuller'dır.

Yenişafak
8 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;